שאלה לי....

redhead225

New member
כנ"ל.

ראובן - ללא ספק אתה כנראה מקצוען, אך גם לטעמי טון התשובות שלך לעיתים קצת בוטה. קח לתשומת ליבך - ואולי תרוויח. REDHEAD

ERA victory

New member
ועל הערתך בסוגרים מגיע תשובה ?

לדעתי כן אז... כשתרצי לקנות דירה תרצי ר ק מתווך אגרסיבי שיוכל להשיג לך את כל חפצך אבל זכותך לא להכנס אלי !!!

האחתAZ

New member
שאלה לי....

שלום לכולם... לפני שאני שואלת, אני מבקשת לציין שעברתי על הודעות הפורום אך לא מצאתי תשובה חד משמעית לשאלה , למרות שהנושא טופל בעבר בהרחבה. כשאני בתור קונה עונה על מודעה בעתון בענין דירה למכירה(לא פונה למשרד תיווך כדי שימצא לי דירה)ועונה לי מתווך המייצג בעל דירה, נותן לי פרטים ומסכם להציג את הדירה בפניי.הכל טוב ויפה, וכאן השאלה..האם גם אז אני צריכה לשלם לו דמי תיווך? מה קורה במצב שבו כן פניתי לשרותיו של מתווך(והתחייבתי לשלם לו כמקובל), והוא מצא לי דירה כלבבי המיוצגת ע"י משרד תיווך אחר, האם גם אז אצטרך גם לשלם למשרד האחר?(כפול?!). מה ההבדל בין שני המקרים? ואגב...מה דינם של לוחות המתפרסמים באינטרנט ע"י משרדי התיווך? תודה מראש AZ

סדר בבלגן

חובתך לשלם דמי תווך מותנית בכך שחתמת על התחייבות לתשלום דמי תווך, בהתיחס לדירה הספציפית. מתווך = מתווך מורשה ע"י משרד המשפטים שיש לו רשיון לשמש מתווך. מתווך שלא חתמת לו על התחייבות, אינו זכאי לדמי תיווך.

ERA victory

New member
צודק העו"ד בתשובתו!ובואי נעשה סדר

התקשרת למודעה בעיתון וענה לך מתווך נכון? המודעה פורסמה ע"י המתווך אז מה לא ברור? אם הוא מציג את עצמו בתור מתווך ואת מגיעה ביחד עם המתווך לדירה סביר להניח שיחתים אותך על הזמנת שירותי תיווך אוקי? רוצה חותמת לא רוצה לא מגיעה לדירה .הרי ענית למודעה של מתווך אז מה הבעיה בזה ? אם את אינך מעונינת בשרותי תיווך תגידי שלום יפה וסגרי את הטלפון ! ברגע שהגעת עם המתווך לדירה הינך מחויבת לו בלבד בתשלום דמי תיווך! וזה לא משנה בכלל אם הגעת למשרד תיווך פיזית או התקשרת למודעה בעיתון או ענית לגלויות שהופצו .מה שחשוב זו חתימתך על הזמנת שירותי תיווך! ואם הדירה מיוצגת ע"י מתווך אחר זו לא בעיתך לך יש קשר בלבד עם המתווך לו חתמת.דינם של לוחות המודעות ע"י משרדי תיווך הם כמו מודעות בעיתון זה לא משנה באיזה מדיה המודעה פורסמה העיקר שהכל נעשה בגלוי! וכשאת מצלצלת למודעה על העונה להודיע לך שהוא משרד תיווך!ומכאן הכל נתון בידיך. מקווה שהסברתי לך על הנושא בצורה מובנת!

האחתAZ

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת...

אבל... ראשית תרשה לי בבקשה להעיר על טון התשובה(שחוזר ונישנה בכל תשובותיך)...מה התוקפנות? סך הכל נשאלה שאלה לגיטימית ויש לה גם תשובה לגיטימית ..אז למה לתקוף? ושנית, תקן אותי אם אני טועה, אדם הזמין את שירותיך למכירת דירתו וסיכם איתך על התשלום..מקובל עליי, בכך שאני הקונה איני מעוניינת בשרותי תיווך, אותו בן אדם הפסיד בעצם קונה/קונים פוטנציאליים...האין כך? האם מוכרי הדירות מודעים לכך? בברכה AZ

מוכרים נבונים מודעים לכך ...

ולכן הם בדרך כלל אינם נותנים למתווך בלעדיות למכירת דירתם ומפרסמים אותה במקביל למתווך או למתווכים שקיבלו את הדירה לטיפול. קונים נבונים מחפשים גם בעיתונים וגם אצל מתווכים, רושמים כל דירה שמצאו בעיתון ודואגים שכל השירות שברשימה לא יכללו בהסכם שלהם עם המתווך.

ERA victory

New member
בקשר למתן בלעדיות אפשר לפתח את

הנושא בהרחבה ! הנני מוכן להתמודד גם עם בעיה זו!

אז למה שלא תענה לשאלה שלה?

"תקן אותי אם אני טועה, אדם הזמין את שירותיך למכירת דירתו וסיכם איתך על התשלום..מקובל עליי, בכך שאני הקונה איני מעוניינת בשרותי תיווך, אותו בן אדם הפסיד בעצם קונה/קונים פוטנציאליים ... האין כך? האם מוכרי הדירות מודעים לכך?" ... ו ת ש ו ב ת ך ? ? ?

ERA victory

New member
קונה רציני שמעונין בדירה לא ירתיע

מתוספת תשלום שבעצם בהשוואה למחיר הדירה ותוספת השרותים הנלוים אינה מהווה גורם רציני ממחיר הדירה.קונה רציני גם יקח חוות דעת של שמאי בבדיקת הנכס לפני קניה לא כך?ולמיטב זכרוני וידיעתי על חוות דעת של שמאי כמעט רוב הלקוחות מותרים לא? ונעבור להפוך על הפוך מדוע אם כן בעלי דירות אינם מצליחים למכור לבד את הדירה שלהם? מדוע לוקח לבעלי דירות למכור את דירתם בין 4 ל 8 חודשים ללא מתווך ? האם גם אז אשמים דמי התיווך? ומדוע דירה שמטופלת במשרדי (במיקום ומחיר סבירים) נמכרת בסופו של דבר? והאם דמי התיווך בממוצא לקונה 1500$ שלפעמים נחסכים במשא ומתן מהווים שיקול רציני מערך הדירה?(ואל תחזור על המשפט שאנו קורעים את המוכר) ולא דיברתי על היתרונות לבעל הדירה בטיפול בנכס בבלעדיות!

האחתAZ

New member
אני קונה מאד רצינית...

האם בכך שאיני מעוניינת להשתמש בשרותי מתווך עושה אותי לפחות רצינית? ולעניין אותם 1500$ שעליהם דיברת...לפי איזה חישוב הוא נעשה? שילמתי2% למתווך במכירת הדירה הקודמת, אשלם כ-2% ברכישת הדירה החדשה, שילמתי לעורך הדין, ואשלם שוב, אשלם גם לשמאי, ואשלם מס רכישה, איך אתה מדבר על 1500 דולר?, לפי חישוב שלי מדובר על יותר מ-13,000 דולר רק ההוצאות מסביב מכירה ורכישה של דירה שעלותה כ-200,000 דולר.זה באמת נראה לך הגיוני? ואני שואלת, האם שוק הנדל"ן ומוכרי הדירות יכולים להרשות לעצמם להפסיד קונים רציניים כמוני?

../images/Emo45.gif../images/Emo9.gifצודקת במאה אחוז

בכלל המושג הזה "קונה רציני".."אם אתה רציני" איזה קשקוש. אך תשתמשי בשירותי מתווך וגם כשתמכרי תקחי בחשבון שקונים יעדיפו ללא שרותי תיווך

ERA victory

New member
האם ה13000$ שולמו למתווך???

אז מה ההגזמה הזו? ומה עירבוב שני הנושאים? מכירת דירה או קנית דירה? ואם תקני דירה בחצי מליון דולר אז מה ? מה הקשר בכלל? ומי אמר לך לשלם 2%בכל סיבוב? החישוב של 1500$ הוא לגבי קונה של דירה במחיר של 150000$ לפי %1 זו העמלה שמשלמים לי קונים במצב הנוכחי היום! ולא שוק הנדל"ו לא יכול להפסיד קונה שכמותך אך אם תלכי עם מתווך תשלמי עמלה ואם תנסי לבד תחסכי עמלה! בהצלחה

למעלה