שאלה לי אליכם...

roy758

New member
שאלה לי אליכם...

יש לי שאלה, אני יודע חלקית את התשובה, איך הם מחשבים את הנקודות באירוויזון
אני יודע שכל שנה זה משתנה לפי (אממ) איך שהפ רוצים אז יש ככה, את ההצבעה הטלפונית(
) של אירופה, אבל קראתי באיזה אתר שזה לא רק זה! שיש שם באולם שופטים מכל מדינה (2,3) והם מחלקים נקודות, עכשיו השאלה היא למה צריכים אותם, הרי האנשים בבית צריכים להחליט, בגלל זה יש את הטלפון! כדי שייצביעו, מה הפ מפחדים שלא מספיק אנשים ייתקשרו?! למה הם שמים שם את השופטים.... נכון שלפני שהייתה האפשרות לעשות
מרכזי לכל אירופה היו שופטים באולפן (אחרת איך היו קובעים?) והם היו קובעים קראתי שהיה לפעמים 2 מעל גיל 25 ו2 מתחת ולפעמים 10, לפעמים 2 או 3 ואיך שהיה מקובל השנה... אבל שהם הצליחו לעשות
אירופי (שזה ב98 נראה לי) אז אפשר להגיד לשופטים "שלום!"(איך שפנינה דבורין אומרת) תתקשרו מהבית אם אתם רוצים להשפיע -זהו תחשבו על זה ותגיבו -->רועי

איליה.

New member
עד לפני 1997 היו צוותי שיפוט

בכל מדינה. הם לא ישבו באולם, אלא באולפני טלויזיה, כל אחד במדינה שלו. ב-1997 ניסו לראשונה את שיטת ה-televoting על 6 מדינות. אם אני לא טועה, אלה היו בריטניה, אירלנד, שוודיה, שווייץ, ועוד שתיים... בשנים 1998 עד 2000 כמעט כל המדינות השתמשו ב-televoting, פרט למספר מדינות כמו רוסיה או טורקיה שאין להן את האמצעים להרים פרויקט כזה ולהן נתנו אישור מיוחד להצביע בשיטה הישנה, עם חבר שופטים. ב-2001 ה-EBU החליט להמליץ למדינות המשתתפות לנקוט בשיטת ה-50-50 - 50% הצבעה טלפונית ו-50% חבר שופטים. זה יושם בחלק מהמדינות, חלק אחר השתמש ב-televoting מלא גם ב-2001. בכל מקרה, גם כשמדינה מצביעה ע"י televoting, תמיד יושב באופלן backup jury - חבר שופטים רזרבי לכל מצב שלא יקרה, החל משיבושים בקווי הטלפון וכלה באסונות כמו שקרה בהולנד בשנת 2000, כשמרליין אמרה בקול עצוב שבמדינתה לא התקיימה הצבעה טלפונית בגלל אסון שבו נהרגו יותר מ-10 אנשים. איליה.

בהולנד באותו היום היה פיצוץ

עז שמקורו היה מפעל לזיקוקים. נהרגו לא מעט והולנד כולה היתה שרויה בהלם. יחי ההבדל... תא"י.

למעלה