שאלה לי

שאלה לי

איך נמנעים ממחשבות רעות? איך לא נותנים להשתלט עליך ולהרוס את הקשר? חזרתי לחברה שלי לפני שבועיים, הכל טוב ויפה אנחנו עוברים לגור ביחד, אבל רבאק, למה צצות לי מחשבות רעות כל הזמן בנוגע לקשר הזה? מחשבות של בגידה, מחשבות שיהיה לי רע בקשר, מחשבות שאנו לא מתאימים. תרשו לי לציין כי כל המחשבות האלו, אין להן ביסוס עובדתי והם פרי דמיוני בלבד. עוד עובדה מעניינת היא שאחרי הפרידה היא החלה להתארגן על חייה, ולחיות אותם, היא כאילו ויתרה על הקשר בשביל עצמה. היא תמיד אומרת לי שהיא לא ויתרה עליי אך כך זה נראה. אולי אני מרגיש קצת מאויים, אולי קצת מפוחד ממחויבות? למישהו יש תשובה לזה? בבקשה זה אוכל אותי!!!

adam33

New member
אוכל אותה

אתה מביט על עצמך רוב הזמן וחושב ותוהה עד כמה אתה רוצה שלא יעזבו אותך בסופו של דבר זה יתנקם בך היא תרגיש לחוצה היא תרגיש מאויימת היא תרגיש שאתה משגע אותה ואז היא תתחיל להסגר בפניך ולא תפתח בפניך היתי מציע לך לחשוב כל פעם לפני שאתה מדבר איתה אם היא יוצאת לקניות ..תפרגן אם היא יוצאת וכמה דקות מאחרת אל תביט עליה כאילו שהיא כבר בגדה תן לה את החופש שלה כי רק ככה היא תחזיר לך את האהבה יש להיות קנאי לאהבה ויש להיות קנאי לאדם קנאי לאדם זה לעשות את כל הדברים שחונקים וגורמים לבת זוג להרגיש שהיא חנוקה ובתוך כלא לקנות לאהבה זה לאהוב את האהבה בצורה שאתה רוצה לקנות פרח לחייך לפרגן ולתת לבן זוגך את ההרגשה שאתם בירח דבש כל הזמן.. אל תהרוס מה שקבלת במתנה כי היא עדיין אוהבת אותך ומרצון...

ל adam33 ולשאר החברה

תודה על הגיגי החוכמה שלך, שמתי לב להודעותיך ותגובותיך ואני חייב לציין שהן עוזרות ואף פוגעות בול. כל הדברים האלה גרמו לי להבין דבר אחד לגבי עצמי, בשלב זה של חיי איבדתי את הבטחון העצמי שלי לגביי וגם לגבי הקשר, תראה, היא אישה חזקה, מצליחנית, משום מה אחרי הפרידה היא שאבה כוח רב וחזרה יותר חזקה, גם בחייה החומריים הולך לה ומשחק לה קלף, הבטחון העצמי שלה התעצם, היא יותר שלמה עם עצמה, שלווה עם עצמה, פחות תלותית, עד שלעיתים אני פוחד שזה יגיע למצב של אגואיזם. לפעמים אני מרגיש קצת מיותר בקשר, כאילו אני מעכב אותה בדרך שלה למעלה (וזה לא היה כך לפני כן, אני הייתי זה שדואג ותומך ומעודד והיום זה כבר פחות). אני צריך לקחת את עצמי בידיים, כי אני מאבד את הבטחון העצמי שלי, היא נוסקת אל על ואני, מה אני? נשארתי אותו אדם פשוט. אני פוחד שהיא תשתנה לי, שהיא תזדקק לי פחות, יש בי המון אהבה ונתינה, אבל אני פוחד שזה יבוא מתוך כניעה ותלות מסוימת בה.

יש לך רגשי נחיתות?

אני מתנצל על השאלה הבוטה אבל מפחידה אותך מאד חוסר תלותיות של בת זוגך עד שאתה מקשר בין חוסר תלותיות שלה לבין אגואיזם כלפיך. דע לך שככל שאדם עצמאי יותר וחזק יותר (חזק איננו כוחני - נהפוך הוא!) כך הוא יכול לתת ממקום של נתינה אמיתית ולא ממקום של מי שמרגיש נגזל. לפיכך דווקא אדם חזק יהיה פחות אגואיסטי מאדם שפוחד לתת כי חש נגזל ואם כבר נותן, חרד שמא "יצא פראייר". ממה שאתה משדר בכתיבתך ישנו בך האלמנט של כניעה ותלות שבאים לא מתוך שליטה שלה בך אלא מתוך נחיתות שאתה מרגיש משום מה ביחס אליה, עד שאתה אפילו מגיע לרגשי אשמה שמא אתה "מעכב אותה בדרכה למעלה". עצתי לך - הסתכל בראי, ערוך רשימות והתחל לציין לשבח את אותם דברים שמייחדים אותך לטובה, את אותם דברים שאתה יכול להתגאות בהם ולהציגם בכרטיס הביקור שלך (הכוונה לא לכמה שנות לימוד סיימת, ציוני הגמר שלך וכסף שיש לך בבנק אלא לדברים ערכיים המאפיינים את אישיותך). אם אתה מרגיש קושי לעשות זאת לבד, פנה לייעוץ או לסדנא. בקישורי הפורום תמצא אינפורמציה על סדנאות להתפתחות אישית שיעזרו לך למצוא את עצמך, לזקוף את קומתך ולהיות ברור יותר עם עצמך מעמדה של הכרה בעצמך. בהצלחה

בול

אני אכן מרגיש טיפה נחות ממנה. למה? אני לא יודע. ההרגשה הזו אף מונעת ממני מלתת לקשר להתפתח ואני לא מעוניין בכך. אני לא יודע למה אני מרגיש כך בכלל, מאז הפרידה אני מרגיש כאילו אני נשארתי במצבי והיא מתפתחת, וזה גורם לי להרגיש כאילו אני במעין "תחרות סמוייה" איתה ואני לא מבין למה.מעולם לא הרגשתי תחושה כזו, תמיד הייתי דומיננטי, בעל בטחון עצמי והנה באה בחורה והופכת לי את כל החושים. ממה זה נובע? אהבה? קנאה? הרצון בשליטה? שובניזם? לא יודע, אולי כל אלה. אבל תודה איש המערות, אני צריך להתחיל לעבוד על עצמי. יש לכם עוד דרכים להעצים את עצמי במצב בו אני נמצא היום? תגיבו בבקשה.

יש לי רעיון

טוב,זה שהבעיה אצלך אתה כבר יודע,זה חצי דרך. ועכשיו לחצי השני,אתה מרגיש נחות? אולי זה בגלל שהיא עושה ואתה לא ממש מגשים את עצמך? ההצעה שלי היא שתמצא לך במה להשקיע את הזמן הפנוי שלך כי נראה לי שיש לך הרבה יותר מידי ממנו,"תחרות סמויה" אמרת,אז אל תשב ותבכה שהיא מנצחת,תתחרה,תחיה גם חיים עצמאיים ומלאים במקביל לחיי הזוגיות שלכם ביחד. אני מאמינה שאם תיהיה יותר עסוק ומסופק מעצמך פתאום תגלה שהיא בכלל לא מאיימת אלא להיפך,יכולה להעשיר אותך ולמלא אותך באהבה. בקיצור,אם יהיה לך טוב עם עצמך לא יפריע לך שלה טוב עם עצמה.

קרמיט524

New member
חפש איך למלא את העולם שלך

העולם שלך כרגע מכיל רק אותה, ולכן כל אספקת האנרגיה שלך תלויה בה. ברגע שהיא נעלמת לך מהעיניים, העולם שלך מחשיך. מאידך אצלה זה שונה. אתה רק עוד אחד מהדברים שממלאים את העולם שלה. יש לה קריירה, היא מצליחה, היא עצמאית, יש לה אולי נושאי עניין אחרים. סיטואציה כזאת היא מאד נפוצה במערכות יחסים. הצרה היא שהנטייה הטבעית היא לנסות לשנות את בן/בת הזוג כך שגם הוא יהיה מקור האור היחידי שלך. ומה שאתה כמובן צריך לעשות הוא בדיוק להיפך: להניח לה ולפרגן לה על כך שיש לה עוד תחומי עניין, ובמקביל, למצוא לעצמך תחומי עניין נוספים. כמו שאדם אמר: ערוך רשימה של הדברים שאתה אוהב בעצמך, ובנוסף, ערוך גם רשימה של הדברים שאתה אוהב לעשות בלעדיה . כן, בפירוש בלעדיה. כדורגל? צילום? קולנוע? מסיבות? סרטים? לשבת עם החבר'ה? משהו? כל דבר. אבל בלעדיה. ומבקביל תפרגן לה לצאת בלעדך, להסתדר בלעדך, להיות עצמאית. ככל שאתה תהיה עצמאי, יהיה גם לך קל לפרגן לה את העצמאות. ככל שתכפה עליה יותר את עצמך, תעיק עליה יותר ותבריח אותה. ותזכור, יש לה משאבים לוותר עליך. גם אתה צריך משאבים נוספים. תאהב אותה בכך שתתן לה לעוף. בהצלחה, קרמיט

קרמיט524

New member
התכוונתי

"לשנות את בן/בת הזוג כך שגם את/ה תהיה מקור האור היחידי שלו"...

seeyou

New member
איך נמנעים ממחשבות רעות? ../images/Emo153.gif

זה לא פשוט לאלו עם "אופי" מסויים כן- אניי מאמין שעוד בזמן הפיצוץ הקטן בן זרע לביצית ניקבע אופי האדם ואת תכונותיו אז,אתה "חשדן","דאגן"..... על מנת לחשוב חיובי אני עובר ערוץ טלויזיה וצופה על החיים של העולם השלישי....על עוני-חוסר...וכך מתחיל להעריך מה שיש לי! התפנית אצלי היה אחרי טיול באפריקה! כאשר פגשתי אנשים עניים מאוד אך מאושרים... בקשר לבת הזוג... אף אחד לא יכול לדעת-זה מזל! גם אחרי שהרבה שנים ביחד ...לכול אחד יש את חלומו הפרטי...הוא אישיות עצמאית... נגד בגידות?...אין פוליסה צד שלישי... דבר אחד כן חשוב...לא לבססס את הזוגיות רק על הצד המיני! ככול שיהיו יותר דברים משותפים כך יהייה על מה לדבר... תהנה מהחיים תחשוב רק על דברים נעימים ואם באמת אתה רוצה לחיות במחשבות רעות תחשוב שהאדם עם לידתו ...מתחיל למות! ולא לוקח כלום איתו!...כולנו יודעים את זה ולמרות זאת משתדלים להנות ממה שיש!

למעלה