שאלה לי אליכם...

roger

New member
שאלה לי אליכם...

שלום שמי הוא רוג´ר (בת-שם כינוי...), יש לי בעיה של חוסר הערכה עצמית, נכון נכון, אז בטח תגידו שלכל אדם שני יש את אותה בעיה, אבל איך ניתן והאם ניתן לפתור בעיה כזאת? ישנם אנשים שלידם אני מרגישה כלום, כאילו אני לא קיימת בכלל. חברות שלי מסכימות שיש לי איזו בעיה והם אומרות שאם הייתי מעריכה את עצמי יותר אז הייתי יכולה להיות משהו גדול...בנוסף לכך אני מממש לא החלטית, יש לי נטייה כזאת לשאוף לרצות את שני הצדדים. אני מודעת לכך שדבר כזה הינו בלתי אפשרי אבל אני פשוט לא מסוגלת להגיע להחלטה אחת, אפילו בנושאים כמו אוכל או סתם משהו קטן. אני כל הזמן שואלת את עצמי שאלות כמו האם מה שעשיתי הינו נכון?-זה מעצבן והייתי רוצה לשנות את זה. עוד דבר קטן שאני רוצה לדעת הוא איך יכול להיות שילד יגדל לא לאהוב את עצמו אם לפי מה שזכור לו כל הזמן אמרו לו שהוא ילד יפה וחכם וכו´... (כל הזמן הכוונה לא כל יום ולא בהגזמה ממשית..) אשמח אם תענו לי, תודה רוג´ר...-אגב אני בכיתה יא אם אתם רוצים לדעת.

גרא.

New member
נערות רבות בגילך,עדיין אינן בטוחות

בדברים רבים שהן עושות,או מתכוונות לעשות.חלקן,כדי להתמודד עם חוסר הבטחון בתגובה,מפגינות בטחון עצמי מופרז,כלומר,למראית עין הן מזה בטוחות בעצמן.אבל בפנים,בפנים..מאד רועדות..מהססות,וכלל לא בטוחות.לך לדברייך הערכה עצמית נמוכה..את מתקשה להחליט,מנסה לרצות את כולם,מתקשה לקבל החלטות,וכל הזמן מתחבטת,אם מה שעשית זה נכון? אולי לא נכון ?..בכך שאת מודעת לחוסר ההערה העצמית שלך,ואינה מנסה להסתיר את זה בהתנהגות מופגנת של בטחון עצמי,כבר עשית צעד ראשון לקראת אפשרות של שינוי.אם כי אני חייב לציין כי זהו כנראה פרופיל האישיות שלך,כפי שמתגבשת.ויכול מאד להיות שאת דומה בכך להורייך,אמא,או אבא,שאחד מהם,או שניהם,משדרים אלייך בתגובותיהם הם,תחושות דומות.במילים אחרות,הורים,הם מודל לחיקוי..גם בגיל ההתבגרות כשהנטייה היא דווקא להתנהג בשונה מההורים..תמיד משהוא נשאר..הערכה עצמית שלילית,יכולה להשתנות במדה מסויימת,על ידי שנוי החשיבה השלילית שלך כלפי עצמך,לכיוון של חשיבה חיובית.במקום לחשוב כל הזמן על מה שאין לך, התמקדי בחשיבה על התכונות החיוביות שיש לך,ואין לי ספק שיש לך רבות זה כאילו במקום להסתכל על חצי הכוס הריקה...כמו שתמיד עושים,נסי להתמקד דווקא בחצי הכוס המלאה.את יכולה בשאלות מכוונות,גם לקבל המון פידבק (משוב) חיובי מחברותייך על עצמך.מה שלא קורה עכשיו,כי את כנראה מספרת להן שיש לך בעייה...roger ,יתכן גם שיש לך כשרון כלשהוא בו את יכולה להתבלט..פתחי אותו,והשתמשי בו כדי להעריך בצורה חיובית עוד יותר את עצמך וכמובן גם דרך תגובות נלהבות מהסביבה.שאלת,איך יכול להיות שילד יגדל לא לאהוב את עצמו..למרות שכל הזמן אמרו לו שהוא ילד יפה וחכם,וכו´..זה פשוט לא קורה כך..ילד שכל הזמן מקבל חיזוקים חיוביים (שבחים וכו´),רוכש שליטה עצמית ובטחון עצמיים ברמה גבוהה,ומעריך מאד את עצמו.ילד אחר,שכל הזמן זוכה לחיזוקים שליליים,כמו ביקורת,גינוי,התעלמות,זילזול,ומה לא, מאבד מבטחונו העצמי,ןמפתח הערכה עצמית נמוכה מאד..לכן נראה לי שהתחושות שלך,הן חלק מהתחושות הכלליות העוברות עלייך כנערה מתבגרת..מעט סבלנות ואורך רוח..עם חשיבה חיובית כלפי עצמך,ותרגישי אחרת..כפי שבאמת היית רוצה

rizla

New member
הערה קטנה

ישנם מיקרים שבהם דווקא ילד אשר הורעפו עליו שבחים רבים, מנסה לעמוד בציפיות גבוהות כתוצאה מכך. אי עמידה בציפיות כאלו, בין אם בעיני עצמך ובין אם בעיני הסביבה, עלול להוביל למצב של הערכה עצמית נמוכה. אל תציבי לעצמך מטרות גבוהות מדי, תהני מהבחירות הרבות שהחיים האלה נותנים לנו. לילה טוב אורי

roger

New member
אורי וגרא תודה על העצה

קראתי את מה שכתבתם, ואני רוצה להודות לכם על כך, גילת. אגב שיהיה לכם חג פורים שמח!!!! ביי....

למעלה