שאלה לי...

שאלה לי...

זה נכון שברמזורים כשעוצרים אז עדיף להעביר לניוטרל, כי אם נשארים בהילוך ראשון עם קלאץ' לחוץ אז זה דופק ת'אוטו? (אני לא מדברת על שיעורי נהיגה אלא על אלה שכבר נוהגים עם רישיון). ושמעתי גם שבגלישה אז רצוי לא רק להשתמש בקלאץ' אלא גם ללחוץ על הגז... זה נורא מוזר לי כי אם אני אעשה חניה כשדוושת הגז לחוצה (אפילו קצת) אני לא רוצה לחשוב מה יקרה...חחחחחח.... האם יש מישהו שיכול לאשר לי את הדברים מניסיונו???

yany11

New member
אממ...

לגבי השאלה הראשונה אני לא חושב שזה הורס משהו,אבל לא בטוח חכי למומחים, כולם עושים כי זה מעצבן להחזיק קלאץ כל הזמן.. לגבי הגלישה אם הרכב עם מנוע דיזל (כמו רוב רכבי הלימוד) אז אפשר רק להחזיק קלאץ בלי גז אבל במנוע בנזין אם משחררים קלאץ בלי גז הוא יכבה לכן צריך לעשות גלישה עם גז, וצריך מיומנות קצת יותר גבוהה בשביל זה.

adidas88

New member
תשובה

גם אני חשבתי שזה בשביל הנוחות אבל ידיד שלי (שמאוהב באוטו שלו) אמר לי שזה שורף את הקלאץ' כי את משאירה אותו לחוץ הרבה זמן. לא ניסיתי לחשוב על ההיגיון שמאחורי זה כי זה לא באמת מעניין אותי וגם ככה זה יותר נוח.... בקשר לשאלה השנייה כבר ענו לך...

כן אמת ויציב...

אני נוהג על הילוכים.... בגלישה צריך להוסיף קצת יותר גז ולשחר לאט לאט ת'קלץ' כי הרכב יוצא מעצירה מוחלטת וצריך יותר כוח לגביי לעביר בנוטרל בעת עצירה משמאז שאני קיבלתי רישיון עושה זאת... אז דדבר ראשון שורף יותר דלק עם לוחצים על קלאץ' בנוסף לכך שהקלא'ץ נשחק ו גם זה לא נוח להחזיק ת'רגל כל הזמן על הקלאץ' אם יש רמזור ארוך אם יש לך עוד שאלות דברי איתי בפרטי אשתדל לענות לך על הכל מנסיוני

Superdror

New member
אם מחזיקים את הקלאץ

לחוץ עד הרבה זמן בעמידה ברמזור(למשל), אכן, מוסיפים בלאי למיסב הלחץ של הקלאץ - אבל לא שורפים את הקלאץ או שום דבר בסגנון. הבלאי הוא למיסב הלחץ בלבד. בשביל להחליף מיסב לחץ צריכים לפרק גיר - ואם מפרקים גיר, בדר"כ מחליפים את כל מכלול הקלאץ מהסיבה הפשוטה, לפרק גיר זה "קצת מסובך" ועולה לא מעט ולכן על הדרך כבר מחליפים את כל המכלול. להגיד לכם שאם תחזיקו קלאץ בכל רמזור תחסלו את מיסב הלחץ בחודשיים - ממש ממש לא, סביר להניח שגם לא בשנה, אבל בכל זאת, זה מוסיף בלאי כלשהו. בגלישה ניתן לגלוש גם ללא הוספת דלק("גז") - הכל תלוי במצב. בירידה או במישור, אין שום בעיה לעשות זאת(בירידה אפילו מספיק לעזוב את הברקס), בעלייה קלילה/אוטו עמוס, מומלץ ולעיתים אף חייבים להוסיף דלק.

wil

New member
גם תלוי בסוג המנוע

גלישה במישור עם מנוע דיזל למשל, שיש לו הרבה מומנט כבר בסל"ד אפסי, אפשר לעשות בלי להוסיף דלק בכלל, ובקלות. גם עם מנוע בנזין יחסית גדול על רכב לא כבד - זה לא קשה. עם מנוע בנזין חלש יותר- ייתכן שישיה בכל זאת צורך להוסיף דלק.

למעלה