שאלה לי

shirani2

New member
שאלה לי

השתחררתי מהצבא לפני חודש. עד היום עבדתי כ- 3 שבועות דרך חברת כח אדם. (עבודה זמנית). האם אני זכאית לחתום בלשכה?

rabbit1

New member
בטח שאת זכאית!

במהלך השנה הראשונה לאחר יום השחרור את זכאית ל-70 ימים אבטלה (אולי חיילות קצת פחות אני לא בטוח) , כלומר אם יש 70 ימים במהלך השנה הראשונה שאת אזרחית שלא עבדת בהם את זכאית לחתום בהם בלשכה ולקבל דמי אבטלה. בהצלחה!

rabbit1

New member
ועוד שאלה לגבי דמי אבטלה

אני חייל משוחרר (ונחשב לכזה במהלך השנה שבין מרץ 2003 לבין מרץ 2004) , למעשה התחלתי לחתום בלשכה ביום שהיה ל"מובטלים חדשים בלבד" לפני כשבועיים , והם רשמו לי כבר זכאות החל מתחילת השביתה רטרואקטיבית כי לא יכולתי לבוא לחתום במהלך השביתה , כך שבעצם אני כבר זכאי אצלם עבור חודשים אוקטובר ונובמבר ותחילת דצמבר. המצב הוא שלמעשה כבר קיבלתי כסף עבור החודש הראשון מתוכם , ולמעשה אני זכאי רק ל-70 יום , והשאלה היא אם יש טעם ללכת מחר לחתום אצלם (כי אני כבר סיימתי את ימי הזכאות שלי ואני לא צריך מהם עבודה כי יש לי כבר תכנון במה לעבוד) , בעצם אני שואל אם ישללו לי את הזכאות על נובמבר בגלל שלא אבוא לחתום מחר. תודה למי שיענה...

rabbit1

New member
נראה לי שכן

הם בטח ידרשו לראות תלוש משכורת אחרון , אני למשל באתי אליהם והם נתנו לי זכאות החל מה-29 לספטמבר (כי זה היום בו התחילה השביתה) , כלומר קיבלתי זכאות על יומיים מתוך חודש שלם , ולא ממש ענין אותם מה עשיתי לפני אותו תאריך. תלכי , תירשמי , ואני מניח שהזכאות תיחשב לך החל מהיום שבו תירשמי. ברור שלא תוכלי לעבוד במהלך 70 הימים שתקבלי עליהם אבטלה והם ינסו אולי לשלוח אותך לכל מיני עבודות ואסור לסרב. לדעתי - תני לזה צ'אנס , זו הזדמנות לעשות אחלה כסף (הדמי אבטלה הם 106.7 ש"ח ליום) , ולמעשה את רק מנצלת זכות שמגיעה לך כחיילת משוחררת ולא "מתעלקת על המדינה" כמו שכמה אנשים חושבים... שיהיה בהצלחה!

shirani2

New member
מה אני צריכה להביא איתי?

חוץ מתעודת זהות? (תעודת שחרור אין לי... הצבא עוד לא דאג לתת לי אותה...)

orom

New member
לדעתי רק ליתר בטחון

כדאי ללכת מחר, כדי שלא תפספס.

rabbit1

New member
בסוף הלכתי

והיא חתמה לי בלי לעשות יותר מידי בעיות.. ולשירני - תביאי תעודת זהות , ולדעתי אולי גם יקבלו אותך בלי תעודת שחרור אבל עדיף שתדאגי לקבל אותה כי לצבא יש כישרון למרוח כאלה דברים הרבה זמן... פשוט תציקי להם עד שתקבלי את התעודה.

למעלה