שאלה לי...

ספגטינה

New member
שאלה לי...

בני בן שנה וחמישה הוא שובב גדול- מוציא דברים מהארונות, מוציא הכל מהפח , זורק דברים, קורע ספרים ועוד.. אני בטוחה שהוא יודע שאסור , אך כשאני אומרת לו "לא!" בתקיפות לא אכפת לו. לפעמים הוא צוחק וממשיך. לצערי התחלתילהכות אותו בטוסיק כשהוא עושה דבר חמור- למשל נוגע בחשמל ועוד... המכות אינן מכאיבות אך מה שקורה זה שאחרי כל מכה הוא בוכה טיפה ואז בא ומחזיר לי... מה עושים? איך ללמד שלא זה לא?!

לימדת אותו שאלימות זה פתרון

ושלגיטימי שאת - שבעמדת כח מולו - תכי אותו. למה ציפית - להעביר מסר ש"לא זה לא"? איך בדיוק - ע"י הכאה של תינוק? מעניין...אני יכולה רק לשער שאת כותבת את זה בכזה גילוי לב כי זה נראה לך טבעי ולגיטימי. אז לפחות בעיני - זה לא. ובעיני החוק - זו עבירה פלילית.

ספגטינה

New member
ליליה נסחפת לגמרי!

אין לי מונח אחר לתאר את המילה "מכה" אבל אם את מתעקשת אז- זו לטיפה חזקה. דבר נוסף- בקשתי עצה, בקשתי עזרה כתבתי ש"לצערי התחלתי..." אז תסיקי מכך שאני בעצמי לא מרוצה ממה שהשגתי, הפסקתי אם זה ואני עדיין מתחבטת בשאלה- איך להסביר ש"לא זה"לא". תודה רבה על עזרתך, את מוזמנת לכתוב לי תמיד...

מכה בטוסיק היא מכה

והעולם מלא א/נשים שנפגשו בטעות בכף יד של מישהו/י אחר/ת... היה דיון על הנושא הזה בדיוק השבוע, חפשי אותו. בכל אופן - הוא תינוק, ומכה בטוסיק גם אם היא נראית לך נסלחת ולגיטימית, משמעותה שאת נותנת מכה לתינוק. זה קונספט בעייתי שאני מציעה לך בחום לחשוב עליו לעומק - ולא מהמקום הכוחני של מי שיכולה לעשות את זה כי הוא בר - הכאה, בהיותו קטן וחלש ממך.

לליליה ולסמויה

אני מבינה את תגובתכן ומזדהה עם התוכן. אין ויכוח. עם זאת היא כתבה "לצערי".. ואת אותו מסר שמסרתן ניתן היה להעביר בצורה יותר עדינה. במידה מסוימת גם אתן פניתן אליה בסוג של אלימות, או יותר נכון בתוקפנות והאשמה. ברור שהתגובה שלה לזה תהיה כניסה לעמדת התגוננות או לתקוף חזרה, במקום להיות פנויה נפשית להפנים את המסר שאותו רציתן להעביר. בסה"כ כולן כאן רוצות לעזור להורים ולילדים אחרים, אז חשוב לעשות זאת בדרך שתאפשר לצד השני לקבל את העזרה, אחרת אין טעם.

"לצערי"...

יש לי חברה שרוצה להחליף עבודה. במקביל, העסק של בן זוגה מקרטע, היא מביאה את המשכורת העיקרית הביתה. היא מתוסכלת בעבודה עד דמעות. הוא אמר לה: הלוואי ויכלתי לומר לקום ולהתפטר, לצערי אני לא יכול.... היא מבינה היוםף אני חושבת, שה"לצערי" זו מניפולציה שנועדה להשקיט את המצפון שלו בעיני עצמו ולמסך את המניפולציה לעיניה. כי אם הוא היה מצטער, הוא היה אומר לה "תתפטרי, נתגבר על זה ביחד". כמו שאמא מכה פשוט....לא היתה מכה.

אבא גאה

New member
עם האמא המכה אני מסכים איתך

עם הדוגמא השניה אני בכלל לא. מה עוד שאין מה להשוות ביניהן.... תירוץ? מניפולציה? מה היא בת ארבע? היא לא חלק ממשק הבית? בעלי שונא את העבודה שלו, אבל בלי המשכורת שלו אין לנו מה לאכול, אז מה? להגיד לו לקום ולהתפטר? לצערי ובאמת לצערי אני לא יכול להגיד לו לקום ולהתפטר
עוד יותר גרוע ממצבו וממצבה של חברתך, אני מכיר עולים חדשים עם תואר דוקטור שטיטאו רחובות וניקו חדרים בבתי מלון, אז מה? שיתפטרו? כשצריך להאכיל ילדים אין ברירה, צריך לעבוד. עולם חרא אני יודע, אבל מה האופציה שיש?

אני שמחה שאתה מסכים בקשר למכות ../images/Emo13.gif

יע"ז אני חושבת שאתה מביע חשיבה ליניארית לחלוטין בנושא השני
בין לקום עכשיו ולעזוב מקור הכנסה באופן לא אחראי לבין תמיכה במהלך כזה והבנות משותפת אליו, יש עולם מלא של אפשרויות שהאמירה "לצערי....הלוואי ויכולתי לומר לך" נועדה לגרום להן לא להיות. מניפולציה שמביאה לשליטה...אמרנו? כמו מכות...

אבא גאה

New member
את יודעת, לפעמים סיגרייה היא רק

סיגרייה..... למה אי אפשר לקבל שאני למשל באמת ובתמים חש ש"לצערי הלוואי ..." וכו'? (לא שזה סותר דברים אחרים שאני אומר לו כמו :תחפש עכשיו תמשיך לבדוק דרושים וכו'...)

ליליה

לצערי, ליליה, נתפסת למשפט אחד מהודעתי, והתעלמת מכל שאר הדברים שכתבתי, שהיו חשובים בהרבה. הנה שוב ההודעה שכתבתי, בניקוי המשפט שהסב את תשומת לבך. כזכור, ההודעה מופנית אליך: "אני מבינה את תגובתכן ומזדהה עם התוכן. אין ויכוח. את אותו מסר שמסרתן ניתן היה להעביר בצורה יותר עדינה. במידה מסוימת גם אתן פניתן אליה בסוג של אלימות, או יותר נכון בתוקפנות והאשמה. ברור שהתגובה שלה לזה תהיה כניסה לעמדת התגוננות או לתקוף חזרה, במקום להיות פנויה נפשית להפנים את המסר שאותו רציתן להעביר. בסה"כ כולן כאן רוצות לעזור להורים ולילדים אחרים, אז חשוב לעשות זאת בדרך שתאפשר לצד השני לקבל את העזרה, אחרת אין טעם."

הצבעה על מאפיינים של תופעה

אינה אלימות, גם אם זו הצבעה ישירה. אני חושבת שיש לך כאן בלבול מושגים קטן.

Kalla

New member
תלוי באיזו נימה היא נעשית.

בעצם כל תקשורת מילולית.

אין נימה באינטרנט

אלא בעיני המתבוננת, שרשאית לתרגם דברים בכל נימה שרצה לה בראש. ולכן, אני קוראת מוסר כפול בלא לייחס להודאה באלימות נימה וכן לייחס נימה לתגובה...
אבל זו אני (הסובייקטיבית), קטונתי

Kalla

New member
בטח שיש נימה, בכל סוג תקשורת.

אך כמובן לפרשנות האישית של כל אחד יש חלק לא מבוטל, ואולי עיקרי, בהבנת הנקרא.

אני מבינה למה נפגעת מהודעה של

ליליה והגמדים אבל היא צודקת. כשמרביצים לילד ומכה על הטוסיק היא מכה לכל דבר המסר שעובר אליו בכל פעם הוא שאלימות היא פיתרון לגיטימי. את גם מלמדת את הילד שלך שבזמן כעס את מגיבה בחוסר שליטה. מכות בטוסיק ומכות בכלל לילדים נמצאות מחוץ לחוק במדינת ישראל. אני חושבת שכל האימהות מרגישות לפעמים שהם עומדות לאבד שליטה ורוצות לתת מכה בטוסיק. אבל לא כולם מרביצים. יש דרכים אחרות. רצית לדעת מה אפשר לעשות? אני יספר לך מה אני עשיתי כשהבנים שלי היו בגיל שנה וחצי (תארי לך מה קורה בבית כשיש תאומים!) - סידרתי את הבית באופן כזה שלמטה יהיו רק דברים שהם יכולים לשחק איתם. בכל הבית וגם במטבח. את כל השקעים של החשמל סגרתי עם פלסטיק מיוחד כזה. החיים שלי הפכו הרבה יותר קלים. בגיל של הבן שלך הם מאוד סקרנים ורוצים לבדוק כל דבר וצריך לתת להם. האחריות שלנו לדאוג שהבית יהיה מוגן ובטוח בשביל שהם יוכלו לבדוק את הסביבה בנוחות. אני מציעה לך מאוד לארגן מחדש את הבית. זו עבודה לא קלה אבל היא תחסוך לך הרבה מאבקים עם הבן שלך. לי מאוד עזר.

galia26

New member
פליק על היד זה בניגוד לחוק?

גם אם זה בא להזהיר את הילד מפני סכנה??? אני לא נתתי בחיים לאדם מכה וגם אני חושבת שזה אסור ואנטי חינוכי! אבל אם הוא יבוא לשקע חשמלי וינסה לדחוף פנימה אצבע או חפץ אחר, יכול להיות שאני אחליט שזה מה שילמד אותו! אולי אני טועה, אבל פליק עדיף על מכת חשמל!

למעלה