שאלה לי,

lostone

New member
שאלה לי,

לא יודעת אם זה המקום הנכון, אבל אולי. אז ככה, אבי נרצח כשהייתי בת 5, הוצא צו ירושה, ו1/8 מהבית הועבר על שמי. כעת אני בת 24, נשואה. בעלי ואני מעוניינים לרכוש דירה, וכשעשינו בירורים על זכאות למשכנתאות, נאמר לנו שבגלל ש1/8 מהבית הועבר על שמי, איננו זכאים למשכנתא. בעקבות זאת, הסכמתי להעביר את ה 1/8 שלי לאמא שלי, שמתגוררת בבית הנ"ל, אך נאמר לנו, שבגלל שהיה לי בית על שמי, עדיין איני זכאית למשכנתא. ושאלתי היא: אייך יכול להיות דבר כזה? הרי אין לי בית, ובהחלט שאין לי מליון ש"ח מיותרים לקנות אחד, במיוחד ללא עזרה, מה אנחנו אמורים לעשות כעת?

ציפי ג

New member
איזו זכאות? למענק או למשכנתא ?

את יכולה להגיש בקשה לזכאות. אם לא יתנו לך (ומן הסתם לא בגלל הירושה), את יכולה לערער. אם תוכיחי שלמעשה הדירה לא בשמושך ואין לך שום תועלת כלכלית ממנה, יתכן והועדה תאשר ל משכנתא של זכאים. מענק מן הסתם לא. היה על זה בעבר דיון די ארוך בפורום חוק ומשפט. בשל החיפוש הדפוק, קצת קשה לי להפנות אותך לדיון. שנים ממשתתפי הפורום ספרו על נסיונם. האחד קבל משכנתא והשני לא. גם אני ירשתי 1/4 מדירה, וערערתי, וקבלתי זכאות רגילה.

ציפי, את יודעת מהו ...

מהו הבסיס החוקי לקביעת הזכאות? בחוק הלוואות לדיור מוגדר "זכאי" - מי שהוא מחוסר דיור והוא זכאי לסיוע בדיור לפי הכללים. איך מכאן מגיעים למסקנה שמי שהיה לו 1/8 דירה אינו מחוסר דיור?

ציפי ג

New member
מי שיש לו שמינית דירה

אינו מחוסר דיור כיוון שיש לו זכות לגור בדירה שהוא בעלים שלה. (או לקבל 1/8 דמי שכירות עבור השימוש בה). במקרה שלנו, אנחנו הראנו שהדירה היא של אמי למעשה, ומעולם לא היה לנו שום קשר עם הדירה, וכל תועלת ממנה היתה לאמי בלבד. בגלל הסיפור הזה ילדתי מוקדם.הבנק לא אשר לי את המשכנתא ודרשתי לערער. ועדת הערר ישבה ביפו. הקמתי מהומות על זה שהכל לוקח ים של זמן, אז שלחו שליח עם התיק, ואני נסעתי ליפו להסביר לועדת הערר (שמנתה בדיוק גברת אחת) למה הדירה הזו בכלל לא שלי. כל הסיפור ארך יום שלם של טרטורים, צעקות, עצבים, והליכה ברגל של קילומטרים (לא קל להיות תפרנית בחודש תשיעי). וביום למחרת ילדתי, ביום הבחינה ללשכה. לחבר השני בפורום חוק ומשפט אותו טיעון ממש לא עזר.

ומה אם מי שהיה לו 1/8 ...

והיום כבר אין לו? היום הוא מחוסר דיור
לא ראיתי בחוק שנאמר משהוא על מי שהיתה בבעלותו אי פעם דירה -

תכנון חלוקת עזבון

תורה היא. לימוד היא צריכה ומעטים עורכי הדין החושבים מהלך וחצי קדימה. בהעדר מידע מפורט על רכוש המנוח, לא ניתן להציע חלוקה. אבל מי שהוציא את צו הירושה, חזקה עליו שכלל נכסי העזבון היו בפניו ויכול היה להציע תכנון שישאיר את הקטינה עם חלקה בעזבון ללא החלק בדירה.

ציפי ג

New member
לא

אבל זה נותן לו מקדמה על זוג שאין להם 1/8 דירה. אתה טוען שזה לא הוגן? יתכן. למדינה יש סכום מסוים של כסף לתת למשכנתאות. היא בחרה קריטריונים כלשהם לכך. כפי שאמרתי, יש ועדת ערר, ואפשר להגיש להם מסמכים כדי לשכנע אותם שהדירה, הגם שהיא רשומה על שם היורשת, לא מהווה בפועל נכס שלה. אם הצלחת להוכיח, מה טובו, תקבל משכנתא של זכאים אבל לא מענק. כפי שאמר עו"ד פרידמן, כאשר מוציאים צו ירושה, כדאי לחשוב על כך לכתחילה.

lostone

New member
לא יודעת...

אייך בדיוק אפשר לחשוב על דברים כאלה במהומות כשאדם נהרג? היא הייתה צריכה גישה לחשבונות הבנק ומהר, כדי להמשיך לתמוך ב4 בנות שיש לה, לא חושבת שאפאחד לקח את הזמן לחשוב מה יהיה בעתיד או מה ההשלכות.

זה לא לעניין בכלל ... לא הגיוני ...

איזה מקדמה יש למי שמכר 1/8 דירה, על מי שיש לו 200,000 $ בחשבון הבנק שלו (שאותו אף אחד לא בודק כתנאי לקבלת הזכאות)? החוק כאמור מדבר על "זכאי" כ"מחוסר דיור" ולא ברור לי איך מכאן הגיעו למסקנה שמי שהיתה ברשותו בעבר 1/8 דירה אינו יכול לקבל "זכאות"
הוא זכאי ... הוא זכאי ... הוא זכאי ...

ציפי ג

New member
הגיון וזכאות

תסביר לי אתה מה ההגיון שבחורה בת למשפחת שמנת המתגוררת בכפר שמריהו ולה שני ילדים וחמש מכוניות, תקבל בדיוק את אותה זכאות כמו בחורה ממשפחה עם שני ילדים שההורים מובטלים? תסביר לי אתה?

מה הקשר להורים ...

מי קבע שהורים עשירים חייבים לממן לילדיהן דיור? וחוץ מזה אני לא מדבר על הצד המוסרי אלא המשפטי - הגדרת הזכאי בחוק ההלוואת לדיור כ"מחוסר דיור" ותו לא ... או שיש חוקים ותקנות נוספים שאליהם לא הגעתי?

ציפי ג

New member
אחד הקריטריונים

לגובה הזכאות, הוא מספר הילדים במשפחת ההורים. מה הקשר להורים שאלת?

את צודקת ...

היכן מפורסמים רשמית הכללים לפיהם מחושבים מספר הנקודות המשמש לקביעת גובה הזכאות? אולי שם גם יש התיחסות מפורטת יותר לעניין הגדרת הזכאי? לא מצאתי הכללים הנ"ל בתקנות.

lostone

New member
יש לו?

כלומר? להכריח את אמא שלי למכור את הבית שלה ולעבור לגור ברחוב, כדי שאני לא אצטרך לגור ברחוב? מה ההגיון בזה?

ציפי ג

New member
אבי שאל שאלה היפוטתית

מה אם בעלי ה-1/8 מכר את הדירה. אז יש לו תמורה של 1/8 הדירה, או שהוא ויתר על התמורה. אני מבינה מה עמד בפני אמך. אני לא מבינה למה עוה"ד שהיא לקחה לא חשב על כך. בדיוק עבור זה משלמים לו כסף.

lostone

New member
אהממ...

אני מדברת על זכאות לשמכנתא, לא למענק...

עצות לפני חג המצות

ההליך הנכון שהיה עליך לעשות, הוא לבקש תיקון צו הירושה של אביך. היה עליך לותר על חלקך בעזבון לטובת אמך ואז בבת אחת היית חדלה להיות בעלת 1/8 למפרע. כיום, נראה לי שזה יהיה קצת בעייתי, אבל אולי עדיין ניתן לביצוע.

candybox

New member
היה עלי לעשות?

הייתי בת 5! לא היה לי מושג על כל הדברים האלה עד לאחרונה, לא היה לי מושג שחלק מהבית רשום על שמי, ומעולם לא הייתה לי בעיה לוותר על חלקי בעזבון לטובת אימי, גם לא עכשיו, השאלה באמת, מה עושים עם זה?

למעלה