שאלה לי

שבי לוי

New member
שאלה לי

אני רוצה לישאול אם נכה נפטר אישתו מוכרת אלמנת צה"ל ואלו זכויות יש לה ומה לגבה רכב רפאי שבירשותם...בתודה

עָנת

New member
תשובה לי

כן,נכה שנפטר אלמנתו מוכרת אלמנת צה"ל. וכן ילדיו עד גיל 31(אם יש) מוכרים כיתומי צה"ל.
יש לפנות לא.נ.צ ע"מ לברר את הזכויות בנוגע לביטוח החיים שיש.
לא מזמן היה לנו שירשור דומה.
רכב רפואי,לדעתי יש להחזיר את המיסים למשרד הביטחון,והרכב עומד לרשותה כמובן.

ravivyi

New member
אלמנת נכה 50% בגין חבלה בפעי מבצעית

רשאית לבחור לקבל תגמול כאלמנת צהל בניכוי קצבת שאירים של ביטוח לאומי או כאלמנת נכה צהל

ravivyi

New member
חבלה מפעילות מבצעית

אני מתפלא על השאלה. פעילות מבצעית היא רק כזאת שבה היה איזה שהוא מבצע או קרב כלשהו. ברור גם מה לא. לא תאונת דרכים, לא מחלה, לא החמרה של מחלה וכן הלאה.

ravivyi

New member
לעומר יעבץ - מה ההפרש?

רציתי לדעת מה ההפרש בין הסכום המשולם לאלמנת נכה צ.ה.ל שסכאית כידוע רק לתגמולים ובין הסכום המשולם לאלמנת צ.ה.ל?

שבי לוי

New member
פציעה במילחמה

רציתי לשאול אם הפציעה במילחמת שלום הגליל זה קרבי בשרות מילואים ..בתודה

ronila9

New member
רגע רגע אם הייתי בחיל קרבי

אם הייתי בשרות סדיר בחיל קרבי ונפצעתי בתאונת דרכים בדרכי לבסיס האם זה מתאים למונח פה "פציעה קרבית " ?

../images/Emo53.gifסדר בבלגן../images/Emo131.gif

לא כל נכה צה"ל שנפטר זכאית אלמנתו לתגמול! לפי סעיף 20א' לחוק רק נכה שהיה לפחות 50% ושהיה נצרך במועד הפטירה (תנאים מצטברים). כל נכה אחר, זכאי רק להמשך תגמול שהיה בעת הפטירה לשלוש שנים, וזהו! יש הסכמה שיזם לוטנברג בזמנו ושעברה עם רבין, שנכה צה"ל מעל 50% ושנפצע בפעילות מבצעית, תהיה זכאית אלמנתו לתגמול כ"אלמנה" לא כולל זכויות נלוות. מדובר על זכויות אלמנה לפנים משורת הדין. בירור מדוייק למול אגף משפחות באגף השיקום עם גברת טובה בן יהודה או דליה ורמוט או כל גורם מתאים אחר.

פציעה קרבית =

כשמעותה הברורה - פציעה בעת קרב בלבד. אני מניח שאת העניינים האפורים צריך יהיה לברר במועד הרלוונטי לאחר שיבה טובה וחיים (אפשר קודם - לא בטוח שכדאי).

eli6666

New member
לדעתי כל החמרה היא פציעה קרבית !!!

ההיגיון שעומד מול אימרה זו שלאחר הפציעה בשרות אנו יוצאים למלחמה מתמדת מול הגוף שניקרא אגף השיקום !! והחמרה גופנית או נפשית מול גוליית העצום היא למעשה דה פאקטו פציעה מלחמתית תרתי משמע !!!

eli6666

New member
הומור שחור !!!- כדרך מליצות

ידוע לי , אך כתבתי זאת כהומור שחור למצב שלא רצינו בו אך אנו חיים בתוכו גם אם זה לא מוכר ע"י החוק כמובן.ואין סיכוי שיכירו בזה.

ravivyi

New member
הטבת לוטנברג

לעומר ההוראה שרירה וקיימת ויש לי אפילו צילום שלה. שאלתי היא מה מקבלת אלמנת צהל בתגמולים בלבד ובכמה זה יותר מאלמנת נכה צ.ה.ל?

ravivyi

New member
חבלה בפעילות מבצעית

נכה 50% ומעלה בגין חבלה בפעילות מבצעית זהו התנאי לכך שהאלמנה תקבל תגמולים כאלמנת צהל ולא אלמנת נכה צהל.

bil13

New member
לא ברור לי , לפי עומר יש חובה לקבל

נצרך ולא סתם כך. ומה ההבדל למעשה? סתם סקרנות ,שיחיה בעלי,

יש הגיון../images/Emo82.gif

לנצרכים אין פנסיה בהגדרה כי אינם יכולים לעבוד. מכך עולה כי אינם מבוטחים ובנות זוגן אינן מבוטחות לעת זקנה, אי היכולת לעבוד נובעת מן הנכות המוכרת, כך שחובת האגף לשפות אותם בגין נזק נזיקי זה. זה ההגיון.

למעלה