שאלה לי לפורום

smartblonda

New member
שאלה לי לפורום

חברתי קנתה יונדאי גץ חדשה לפני מס' חודשים . הבעייה היא שהמזגן המקורי ברכב לא מקרר באופן משמעותי כאשר הוא נמצא על קירור בדרגה 2 שזה אומר באמצע . חברתי לא מעוניינת להגביר את העוצמה לאור אכילת הדלק המשמעותית הנגרמת על ידי כך. שאלתי היא האם בעיה זו נפוצה ברכבים אלו ? האם כדאי לקחת רכב חדש למוסך לפרק ולבדוק את מערכת המיזוג?

דני ג

New member
עוצמת הקירור של המזגן

נגזרת פעולתו ולכן ככל שתרצה לקרר יותר כך צריכת הדלק תעלה. מהירות המאוורר אינה קובעת את הטמפרטורה אלא את הפיזור של האוויר המקורר. כמובן שאם תפעיל את המאוורר בעוצמה חזקה, יידרש קירור רב יותר בכדי לקרר אוויר הנע מהר יותר בתעלות האיוורור. במילים פשוטות : חברתך רוצה קור - יש לזה מחיר. אי אפשר לאכול את העוגה ושתשאר שלמה. אגב, מהיכן המציאה חברתך את הידע שמעל לעוצמה 2 צריכת הדלק עולה משמעותית ? אולי היא עולה קצת, אולי בין 1 ל 2 העליה משמעותית יותר ? דני G.

wil

New member
צריכת הדלק של המזגן תלויה במהירות

מאוורר? אתה בטוח?
הייתי בטוח שהעומס של המדחס קבוע כל עוד הוא מופעל, ללא קשר לשום דבר...

דני ג

New member
גם אבל לא רק

פעולת המדחס אינה קבוע כל הזמן, אלא לסירוגין. במע' הקירור קיים טרמוסטט אשר מפעיל ומפסיק את המדחס בהתאם לטמפ' של האוויר הזורם בתעלות האיוורור. כאשר האוויר זורם מהר מאד, הוא לא מספיק להתקרר כראוי ולכן הטרמוסטט משאיר את המדחס בפעולה למשך זמן ארוך יותר. מדחס עובד הרבה זמן = צריכת דלק גבוה. דני G.

שי ז.

New member
התרמוסטט לא נמצא בתעלת

האויר אלא בתא הנוסעים. אתה צריך להגיע לטמפ' נמוכה בחלל הרכב כדי שהוא יפסיק.

שי ז.

New member
תרמוסטט בתעלה יפסיק את פעולת המדחס

בערך 5 שניות אחרי ההפעלה כי הטמפ' בתעלה תגיע למינימום שהיא יכולה.

Slow Sprinter

New member
הגיוני

יחד עם זאת, המזגן שלי, של ALEX, כבה בתדירות גבוהה יחסית, אומנם לא כל כמה שניות... וכשהוא כבה - זה לאו דווקא אומר שתא הנוסעים התקרר... לעיתים כלל לא! בתיקון המזגן שנה שעברו הם שעלו אותי אם 4 מעלות צלזיוס בתעלות זה מספיק קר בשבילי - אמרתי שלא והם שאלו למה: "כי זה לא מספיק כדי להעביר באוטו גופות" המזגנאי בהתחלה נבהל אבל אחר כך התחיל לצחוק :)

wil

New member
וואלה?

אז מה בעצם ההבדל בין מזגן סטנדרטי לבקרת אקלים? הפעולה שאתה מתאר נשמעת דווקא כמו מע' בקרת אקלים, שעדיין לא מותקנת בכל כלי הרכב, אפילו החדשים...

ceyal

New member
ההבדל הוא

שה"בקרת אקלים" נשלטת מחשב ואפשר לקבוע את מעלות הקירור/חימום לעומת החוגה המכאנית שפועלת על רגש טמפרטורה בצורה מכאנית שבה הטמפרטורה נקבעה מראש. (למרות שיש מכוניות שבהם גם אפשר לקבוע את הטמפרטורה ע"י פוטנציומטר (כמו אצלי)) מבחינת התוצאה - אותו דבר

wil

New member
חוגה? איזו חוגה?

אתה מדבר על בורר מהירויות המאוורר? אני די בטוח שזה תפקידו היחיד... או אולי אתה מדבר על החוגה שניתן לכוון באופן רציף בין "קר" ל"חם"? מדובר בברירה של אוויר חם (דרך רדיאטור החימום) או אוויר רגיל - אני לא חושב שמדובר בטרמוסטט - ולראייה אם מכוונים אותו על "חם" ומפעילים את המיזוג (A/C ON) - המדחס בהחלט פועל והתוצאה אוויר חם ומיובש.

ceyal

New member
התבלבלתי במינוח

חוגה=כפתור להפעלת המזגן. בד"כ זה ON/OFF עם טמפרטורה קבועה אבל אצלי למשל יש מתק שנע משמאל לימין ואפשר לקבוע איתו את הטמפרטורה. מעין "בקרת אקלים" לעניים

wil

New member
ב-BX?

אז אני מבין שזה פיצ'ר שתלוי ברכב. עד היום, בכל המשפחתומטיות שנהגתי בהן (ללא בקרת אקלים) המתג של המזגן (A/C) היה רק כיבוי והדלקה. המשחק היחיד הוא מהירות המפוח, וזה לא תמיד נותן את התוצאה הרצויה. וגם לדעתי המדחס לא מפסיק בכלל (כל עוד ה-A/C מופעל) - על סמך הירידה בסחיבה של הרכב.

ceyal

New member
ההבדל הוא

שה"בקרת אקלים" נשלטת מחשב ואפשר לקבוע את מעלות הקירור/חימום לעומת החוגה המכאנית שפועלת על רגש טמפרטורה בצורה מכאנית שבה הטמפרטורה נקבעה מראש. (למרות שיש מכוניות שבהם גם אפשר לקבוע את הטמפרטורה ע"י פוטנציומטר (כמו אצלי)) מבחינת התוצאה - אותו דבר

ceyal

New member
ההבדל הוא

smartblonda

New member
דני ...הידיעה של חברתי נובע ...

מנסיון של הנהיגה ברכב וכן כאשר היא מעלה ל-3 הרכב אוכל הרבה יותר דלק.

גרמי

New member
תוכיחי!

את רוצה להגיד שחברה שלך נסעה טנק שלם עם מזגן על 2, מדדה צריכת דלק, ואח"כ נסעה טנק שלם עם מזגן על מצב 3, בתנאי נסיעה זהים ומצאה צריכת דלק גבוהה יותר? אני מאוד מעוניין לשמוע בדיוק איך היא הגיעה למסקנה לגבי צריכת הדלק, ואולי אפשר יהיה להפריך את המסקנה שלה, שלא בהכרח נכונה בגלל ריבוי הפרמטרים האחרים שמשפיעים על צריכת הדלק (לדוגמה אולי היא הפעילה את המזגן על 3 דווקא בטנק שנעשה כולו בפקקים? או אולי היא הפעילה מזגן על 2 ברבע הראשון של מד הדלק, ועל מצב 3 ברבע השני של מד הדלק....?)

מה בדיוק?

הוא לא מוציא אויר קר ? או שהוא כן מוציא אויר קר אבל לא חזק מספיק ? אם הוא לא מוציא אויר קר יש לבדוק האם יש גז במזגן והאם הוא תקין... בהצלחה

Rשף

New member
בדיקת מזגן היא לא הרסנית

לוקחת כמה דקות ולא כוללת פירוקים- מודדים טמפרטורה וכמות גז, למה שלא תעבור במוסך או מוסך מזגנים כדי להיות רגוע ?

למעלה