שאלה לי

T i k t a k i t

New member
שאלה לי

תגידו,בוטלה הפנימיה בטכני חיפה בסופו של דבר,או לא בוטלה?

T i k t a k i t

New member
וודווקא עכשיו נזכרו לפרסם את

בית הספר?
בעיניי זה לא החלטה נבונה ,במצב בו יש לחיל האוויר חוסר מתמיד של אנשים למערך הטכני..... ימים יגידו.

shimonev

New member
הם עכשיו פותחים בית ספר חדשים

בניהם במעלה-אדומים ובאשדוד(אם אני לא טעוה) ויש עוד הרבה בית ספר "אורט" ברחבי הארץ שעובדים בשיתוף פעולה עם חיל-האוויר רק שאותם תלמידים לא נקראים שוחרים

T i k t a k i t

New member
הנקודה היא ...

שיש איזורים מהם אנשים היו מגיעים לפנימיה ולא יגיעו לשום בית ספר מהחדשים האלה -אילת,מושבים בנגב וכאלה .... מה גם שיש אוכלוסיות עבורן הפנימיה הוותה פתרון מבחינה אישית או משפחתית ולא רק לימודית. אבל כאמור ,ימים יגידו. [הייתי מדריכה בטכני חיפה אי שם בסוף המאה הקודמת
]

murzik3591

New member
עם כל הרצון הטוב הצבא דואג לא...

לילדים שיש להם בעיות בבית, הוא דואג כמו כולנו קודם כל לעצמו. הוא רוצה מקצועיות והוא החליט שככה הוא יקבל אותה, טוב
לא טוב
תלוי למי... שיהיה לך יום טוב(|א-ת|חלש ביותר היה השנה אגב).

T i k t a k i t

New member
שמע....

יש סיכוי שאני מכירה את חיל האוויר בכלל ואת המערכך הטכני שלו בפרט יותר זמן ממך.סיכוי סביר אפילו
מה שאני אומרת הוא ,בין היתר ,שלחיל האוויר יש,מאז שנות ה80 של המאה הקודמת בערך, מחסור הולך וגדל באנשי מקצוע בתחומים הטכניים-ולראיה ,ישנם מקצועות עבורם חיל האוויר מכשיר בוגרי מגמות עיוניות-מה שעולה לו כמובן בכסף וזמן הכשרה,עקב מחסור בבוגרי מקצועות טכניים. זה שהצבא היה ועודנו מבצע גם משימות לאומיות [קליטת עליה ,עזרה למערכת החינוך ,למערכת הבריאות וכדומה ] זאת עובדה קיימת. גם התוכנית של נערי רפו"ל [שלוקחת אנשים שלא סיימו 10 שנות לימוד ,ועושה להם את כל ההשלמות האפשריות -ככה שגם תהיה להם בגרות וגם ישרתו שירות מועיל בצה"ל] תורמת לאוכלוסיות החלשות ולא רק לצבא,אם בכלל לצבא. ככה זה כשהצבא הוא צבא העם ולא צבא מקצועי. ימים יגידו האם השינוי הוא לטובת החיל ולטובת אותן אוכלוסיות שהזכרתי. זה לא עניין של טוב או לא טוב,אלא עניין סוציאוקונומי וחינוכי וגם כלכלי נטו.

murzik3591

New member
עם כל הכבוד לנסיון ולידע...../images/Emo12.gif

לפי איך שזה נראה הצבא לא רוצה להיות "צבא העם" any more, ככה אני רואה את השינויי הקטן בכל אופן של סגירת פנימיות. הצבא של שנות ה80 הוא לא הצבא הנוכחי, חלילה לא בא להגיד איזה מהם עולה על רעהו כי זאת לא הנקודה. רק מזכיר שכמו כל דבר בחיים גם הצבא משתנה ורק בעוד מספר שנים נדע כמה תרם השינוי הזה אם בכלל.

למעלה