שאלה לי לכבאים

שאלה לי לכבאים

עם כבאי נכנס לדירה בוערת הוא רואה שם תינוק וכלב והוא מציל את הכלב אבל התינוק מת. יכולים להאשים אותו ברצח או במשהוא?

fireman

New member
השאלה שלך לא ברורה

האם הכבאי מחלץ את שניהם יחד או שקודם את הכלב ולאחר מכן את התינוק מבחינה עקרונית קיים סדר עדיפויות שנעשה תוך כדי שיקול דעתו של הכבאי בשטח כאשר המטרה העיקרית היא הצלת חיי אדם תחילה, באם הכבאי יראה את התינוק ואת הכלב ויבחר לחלץ את הכלב קודם לכן, הרי שמדובר בשיקול דעת מוטעה והכבאי יענש על כך. לעומת זאת יכולים להיות המון היבטים למצב שהבאת כאן יכול להיות שכבאי יצליח לזהות כלב ולא יצליח לזהות את התינוק ומכאן אין הכבאי אשם, באופן עקרוני כבאי לא יואשם במוות של אדם שהרי אין הוא זה שגרם אותו אלא השריפה באופן ישיר או עקיף (כתוצאה מחנק) יכול מאוד לקרות שכבאי יחלץ את שניהם ולא עלינו התינוק ימות הכלב יישרוד, הכבאי לא יואשם בגרימת מותו ובטח שבטח לא ברצח

enbalush

New member
האם מחובתו לסייע לשניהם או שמא

המקצוע מחייב הצלת בני אדם בלבד והשאר לשיקולו?

fireman

New member
בהגדרת מקצועו של הכבאי

הצלת נפש ורכוש. על הכבאי להציל כל נפש ורכוש כל עוד אין הוא מסכן את חייו למרות שכך כתוב, הכבאים מסכנים את חייהם פעמים רבות בכדי להציל נפשות אין דבר כזה לשיקולו, לא יהיה מצב שכבאי יגיד שיש כלב בפנים אז הוא יכול למות כל עוד לא נשקפת סכנה לחייו של הכבאי עליו לבצע את תפקידו לא יווצר מצב למשל שבית שלם יבער וכבאי ינסה להכנס לתוכו ויהרג בכדי להציל אדם או חיה, אף אחד מאתנו לא צועד לתוך להבות וכל חילוץ מתוך בית בוער הוא סכנה בפני עצמו אך ישנם מצבים שפשוט אי אפשר להכנס ולחלץ

תינוק או כלב תחילה?

שאלתך נכונה , מבחינה מוסרית אין כאן כל התלבטות תינוק תחילה , אך אם הכבאי מבחין תחילה בכלב הנמצא בסלון , הרי הכלב תחילה . אבל אם הוא מבחין בשניהם ביחד , אבל התינוק מת ,והכלב חי , הרי הכלב תחילה ורק אחר כך התינוק המת . אבל אין כל התלבטות , כי אף פעם לא חודר כבאי יחיד לתוך דירה שיש בה שרפה , תמיד חודרים לפחות שני כבאים , כך שגם הכלב וגם התינוק יחולצו שניהם כמעט באותו הזמן או בהפרש של שניות .

תודה על התגובות

אני לא מבין עוד משהוא, זאת לא חובתו של הכבאי להציל כל מה שחיי כולל בעלי-חיים? ככה זה לפחות באה"ב

תקשיב ...

שיהיו לשירותי הכבאות בארץ חמישית מהמשאבים והציוד שיש לכבאים בארה"ב אני מצידי גם יציל עכברים בדירה בוערת בנוסף להזכירך אנחנו חיים במזה"ת יש לנו צרות הרבה גדולות מלארה"ב

fireman

New member
בוא נשים איזה קו הפרדה

יש חובה ויש יכולת אני לא רואה את עצמי ואני בטוח שאתה לא היית רואה את עצמך עובר דרך להבה בכדי לחלץ מישהו, אדם או חיה אם אתה יודע בוודאות שאתה פשוט לא יכול להכנס ומה שאתה עושה זו בעצם התאבדות אסור שיהיה מצב שבו בכדי להציל מגדילים את מספר הקורבנות שכן אז קורה בדיוק הפוך ממה שצריך שיקרה אם יש אפשרות לחלץ בעל חיים אז גם הוא יחולץ, אין מצב שכבאי יהיה בתוך דירה בוערת ויראה איזה כלב או חתול או חיה אחרת שם ויש ביכולתו לחלץ והוא לא יחלץ אותה כל עוד הדבר אפשרי מבחינה מעשית הוא יבוצע

למעלה