שאלה לי?

משיייי

New member
שאלה לי?

האם זה נכון שמישהו שקיבל תלונה ולא שפטו אותו אחרי 6 ימים התלונה מתבטלת? ואם הוא כבר קיבל את העונש שלו בכל זאת יתנו לו עוד עונש?

NightElf

New member
תשובה לי...

התלונה לא מתבטלת אחרי 6 ימים אם לא נשפטת, וגם לא אחרי חודש. אני יודע שאם בערך אחרי חודשיים מקבלת התלונה, לא נשפטים, אז נכנסים ישר למעצר (או כלא, אני לא זוכר בדיוק) ללא משפט. אצלי למשל היה אמור להיות משפט בזמן הצבא, ואיכשהו תמיד דחיתי אותו, והייתי מתחמק ממנו, והקצין הטכני שהיה אמור לשפוט אותי תמיד היה נעלם או שהיה עסוק, ואז המשפט היה נדחה. בהתחלה הייתי מבסוט שאני מחליק מזה, עד שהקצין הממונה עליי אמר לי שאם אני לא אשפט בקרוב אני נכנס ישר למעצר בלי משפט, אז רציתי כבר שישפטו אותי ולגמור עם זה. ומה ז'ותומרת עם הוא קיבל את העונש אז הוא יקבל עוד עונש? לא נותנים שני עונשים על אותו משפט, אלא אם כן מבצעים עוד עבירה.

צ ה ו ב ה

New member
מה אתה מבהיל פה ילדים, תגיד?!

בשום אופן לא יכניסו חייל לכלא בלי משפט! רק שלילת חופשה ("ריתוק") יכול מפקד לתת בלי משפט. והתלונה לא מתבטלת, לדעתי, גם אחרי חודש. אצלינו, אם היה עובר יותר מידי זמן, פשוט היו כותבים את התלונה מחדש.

משיייי

New member
טוב אז הסיפר הוא ככה מה ניראה לכם?

חבר שלי היה אמור לצאת לאפשר לפני שהוא יצא לשבועיים אבט"ש וטירטרו אותו באותו יום עד ליציאה הבית הוא התעצבן והתחיל לקלל אז קיבל שני תלונות אחת על שהתחצף שני על שזרק את הנשק כאילו פגיעה ברכוש צה"ל אז כאילו העונש היה שהוא לא יצא לאפטר -ובכל זאת יכולים לתת לו ריתוק על זה?(הרי את העונש שלו הוא כבר קיבל) מה דעתכם?

צ ה ו ב ה

New member
האפטר אינו זכות שחובה לתת

ולכן שלילתו זה לא עונש. אם הוא קיבל 2 תלונות הוא יקבל 2 עונשים (אם יצא אשם).

o d e l y

New member
שתי עבירות=שתי עונשים

ולא משנה אם הוא לא קיבל את האפטר..אף אחד לא חייב לתת לו אפטר... לא נורא...

o d e l y

New member
כן,לצערי אני...

הפכתי למומחית בנושא הזה...חבר שלי שהוא גם חייל,מעופף ושכחן כל כך שתמיד יוצא לו להידפק בגלל זה...אז הפכתי למבינה בנושא עונשים וכו'

sandradee

New member
האמת המשעשעת

אם קיבלת תלונה בתאריך מסויים ולא נשפטת אז זה לא שלא יכולים לשפוט אותך פשוט קורעים את התלונה מאותו תאריך וכותבים אותה תלונה בתאריך אחר כי תאכלס העבירה נעשתה אז הם יכולים להתלונן בכל תאריך קפיש?

למעלה