שאלה לי על דעתכם...

שאלה לי על דעתכם...

בנושא חוג הגיור שליברמן מנסה לדחוף...שלפי הבנתי יעשה את הגיור קל יותר לעולים, אבל כפי שכולנו יודעים - מאוד לא מוצא חן בעיני חלקים גדולים מהעם. נראה שליברמן מעדיף את החברים הגויים שלו מברית המועצות מאשר את שאר חלקי העם היהודי שלא בהכרח יושב בארץ...

נראה לי שרוב החלקים

בעם היהודי שזה מוצא חן בעיניהם יושבים דווקא בארץ ולא בחו"ל ושולטים ברבנות.

לא בטוח...החוק אמור להפוך את הגיור למקל יותר

זה נשמע כמו משהו שהרבה אנשים דווקא בארץ לא יאהבו בכלל

החוק עושה שני דברים

א.הופך את הגיור בארץ למקל יותר (בתיאוריה. יש כבר ביקורת על זה שזה רק למראית עין) ב.ונותן לאורתודוקסים מונופול מוחלט על גיור באשר הוא. אנשים בארץ לא יאהבו את א אבל מאוד ישמחו על ב

אני לא מבין את זה...

גם ככה הגיור בלעדית של הרבנות או רבנויות אורתודוקסיות אחרות בחו"ל (לא מכירים בגיורים רפורמים וקונסרבטיביים), אבל החוק הזה הוא ממש יריקה בפרצוף של כולם. במקום לקרב לבבות בעם היהודי - מה שעשוי להביא לאחדות, יורקים בפרצוף של קבוצות אחרות ביהדות.אחרי זה יתהו למה הם מתרחקים מאיתנו ויעבירו עליהם ביקורת (גם דתית וגם כי הם יפסיקו לשלוח כסף...).

בארץ כיום מכירים בגיור רפורמי או קונסרבטיבי

בחו"ל לצורך חוק השבות אז ככה שלרבנות אין מונופול על מיהו יהודי כרגע. החוק רוצה לשנות זאת כך שיכירו רק בגיורים אורתודוקסים בחו"ל.

Cיון

New member
גם ככה עולים מלא גויים מברית המועצות

מבלי שאפילו התגיירו אלא רק זייפו כמה מסמכים... נתקלתי ביותר מדי נוצרים רוסים ואפילו נאצים בארץ ישראל. (אחד הנאצים דרך אגב יהודי מצד אמו ואביו היה נוצרי כך שעפ"י היהדות הוא נחשב ליהודי ואפילו אחד כזה מצא לנכון להתקיף יהודים ברחובות ישראל ולרסס צלבי קרס על מצבות) כשמביאים עולים מארצות הגולה זה בעייתי.. בעיקר אם הסיבה היא כלכלית ולא ציונית.

למעלה