שאלה לי אליכם...

Lihi05

New member
שאלה לי אליכם...

באיזה סוג של שמרים אתם משתמשים בהכנת לחם באופה לכם. אני משתמשת בשמרי בזק של שמרית ונראה לי שהם לא הסוג הנכון. הלחם יוצא כמעין עיסת לחם עם קרום. עזרו לי...

ליאורט1

New member
אני משתמש באותו הסוג

אבל השאלה היא מה זה עיסת לחם עם קרום? אני חושב שהלחם שלי יוצא תקין אבל אולי תקין בשבילי זה עיסה בשבילך

Lihi05

New member
הי

הלחם יוצא די שטוח כשחלקו הפנימי דביק ולא אוורירי בכלל. כך אני מגדירה דביק. אולי אני אנסה שמרים אחרים כי אמרו לי שאלו תופחים מאוד מהר. יכול להיות שזה מה שמסבך את כל העסק. תודה בכל מקרה

סביוני

New member
הפחיתי מעט את כמות המים של הבצק

לפי נסיוני, בצקים שתופחים במהלך האפייה ושעם הגעתם אל טמפרטורת החדר מרכזם צונח כמאמרך - הם בצקים שהוספו להם נוזלים יתר על המדה (ובכלל זה גם שמנים, שומנים וביצים). אני הפחתתי את כמות הביצים (ביצה אחת במקום שתיים בכל כיכר) ומעט את כמות המים. אולי יש טיפה הצטברות של קמח בצידי הכיכר הנאפית (במכונת הלחם) אבל הלחם נשאר גבוה, אוורירי.

ליאורט1

New member
יכול להיות גם

קראתי גם שבמידה והשמרים באים במגע עם הנוזלים לפני הערבוב אז הם מתחילים "לפעול" ואז אחרי הערבוב כבר אין להם משמעות. קרה לי משהו דומה אני חושב עם האופה כשניסיתי לשים שני סוגי קמחים שונים(רגיל ותירס) והערבוב נראה כאילו הוא לא הסתיים עד הסוף, לדעתי זה קרה בגלל שריכוז של הקמחים השונים הוא שונה ולכן כמות המים לא היתה מתאימה, ניסיתי פעם נוספת עם יותר מים ויצא בסדר גמור.

עינית

New member
אני עוקבת אחרי שלבי הערבול

בעיקר בתחילת התהליך, ואם אני רואה שנוזלי מדי - מוסיפה כף קמח ועוד, כמה שצריך, לתערובת, ואם רואה שהתערובת קשה מדי - מוסיפה כף מים או יותר. עד שהתערובת מתלכדת. אני גם מורידה מהדפנות קמחים לתוך התערובת, כדי שיתערבלו. אין בעיה לפתוח את מכסה האופה, להוסיף חומרים ולסגור חזרה.

Lihi05

New member
תודה על העזרה. האמת היא שחשבתי שלא

כדאי לפתוח את מכסה אופה הלחם בעת האפייה. באיזה שלב אתם מוסיפים את השמרים? יחד עם הכל או בשלב מאוחר יותר? ודבר נוסף...לפי איזה הרכב מצרכים אתם מכינים את הלחם - באופן שמתואר בחוברת המצורפת לאופה הלחם או לפי ההרכב שבחוברת המתכונים של העמותה? (אני ניסיתי את שניהם).

ליאורט1

New member
אני

לא ניסיתי לפתוח את הדלת של האופה בזמן הפעולה, אבל אני מניח שזה אפשרי בזמן העירבוב ולא בזמן האפיה עצמה(ביחוד אם היא אמרה..). אני עושה רק לפי המתכונים של האופה אבל משנה אותם קצת לכל מיני כיוונים, בדר"כ אני עושה את הלחם עם טיימר ככה שאסור לשמרים לבוא במגע עם הנוזלים, אני שם קודם את המים והשמן ובסוף בסוף על הקמח וכל היבשים את השמרים.

meitush123

New member
את משתמשת בקסנטן גם?

זה תמיד מועיל בנוסף- מומץ ללכת על מתכונים עם ביצים, ולהשתמש בסוכר לבן-אף שזה פחות בריא- כי ללחם גם ככה נטייה לכבדות

meitush123

New member
שמרים יבשים

אני לא יודעת מה הסוג פשוט כל פעם שדודים שלי נוסעים לאמריקה הם קונים לנו חבילה גדולה

למעלה