שאלה לי לחברים

שאלה לי לחברים

עש חנו בעיות עם ריקודים כפולים, למה משרבבים עוד בעיה עם שמות כפולים. רחמים - ריקוד זוגות של יענקלה לוי רחמים - ריקוד מעגל של אבי לוי מי יתן - ריקוד זוגות של סעדיה עמישי מי יתן - ריקוד מעגל של אבי פרץ מסחרה - מה זה גניבת מותג ? מה גם שמות ריקודים צריכים להיות כפולים מה דעתכם ? האם יש עוד שמות כפולים כאלה.?

לתשומת לבך - חברשל

לגבי הריקוד רחמים : הריקוד של יענקל´ה לוי הוא הריקוד (זוגות) הראשון משנת 1985. הריקוד השני של אבי לוי שמו "לב העולם", ושם השיר "רחמים" של לאה ושלומי שבת. הריקוד חדש וטרם עבר השתלמות רישמית. לגבי "מי לי יתן" : הריקוד הראשון של סעדיה עמישי - זוגות משנת 1977. הריקוד השני של אבי פרץ נקרא "מי יתן ואמן" ששר אורי פיינמן ועבר השתלמות מספר 9 בתאריך 29/3/2002. המילים דודו ברק הלחן יוני רועה. לידיעתך חברשל. מירי.

למירי - תוספת

נודע לי, שאבי לוי משאיר את השם רחמים ומוסיף לו ספח של כמה מילים. גם בשם מי יתן. שמעתי שרבים מכריזים על הריקוד של סעדיה : "מי יתן" , ולא מי לי יתן. מותר קצת להתלוצץ - מי יתן ואמן - אסור למדריך להיות מגמגם. עד שיגמור להגיד מי יתן ואמן כבר יסתדרו בזוגות ל מי יתן יש לי כמה הצעות לשמות ריקודים: קומה אחה לדודי הרמוניקה לסבתי הבה נרקודה שדמתי שבעמק הורה נעורים שלי בת יפתח אותי מה נאוו רגליך נחמד , כל אחד, בעיקר בחו"ל, ידע מיד לאיזה ריקוד מתכוונים. מותר לך לחייך חבר

CARMEL EZRA

New member
לחבר שלנו ושלי.כאמור אני תמיד אהבתי

ואוהב לקרא את הודעותיך ותגובתיך. זה גם מחמם את הלב. בדרך כלל אין לי מה להגיב על כתבותיך אבל הפעם אגיב סוף סוף. אם הבנתי נכון מה שחשוב לנו יותר זה לא שם הריקוד למרות שאסור שיהיו בדיוק שתי שמות ריקודים על אותו שם בדיוק ,למשל המחשב לא ידע להבדיל בין שניהם. מה שחשוב בריקודי עם זה שלא יהיו שני ריקודים שונים על אותה מנגינה. תאר לך שכך יהיה אז כל ציבור הרוקדים יתבלבל וכל אחד ירקוד בירסה אחרת על אותה מנגינה.כך למשל את הריקוד עץ הזית. אז למרות שגירסה אחת נקלטה במרכז הארץ ,עד עכשיו איני יודע לרקוד את הריקוד הזה ואין לי חשק ללמוד אותו.אני ממש אנטי ריקודים כפולים.

לעזרא, אתה צודק

אכן כן, אם ישנם יותר מריקוד אחד על אותה המנגינה = זה ריקוד כפול וזה הכי חמור. הלוואי והמרקידים היו מתחשבים בנו ולא היו מלמדים ריקוד כפול.

לעזרא ידידי

אני מבקש להסב תשומת לבך. ראשית - הריקוד "עץ הזית", כן נרקד במרכז הארץ בשתי הגירסאות. האחת של מוטי בן יעקב והשניה של שמוליק גוב ארי. יש מקומות במרכז שרוקדים אפילו את שתי הגירסאות בבד בבד באותו אולם. ולגבי ה"ריקודים הכפולים" - נראה לי שמתחילת שנת 2000 בעת שארגון המדרכים לקח תחת ידיו את רישום הריקודים, והפקיד בידיו האמונות של מר אלי רונן את הפיקוח, לא תמצא יותר ריקודים "כפולים" כפי שהיה בעבר. דבל´ה.

CARMEL EZRA

New member
לדבלה חברי.תודה על ההסבר שלך.אני

רוצה להגיד לך עו משהו.אני כמוך אוהב בעיקר ריקודי זוגות ולא מתייחס ברצינות לריקודי מעגל למרות שהם נקלטים אצלי בקלות יחסית.אני פשוט מקנה בך ושמח בשבילך שאתה רוקד בחוג שרוקדים בו רק ריקודי זוגות ולא "מבזבז" את זמנך על ריקודי מעגל למרות רבים חולקים על מחשבה כזאת. אני מתקוון לחוג ביום א בנוה מוסינזון .אני חושב שאם ארצה להגיע לחוג מרמת השרון יהיה קשה כי בכביש גהה ולפחות עד צומת גהה יש פקק תנועה בלתי נסבל ,עוצרים יותר מאשר נוסעים.וזה יקח הרבה זמן להגיע.

סיוע משמים לעזרא.

עזרא ! היות ואתה מבקש להגיע לנוה מונוסון (לא נוה מוסינזון) וקשה לך, בגלל שיש פקק בלתי נסבל בכביש גהה, אני מציעה לך סיוע. ביום ראשון הקרוב, אני חוזרת מהצפון עם מסוק, אתה תעלה על גג ביתך (שברמת השרון), תנופף לי בידך, ואני אשלח לך חבל לטיפוס למסוק. כשנגיע מעל המתנ"ס של נוה מונוסון, אני הוריד אותך בחבל ישר למרכז המעגל, וכך תחסוך את הנסיעה בפקק הבלתי נסבל. דא עקא - בחוג של ויקטור זה רק לזוגות, ותצטרך למצוא שם בת זוג. שם תפגוש בודאי את דבל´ה, תמסור לו ד"ש ממני. בחיוך ובידידות. מירי.

CARMEL EZRA

New member
למירי החמודה.תודה לך על על העזרה

והרצון שלך לעזור לי. באותה הזדמנות אני אכיר אותך בודאות למרות שנדמה לי שאני מכיר אותך. בינתיים אני אמשיך לבלוש.בסופו של דבר הגנב נתפס. אני מקבל בידידות את הירידות המבדחות שאת יורדת עלי מידי פעם ואת יכולה להמשיך בדרכך. לגבי מוסנזון ז"ל, כנראה שחבורת חסמה השפיעה עלי לשנים רבות.

לעזרא - מכל הלב ../images/Emo92.gif

אכן עזרא, תהייה לך הזדמנות לחדש את ההכרות רבת השנים שביננו. אך לצערי, זה יהיה ל-8 דקות בלבד, זה הזמן שלוקח למסוק שלי להגיע מביתך ברמת השרון עד לרגע שתאלץ להשתלשל עם החבל לרחבת הריקודים בנוה מונוסון. בנוסף תהייה עסוק בצפייה מלמעלה בפקקים של כביש גהה. בידידות נפלאה. מירי. נ.ב. : יש לך ד"ש חמה מאהוד השמן.

פלורנס1

New member
שמות כפולים

לחבר של טרם נתקלתי בשמות כפולים לריקודים, אך על פי מה שכתבת הוברר לי על שם של ריקוד שחיפשתי ויצא שלא לזה התכוונתי. כמובן שהבעיה נובעת מהכפילות. לא תמיד יודעים או זוכרים מי יצר את הריקוד וכשמבקשים ריקוד זו באמת בעיה. כמו שלא נותנים אותו שם לילד באותה משפחה כך לא צריך שתהיה כפילות. תחילת הבעיה נובעת כנראה ממחבר השיר שנתן לשיר שם כפול, ואם כבר נוצרה הבעיה אז יוצר הריקוד צריך לקרוא לריקוד כמובן בשם שונה. זה כאמור לא חדש ליוצרים כי יש הרבה שכאלה ששם הריקוד אינו תואם לשם הריקוד מי כמו מירי יודע ? הרי זו השאלה הקבועה בחידות השבת . לגבי דוגמאות נוספות איני יודעת גם את אלו שרשמת זה חידוש עבורי. המשך יום נפלא

פלורנס - אני מסכימה איתך

במאה אחוז. מדוע לקרוא לריקוד בשם זהה או דומה לזה שכבר קיים? למה לגרום לבעיות של אי-נעימות ובלבול כאשר ניתן בקלות למנוע את הדבר? הלוא כבר קיימים ריקודים ששמם שונה משם השיר - אז מדוע להתעקש דווקא על השם הבעייתי?

למעלה