שאלה לי...

אקווה

New member
שאלה לי...

קודם כל שלום.. הרבה זמן לא הייתי, אבל שבתי. ויש לי שאלה. בבדיקת שתן התגלה שיש לי קצת קטונים בשתן. אני יודעת שזה קורה בד"כ כשהסוכר גבוה, אבל לא מדדתי באותו זמן, ואני לא יודעת מה בדיוק היתה רמת הסוכר שלי. אני בזמן האחרון לא במיטבי באופן כללי - כאבי בטן וכו', ולכן גם עשיתי את בדיקת השתן - חשבתי שאולי מדובר בדלקת. תרבית השתן הינה סטרילית, כך שלא בדלקת בדרכי השתן המדובר. כמו כן, גם לא היה גלוקוז בשתן.. מישהו יודע מהן הסיבות הנוספות להופעת קטונים בשתן? לתשובות אודה, אקווה.

slightly

New member
../images/Emo95.gif קטונים בשתן

קטונים (אצטון) בשתן הם תוצר פירוק של חומצות שומן, לצורך אנרגיה. חומצות שומן מתפרקות לקטונים בתנאי מצוקה של הגוף. תוצאה חיובית של קטונים בשתן מסמלת הפרעה מטאבולית, כגון סוכרת, הרעבה, צום, אנורקסיה, הקאות מרובות (כולל הקאות במהלך הריון), פעילות יתר של בלוטת התריס - היפרתירואידיזם, חום גבוה, כוויות, הריון, הנקה, או תופעות בעקבות ניתוח. טווח הנורמה: כאשר אין קטונים בשתן.

עמית 29

New member
תוספת קטנה

חוץ ממה שכבר נכתב על ידי סלייטלי, קטונים מעידים על חוסר באנרגיה זמינה לתאים כלומר "רעב של התאים" והמסקנה הסופית שיש מעט מידי אינסולין בגוף!!! אדם צורך בין 0.5-1 יחידות אינסולין לכל קילוגרם ממשקלו ליום. תבדקי את עצמך איפה את עומדת...

אקווה

New member
תודה...

היום חזרתי על הבדיקה. נראה אם התוצאות תהיינה זהות. אבל לא היה סוכר בשתן, לכן זה הפתיע אותי. זה בד"כ אמור ללכת ביחד, לא?

S h u g i

New member
עמית מאיפה הגעת ליחס הזה ?

( יחידה ביום לכל משקל גוף ) אני שוקל .. נו טוב כצת מעל 100 קילו וצורך בממוצע 44-50 יחידות ל 24 שעות ?! ( כמובן שמאוזן ..)

עמית 29

New member
מומחי סוכרת ומאמרים בנושא

הרעיון הוא שאדם צורך בין 0.5 ל-1 יחידות אינסולין ביום עבור כל ק"ג. אתה צורך 0.5 בערך וזה בדיוק בטווח. הרגישות שלנו לאיסולין משתנה .. לדוגמא ע"י פעילות גופנית. כך שאם אדם צורך פחות מ0.5 יח' עבור כל ק"ג ניתן לומר שעדין יש לו יצור פנימי של אינסולין כלשהו.

למעלה