שאלה לי ברשותכם.

שאלה לי ברשותכם.

היי קולגות! בפניי מקרה: ילד בן 8, עם יציאות של צואה-לא רצוניות. מתי? בעיקר אחר הצהרים תכיפות? פעם ב...לא קבוע לילה יום?רק אחר הצהרים, בבית ספר דבר זה אינו קורה. השלכה ריגשית? ההורים לא עלו על הדבר. כיצד יש לטפל מה יש לשאול? אני חשבתי על: סוגרים, מעי גס ובן זוגו-הריאות(על פי הרפואה הסינית),"קבוצת הצמתים"- להרגעה(על פי מה שלמדתי אצל המורה שלי) הכיוון-מבחוץ כלפי פנים(וכאן מדובר גם על עבודת שוקיים)...צריכה עוד לחשוב מה עוד מתאים. האם זאת אנרגיה מתמרדת? האם מישהו מכם טיפל בילד? במקרה דומה? מצפה לתגובתכם המהירה!

vca

New member
מה מרקם הצואה ?

הרפלקסולוגיה רואה בצואה שחרור חוויות. עצירות - חוויות שהאדם לא מצליח לשחרר. אפשר לראות בעצירות קטע של תקיעות כללי, חוסר יכולת לשחרר ושמירה בגוף במקום לפנות. שלשול - ההיפך. בריאות שלמה.

csh018

New member
אני רוצה להוסיף לגבי שילשול במקרה

כמו כאן שילשול - זה הלם. זה פחד. אדם שמשלשל אומר: אני לא מאמין שזה קרה לי. למעשה הוא אומר: אני לא מעכל שילשול מתחיל מהמעי הדק (כשהצואה נוזלית), כשאדם לא מסוגל לעכל, להפנים, להוציא משהו מהאירוע שעבר עליו והוא פשוט בטראומה, בהלם. אפשר לקחת פחד ליאנג - שליטה, אלימות, תוקפנות, החצנה. אפשר לקחת פחד לין - איבוד שליטה, קיפאון, חולשה. כשאדם נורא פוחד - הוא לא שולט במערכת וזה "בורח" לו. ומכאן העבודה היא לשחרר את הפחד, לחפש מה קרה דוקה בשעות אלו למה בבי"ס לא קורה ?

*g99

New member
שלומי,

בדיוק אתמול למדנו בתזונה את מה שכתבת,כמה שזה נכון..מדהים
אגב,בקשר לרפלקסולוגיה,המורות שלנו אכן עובדות יחד..

בהמשך לכולם,

ודוקא אמשיך את כיוונך ברפואה סינית: שעות אחה"צ שייכות למעי הדק 15:00-17:00 ולשלפוחית השתן 17:00-19:00 שהם כידוע זוג בפני עצמו (שכבה) שחלק ממהותה הוא אבא. בנוסף, מול שלפוחית השתן בשעון ניצב המעי הגס, כלומר בדיוק בשעות אחה"צ בהן לילד יציאות לא רצוניות - נמצאת שעת השפל של המעי הגס (ויש פה חולשה רבה שלו) וזוהי שעת השיא של שלפוחית השתן - שוב, האב. דרך אגב, אם אכן יש "אישו" כ"כ קשה עם האב, הרי שהילד מוגן בביה"ס מפניו ודווקא בבית, אחר הצהרים, הוא פגיע. אולי כדאי להשתמש בכלי של ציור אינטואיטיבי כדי לגלות רמזים נוספים מצד הילד, אם יש.

יפיופי

New member
שלומי וקסם

תענוג לקרוא את הניתוחים שלכם פשוט מבריק ומאיר עניים.

freearth10

New member
מי נגד מי

היי קסם המדבר, הילד סובל מבריחה של צואה, שזה אומר לדעתי דווקא חוסר איזון במעי הדק שתפקידו להפריד בין הטהור לבלתי טהור, וכמו שאחרים כבר ציינו כאן חוסר יכולת להתמודד עם חוויה ונסיון לברוח ומה שעומד מולו זה הכבד שמנטרל את הרעלים.תופעות כמו חוסר סבלנות, רגישות לרעש ועיניים אדומות היו מחזקות את דעתי שזה מה שצריך לחזק אצל הילד. גם לא ברור לי למה מול שלפוחית השתן ניצב המעי הדק. לדעתי מולה ניצבות דווקא הריאות(במרחק 12 שעות ממנה) או שהשעון שלי קצת מאחר
וציור בכלל ואינטואיטיבי בפרט - כלי נהדר להבעה, בתנאי כמובן שאין לילד התנגדות המהולה בחוויות לא נעימות.
מאיה

avorly

New member
ספירפיר1,

רבה רבה רבה על הדיון המעניין שפתחת
שמחתי ונהניתי לקרוא את כל התשובות של קולוגותינו.......... גאה בכם

אולי?

זה רק מצב של ילד שמרוכז מאוד במשחק ולא מעוניין להפסיק כדי לללכת לשירותים וזה מה שקורה..מכיר מקרה כזה...במקרה שלי זאת היתה עדות הילד.. התאפקתי כי לא רציתי להפסיד את המשחק..לפעמים הכל פשוט יותר..

freearth10

New member
לא כל כך פשוט

היי יוסף המטפל, ילד בן 8 שמחליט שלהפסיד במשחק יותר חשוב מהצרכים הכי בסיסיים שלו - זו בעיה של החלטה... ואנחנו שוב חוזרים אל הכבד.
מאיה

avorly

New member
על ההחלטות

או על ביצוע ההחלטה אחראי כיס המרה. הוא בן הזוג של הכבד.

freearth10

New member
עד כמה שאני הבנתי

קבלת ההחלטה - זה הכבד וביצועה - כיס המרה. אבל יתכן מאוד שאני טועה.
מאיה

avorly

New member
לכל הקולגות,

רבה רבה רבה על ההסברים המאלפים
גאה בכם

למעלה