שאלה לי

שאלה לי

שאלה זו מופנית בעיקר לגברים שביננו אבל גם אתן הנשים יכולות להביע דעתכן: האם אתם יכולים לבנות חיים משותפים עם נשים חזקות, היינו, נשים דעתניות, עצמאיות, שכלתניות, נשים שאולי אף יגרמו לכם לחשוב שאולי הן עולות עליכם בכמה דרגות ואולי אף יגרמו לכם לפקפק בגבריות שלכם? תגובותיכם/ן יתקבלו בברכה

רפסודה

New member
../images/Emo11.gif

האם אישה דעתנית, עצמאית, שכלתנית ובטוחה בעצמה יכולה באמת "לעלות" במישהו על משהו? למה שעצמאות של מישהו תעורר במישהו אחר צורך לפקפק בעצמו? לדעתי אם משהו מעורר במישהו שאלות או פיקפוקים - גבר באישה, או אישה בגבר - הפיקפוק עצמו הוא השאלה הטובה, לא מי עורר את השאלה, אלא איפה אני לעצמי ביחס אל השאלה. (כשאתה שלם ובטוח בעצמך אין באמת אישה שיכולה לגרום לך לפקפק, נכון?)

< מחייכת שוב >

תקרא את הספר: " אהבה אלכימית " של יואב ברנזון.(הוצאת גל ) לפי הבנתי ניתן לומר שזוגיות זה כמו משחק " כיסאות מוסיקאלים" , רק שבמשחק הזה יש שני אנשים וכיסא אחד, בוא נגיד שהכיסא הזה מיצג דומיננטיות כי מי שיושב עליו מחליט החלטות שדורשות מהבן זוג להתפשר. במשחק הזוגיות כל פעם אחד מבני הזוג יושב על הכיסא ( רוטציה חחחחח ) הבעיות מתחילות שאחד מתישב על הכיסא ולא זז.ואז יש שתי אופציות לשני א. לוותר על הכיסא ולהפוך לפסיבי(לוותר על רצונותיו ). ב. לא לותר על הכיסא ו" לשבור את הכלים ולא משחקים" דהיינו לא לותר על הדומיננטיות וליצור קונפליקט.ההחלטה לבחור א. או ב. תלויה באופיו של האדם. מכאן תבין שיש לכולנו צורך פעם להיות דומיננטים ופעם פסיבים. ובתשובה לשאלך אומר רק שלכל זוג יש את המשחק כיסאות שלו ולכל אדם צרכים משלו , כך שרק אתה יכול לפי הצרכים שלך לדעת עם טוב לך אישה דומיננטית או לא.

ועוד משהו....

החברה הולידה הר מעכבר... מה שאתה מרגיש כלפי עצמך זה מה שאתה מקרין החוצה , דהיינו אתה מרגיש פסיבי ומקרין את זה החוצה , ובת זוגתך נהפכה באותו רגע לדומיננטית. אתה יצרת את זה ... כנראה שזה נוח לך. אל תקטין מעצמך אתה בחור חכם אינטלגנט בעל עומק מחשבתי ורגשי ... קח אחריות על חייך אל תצפה ואתה לא זקוק לאישורים של אחרים ,לא כל מה שמתאים לאחרים מתאים לך וזה עונה לך על השאלה ששאלת אתמול דרך אגב. אתה חיי את חייך ולא אף אחד אחר. תאמין לי שלאחרים לא יקרה כלום לא להורים שלך ולא לחברה מסביב. בזאת תבטא את הדומיננטיות שלך ותהיה מאושר. החיים זה לא גן של שושנים חחחחח הם גן של ורדים כי גם לורד הכי יפה יש קוצים ולמרות זאת היא פורחת כל השנה ואולי בזכות הקוצים.

גם אני רוצה לשמוע תשובות מגברים ../images/Emo13.gif

זו שאלה שהטרידה גם אותי בזמן האחרון, רק מהכיוון ההפוך (מטבע היותי אישה ולא גבר). אני לומדת בפקולטה בה יש מעט בנות, והרבה פעמים שומעים תלונות מבחורים על כך שבכלל אי אפשר למצוא בחורות נורמליות באיזור. מאחר וכל הבחורות (שאני מכירה, לפחות) באיזור הן נורמליות לחלוטין לדעתי, ולעתים אף יותר מזה, לא יכולתי שלא לתהות: האם באמת יש מחסור בנשים ראויות, או שהבעיה היא דווקא אצלכם, ואתם אלו שלא יודעים איך להתמודד עם אותן נשים חזקות, כביכול? למה אישה לא תרגיש מאוימת אם בן-זוגה יהיה משכיל ממנה, וירוויח יותר ממנה, אבל גבר כן יירתע מזה? למה לגבר אין בעיה לצאת עם מישהי שהוא מחשיב כפחות אינטליגנטית ממנו בהרבה, אבל אישה תשתעמם בקשר כזה ודווקא תחפש מישהו שיגרה אותה אינטלקטואלית?

יש לי שאלה אליך

האם אתה יכול לבנות חיים משותפים עם אשה חלשה, דהיינו חסרת דעה, תלותית, בלתי רציונלית, אשה שאולי תגרום לך להשתכנע שהיא נחותה ממך בכמה דרגות ואולי תגרום לך לחשוב שהגבריות שלך נובעת רק מ"עליונותך" עליה? תגובתך תתקבל בברכה

ניקולי

New member
איש המערות

לא קראתי את כל השתלשלות הדברים אלא רק את השאלה הנשאלת ורק את התשובה שלך.. ומה שיש לי לאמר אהבתי

seeyou

New member
גישתך מוקצנת-../images/Emo22.gif

השקפת עולמך זה לא דומה לזאת של ההוריים שלך או ההוריים שלהם... השקפת עולם היא שונה מאדם אחד לשני בציר הזמן+ נורמה חברתית אישה חסרת דעה זה אומר שהיא "חלשה"? ואישה שמברברת בלי סוף סימן שהיא חזקה? אישה בלתי רציונאלית-בדרך כלל נמצאת במקום סגור!

תקרא שוב את ההודעה המקורית

התגובה שלי מתארת את הנגטיב המדוייק של התמונה שצויירה בהודעה המקורית. לא היה כאן שום תיאור סטריאוטיפי משלי. זה על פי השיטה היהודית המסורתית, של מענה בשאלה נגדית... אגב - אדם לא רציונלי איננו מאושפז במקום סגור. יש עדיין הבדל בין בלתי רציונלי (irrational) לבלתי שפוי (insane).

לאיש המערות

ברור שאף אחד לא יכול לבנות מערכת יחסים עם בחורה כפי שתיארת, זה באיזשהו שלב יגרום לך לאבד ולהפסיק להעריך את מה שיש לך. אני באופן אישי מצוי בקונפליקט, כי מחד אני רוצה שאשתי תהיה אחת שאתגאה בה אתגאה לעמוד לידה, תהיה עצמאית ודעתנית, כי במצב כזה, בני הזוג יכולים להפרות אחד את השני, וזה מאוד חשוב לי. עצם השיח בין בני הזוג, התקשורת ההפריה האינטלקטואלית, היא זו שמחזיקה אותי בתוך קשר (כמובן שיש גם דברים אחרים כמו אהבה ומשיכה). מנגד, אני עדיין גבר ורוב הגברים אוהבים מתישהו להיות בשליטה, להראות מי בעל הבית ולומר את המילה האחרונה. ולמה??? כי אנחנו גברים, וכי עוד מתחילת היקום הגברים הצטיירו כשולטים ואגרסיביים יותר. אני ממליץ בחום לראות את ההצגה של קושניר "להציל את איש המערות" הצגה שמדברת על כל נושא הזוגיות בכלל. שם הוא אומר כי אנו הגברים בעצם ציידים והנשים הם מלקטות, עוד מימי קדם, ואני חושב שבכל גבר יש את התכונה הזו, לטוב ולרע, מרגע שאנו מתבייתים על בחורה ורוצים לצוד אותה, ועד לרגעים הקטנים בזוגיות בהם אין לנו כוח וחשק לכלום כי כבר אין לנו מה לצוד. אין מה לעשות, אנחנו גברים ואנחנו צריכים להשתנות כי הנשים "יצאו מהארון" ואנו צריכים להתרגל למצב החדש ולהתחבר לצד הנשי שבנו, הרגישות וההבנה, דבר שלדוגמה אין לאבא שלי ולאבות רבים ואחרים. אז יאללה גברים, בוא נהיה קצת נשיים יותר, ככה הנשים יעריכו אותנו יותר.

seeyou

New member
תמיד יש חשיבות ב"דמות" האישה!

Behind every successful man is his woman. Behind the fall of a successful man is usually another woman.

גבריות ושכלתנות

בשאלתך חבויה התחושה שאתה מאמין כי הקשר שבין מה שיש בין הרגלים לבין מה שיש בראש הוא קשר אמיץ מאוד. ובכן מצאתי סביבי נשים אשר עולות על גברים ביכולות שלהן הן אלו השכלתניות והן אלו האמוציונאליות, עצם היותי גבר איננו הופך אותי אוטומטית חכם, נבון, ובעל יכולות שאין לנשים. הנח לגישה הזו, היא אנאכרוניסטית במאה שלנו. ובאשר לשאלתך- מאוד מענג אותי לשבת עם אדם אשר אני חש שהוא מפרה את חשיבתי, חשוב לי שהאישה שעל ידי תהיה עצמאית ובלתי תלותית, חשוב לי שתהיה דעתנית, שתדע להציג דיעה ותידע להגן על דעתה תוך שהיא פתוחה גם לשנותה, חוזקה של האישה שעל ידי למעשה הוא חוזקי. ולבסוף גם זאת- מה הביאך לשאול זאת?

אני נמצא עם אחת כזאת

ולפעמים זה קצת מוריד לך מהאגו למרות שאני יודע שזה לא אמור להיות כך, אבל אין מה לעשות מתמודדים, מקבלים, מפנימים, ועושים דברים שיגרמו לך להעלות את הבטחון העצמי שלך, ואת האהבה העצמית שלך לעצמך.

נשים דעתניות

קשה לי להבין את שאלתך, האם אתה מעדיף אשה שאינה עצמאית, שלא מסוגלת לתפקד כאדם, משאלתך מבצבץ חוסר בטחון שלך כאדם, אשה יכולה להיות דעתנית ועצמאית ועדיין להיות נשית מאוד. אין קשר בין שני הדברים, לא ברור לי המשפט נשים שעולות עליכם בכמה דרגות, האם הכוונה למשל שאתה לא משכיל גמרת סך הכל תיכון עם חצי בגרות והגברת בוגרת תואר שני במנהל, או אולי רופאה במקצוע או עורכת דין ואתה למשל עובד בנק או פקיד במשרד ציבורי כלשהו. מה בדיוק מפריע לך אני לא מבינה. אם אתה מאמין בעצמך ובמה שאתה עושה לא צרכה להיות לך בעיה עם עיסוקה של הגברת. אבל אם אתה ללא בטחון עצמי ומרגיש שלא ממשת את עצמך אז בוודאי יש לך בעיה.

אולי בעצם זו הבעייה

פשוט עוברת עליה תקופה די טובה ואני מרגיש שנשארתי קצת מאחור. אם את רוצה להבין את כל הסיפור את מוזמנת לקרוא את הודעותיי מה קורה לי??? 12.10 ומה קורה לי 2??? דרך אגב, אף אחד לא ענה לי או הגיב על ההודעה השנייה, למה??

למעלה