שאלה לי אליכן

שאלה לי אליכן

קצת במבוכה רוצה לשאול את הנשים מבינכם . אני חילונית ויש לי חבר מהמגזר החרדי. שנינו גרושים. הייתי רוצה פעם אחת (לפחות) ללכת למיקווה בשבילו . איך עושים את זה ? איך ניגשים לעניין? מה צריך לדעת ? האם במיקווה אני צריכה להמציא סיפורים או שיקבלו אותי בלי שאלות מיותרות? אובדת (עצות)

touti

New member
תמיד אפשר להערים על הבלנית...

ולמה להכשיל אותה?

ואין לברך ברכה כלל !

זה עלול להיות מביך ...איני נותן עיצות אבל הבחור יודע גם יודע. ואולי תחזרי יחד אתו בתשובה ...באמת , והכל יהיה טוב מאד ... החלק המיני רק מטעה ומבלבל. ראשית יש לבדוק לעומק , מהן הציפיות שלו מקשר, מסוג שכזה. אם את בטוחה בזה , שיהיה בהצלחה .

נעשה קצת סדר

את יכולה ללכת בלי לשקר לאף אחד אם תעשי מה שצריך הפסק טהרה בדיקות ובסוף טבילה מפעט הצניעות, אם את מעוניינת אני בשמחה יכולה לפרט לך יותר במסר. יישר כח

touti

New member
עם ברכה?

כי אם היא לא תברך מה היא תגיד לבלנית? ואם היא תברך והיא לא צריכה לברך אז זה ברכה לבטלה ... לדעתי הכי פשוט זה ים:)

שאלתי את הרב

הוא אמר שאכן לא תברך. לדבריו "קידשנו במצוותיו וציוונו" מי ציווה אותה? הקב"ה? הרי זה בעצם באיסור, הוא לא בעלה. אז תטבול בלי ברכה. לגבי מה תגיד לבלנית, אולי תברך בשקט ותגיד "השם" במקום שם ה' המפורש וכך היא לא תשים לב.

תודה לכם על העצות וההתייחסות ../images/Emo140.gif

התשובות/דיון בינכם רק מראה לי כמה יש לי עוד ללמוד עד שאבין בכלל על מה אתם מדברים תודה לכם אנסה ללמוד יותר .

touti

New member
הבלנית תמיד תישם לב כדי לענות אמן

את והיא לבד בחדר, את מברכת בקול רם איך היא לא תשמע? חחח אם זה בלי ברכה עדיף ללכת לים:)

יש לך משיכה לים ?!

קחי הכל בחביבות, למרות הלחץ של פסח ... הביטי , אני בקיא די בנושא זה , ובכל זאת לא הייתי ממליץ לטבול בים אלא אם כן יש משהו שמשגיח ויודע היטב . החסרונות של ים ; א. בלילה היא מפחדת וביום חוששת שיראו. ב. מקום שאין שם אנשים , עלול להיות מסוכן, וזרמי מים חזקים מפחידים לא פחות . ג. חול נחשב לחציצה , ומרוב הלחץ , אין לי ספק שהגב` לא תגיע לתנוחה המתאימה ואם כן , אזי, היא זקוקה לגובה מינימאלי וזה לא פשוט. ושכחתי את המליחיות של המים וכו וכו ... ד`א , המסיון מיקל מאד , אבל מחמיר במים מתוקים , בירדן או בכנרת ... כך ש..

touti

New member
מי אמר החיים קלים?

היא לא לבד. היא תהיה עם הפרטנר שישגיח. אז קר לכמה דקות נכנסים עם חלוק ומסירים בתוך המים חול חציצה בתוך המים? זה הרי לא נדבק לגוף... ואחרי המליחות תבוא המתיקות של המעשה לא? אני לא בעד אבל אם הברירה היא ים או מקוה ודאי שעדיף ים.

למעלה