שאלה לי אליכם

ורד18

New member
שאלה לי אליכם

היום ישבתי לי בשעתיים חלון ולמדתי להיסטוריה (היה לי היום מבחן עצום על כל השואה מ-1933 עד 1945) ושמעתי לי מדונה בדיסק-מן את האוסף הראשון של מדונה והתחלתי להרהר בקשר לשיר papa don´t preach אז יש לי שאלה: על מי נכתב השיר? או על מה ובקשר למה? זה ממש סיקרן אותי ולא הייתי בטוחה ולצערי הרב אין מעריצים ממש שרופים של מדונה בבית ספר שלי שאני יכולה לשאול אז בבקשה תעזרו לי! וחוץ מזה מחר אני אפרסם כאן שאלון קצר בקשר למסע הופעות עולם טובע אז שימו לב!

אז ככה

אם אני לא טועה השיר נכתב על נערה בת 16 שמדונה משחקת אותה בקליפ אותה נערה נמצאת בהריון מחבר שלה, דבר הגורם לויכוח בין האבא לבת האב דורש מהנערה לבצע הפלה, אך הבת מתנגדת ורוצה לשמור את התינוק שלה. באותו הזמן ב1986 שיצא השיר הוא עורר גל של מחאות בנושא ההפלות בארה"ב.

הילוש...

New member
בדיוק.!

השיר כביכול נכתב על בחורה שנכנסה להריון מחבר שלה ומפצירה באביה שהיא לא מתכוונת לבצע הפלה. כמו כן פונה הנערה לאביה בטענה שיפסיק להתייחס אליב כתינוקת ושיפסיק להטיף לה למרות שהיא יודעת עד כמה הוא אוהב לשמור עליה ולהתייחס אליה כתינוקת.

ורד18

New member
כן, אבל...

את זה אני יודעת אני מבינה על מה השיר נכתב, אבל השאלה שלי היא מדוע מדונה כתבה אותו? האם זה בגל שהיא מתנגדת להפלות או שזה סיפור שקרה למשהו שהיא מכירה וכו´? כי אני לא רואה סיבה שמשהי תכתוב סתם ככה שיר על נערה שנכנסה להריון.

הילוש...

New member
אבא אל תטיף.

אבא אל תטיף / מדונה. אבא אני יודעת שאתה הולך להיות מצוברח, בגלל שתמיד הייתי ילדתך הקטנה, אבל אתה היית צריך לדעת עד עכשיו, אני לא תינוקת. תמיד לימדת אותי מה נכון ומה אסור, אני צריכה את עזרתך אבא בקשה תיהיה חזק, אני אולי צעירה בליבי, אבל אני יודעת מה אני אומרת, האחד שהזהרת אותי לגביו, האחד שאמרת שאני מסוגלת בלעדיו, אנחנו בבלאגן שלם, ואני לא מתכוונת לאולי! בבקשה.... אבא אל תטיף, אני עמוק בצרות, אבא אל תטיף, אני בקושי ישנה, אבל הגעתי להחלטה, אני שומרת על ילדי, אני הולכת לשמור על ילדי.! הוא אמר שהוא הולך להתחתן איתי, ונוכל לגדל משפחה קטנה, אולי הכל יהיה בסדר, זה הקרבה, אבל חברותי ממשיכות לומר לי לוותר, אומרות שאני צעירה, אני עוד צריכה לחיות, מה שאני צריכה עכשיו זו עצה טובה, בבקשה... אבא אל תטיף, ..... אבא באבא אם רק יוכלת לראות, עד כמה טוב הוא מתייחס אלי, היית נותן לנו את בירכתך, כי אנו מאוהבים, אנו מאוהבים.... בבקשה.... פזמון.!

למעלה