שאלה לי

ofribecker

New member
שאלה לי

זה רק אני, או שגם אתם, בתור המאמן הראשי של הוייקינגס הייתם מפטרים את ה offensive coordinator אחרי הפאשלה לקראת סיום המשחק מול ניו אורלינס? להזכיר, כדור של הוייקינגס כמעט בקצה הפילד-גול ריינג' של הבועט שלהם, דאון שלישי ומשהו כמו 3-4 יארד נדמה לי פסק זמן, ואחריו הם מקבלים עבירה של 12 איש על המגרש... מה שהוציא אותם מטווח הפילד-גול והקשה על המהלך הבא, שהיה האינטרספשן שמסר פארב. מה דעתכם?

Yo-man

New member
בשום אופן לא

אתה לא שופט אדם לפי מהלך אחד, קריטי ככל שיהיה. נכון שהמהלך הזה הרס להם את ההופעה בסופרבול, אבל אתה לא יכול לקחת מהבן-אדם את העונה הכי מוצלחת שהיתה לוייקינגס בעשור לפחות. בכל זאת הוא הביא אותם לפלייאוף עם יתרון ושבוע מנוחה, הוא הצליח לייצר משחק צמוד נגד ההתקפה מספר אחת בליגה! ומה לעשות - היו לו (כמו שיש למאמנים תמיד) כל מני דברים להתמודד איתם תוך כדי המשחק, כמו פציעה של QB שהתעקש להמשיך לשחק... הוא עשה את המיטב שהוא יכל, עד אותה טעות, שבד"כ לא צריכה להיות כזו נוראית בשביל בחור כמו ברט פארב.

ofribecker

New member
מסכים שנסחפתי

אבל הטעות הזאת ממש חרתה לי! אחרי פסק זמן דבר כזה פשוט לא ייתכן שיקרה ברמה של NFL. זה פשוט לא עולה על הדעת. חשבתי על זה קצת יותר צלול, וגם אני לא הייתי מפטר אותו, אבל הייתי יורד עליו כזה קסאח...

יותר מרגיז זאת העבירה של לפני המהלך

זה באמת מרגיז! ומתסכל זה שבמשחק, שלפחות המחצית השניה היתה בשליטה מוחלטת של מינסוטה, מאבדים יותר מידי כדורים. האמת, מהמשחקים שראיתי העונה של מינסוטה, ממה ששודר בארץ, אני בכלל מעדיף את טיילור על פיטרסון. טיילור רץ מצויין ויש לו יתרון ברור במשחק המסירה, ואני הרבה יותר רגוע כשהוא נמצא שם מאשר פיטרסון.

Yo-man

New member
טיילור יביא לך את ה 3-4 יארדים כל פעם

אבל הוא לא יהווה איום עומק. פיטרסון יכול בכל מהלך ליפול 2 יארד מאחורי ה-QB, לאבד את הכדור, או לרוץ ל-90 יארד ל-TD. הסיכוי והסיכון בו הרבה יותר גבוהים, אבל הם הופכים את ההגנה ליותר עסוקה, מה שמפנה לך יותר את הרסיברים... תחשוב אסטרטגיה ולא רק תוצאות ישירות.

נכון, אבל...

מבחינה אסטרטגית, אני מעדיף משחק ריצה יעיל. וביותר מידי משחקים העונה פיטרסון היה חלש לכל אורך המשחק. או לפחות לא מפלצתי כמו ההייפ שנוצר סביבו... וגם אם הוא כן ייתן מהלך של 90 יארד, אי אפשר לבנות משחק על מהלך חד-פעמי, אלא על משחק ריצה יעיל לאורך זמן. דווקא ראיתי כמה ריצות יפות של טיילור העונה, אבל בכל אופן, הוא לא מקבל אותה כמות נשיאות כמו פיטרסון אז אי אפשר באמת להשוות, מה גם שההגנות יודעות שכשטיילור עולה, יש סיכוי גבוה יותר למסירה, ואז יש מרווח גדול יותר לריצה. נוצר מין פרדוקס כזה, שכשפיטרסון על המגרש, הגנות מכוונות לריצה, ואז משחק המסירה יותר יעיל, אבל לפיטרסון יותר קשה לרוץ...

מהרגע שהם הגיעו ל33 יארד ליין היו יותר טעויות

מאשר מהלכים. לא ברור בכלל למה הם החליטו להקים מאחז ב-33 יארד ליין ולהסתפק בפילדגול של 52 יארד. כל הדרייב הזה וכל המשחק בעצם הם הזיזו את הכדור באמצעות מסירות. ההגנה של הסיינטס התכוננה לריצה אז היו צריכים בדאון שני לעשות פליי אקשן פייק וסלאנט קצר. 7 יארד מובטח. אפשר להגיד שזאת חוכמה גדולה לדבר אחרי המשחק אבל זה באמת עד כדי כך פשוט ואם הייתי אוהד של הסיינטס הייתי חושש יותר ממסירה. אם מפטרים מישהו אז מפטרים אותו לא בגלל טעות אחת, אלא בגלל שהטעות היא סימטום - לא הבעיה עצמה, וזאת לא הטעות הראשונה בסגנון של הוייקינגס...

למעלה