שאלה לי

שאלה לי

אני מבינה שהחוק מתיר למעסיק להנחית על העובד ימי חופשה גם אם זה בניגוד לרצונו (כלומר לסגור את העסק, להכריז על חופשה מרוכזת, גם אם העובד לא מעוניין לקחת ימי חופש). או קיי - כנראה שזה מותר. אבל כמה זמן מראש על המעביד להודיע לעובד שהעסק סגור לרגל חופשה? הבוס שלי הודיע לי אתמול - ששבוע הבא הוא סוגר ומוציא אותנו לחופשה (כלומר התראה של 3 ימי עבודה). אני הבהרתי לו שאני מתנגדת לצאת לחופשה. השאלה אם הוא יכול לכפות זאת עלי.....???? העניין הוא שסגרתי כבר לפני חודש עם בייביסיטר על חודש אוגוסט (שתשמור על ילדיי), וסגרנו על סכום מסויים ועל כך שהיא תעבוד אצלי עד ה- 28 באוגוסט. אם אני מוצאת לחופשה בניגוד לרצוני - מה אני עושה עם ההסכם שלי עם הבייביסיטר ? מה החוק אומר?

הגר שקד

New member
חופשה מרוכזת

להלן קטעים רלוונטים מהחוק: "חוק חופשה שנתית קובע כי כאשר מדובר בחופשה מרוכזת של 7 ימים ויותר חייב המעביד להודיע על כך לעובדים בהודעה בכתב 14 ימים מראש. בחופשה מרוכזת של פחות מ-7 ימים אין חובה לנקוט בפרוצדורה האמורה. לגבי עובדים אשר אין להם מספיק ימי חופשה צבורים בגלל וותק מועט או ניצול מלא של ימי החופשה, לא יוכל המעביד לכפות עליהם את החופשה המרוכזת ללא תשלום מצידו של עלות החופשה. כל ניסיון לחייב את העובד לקחת חופשה מרוכזת על חשבון ימי החופשה העתידיים אינו מחושב עם רוח החוק ועלול להיחשב כבלתי תקף על ידי ביה"ד לעבודה ולחייב את המעביד בתשלום אותם ימי חופשה כפויים." מידע נוסף תוכלי לקבל בפורום דיני עבודה. חופשה נעימה

למעלה