שאלה לי אליכם

yoav1981

New member
שאלה לי אליכם

יצא לי לגור כמעט שנה בקולומביה ולמדתי שם סלסה והגעתי לרמה די סבירה, וחשבתי שהסלסה היא די אחידה בכל המקומות... אני טועה? (אני יודע שכן, אבל במה בדיוק?) מה זה LA, קובנית, רואדה.... האם אני יגיע למועדון ואוכל להסתדר עם הסגנון ה"קולומביאני" שלי? בנוסף... האם יש מועדונים באזור תל אביב שרוקדים שם גם לטינים "אורגינל", לא רק בוגרי דרום אמריקה למיניהם... תודה רבה יואב

amits6

New member
שלום לך יואב

שאלת שאלה כואבת. קודם כל לכל מדינה ואפילו איזור יש את הסטייל הייחודי לו (אפילו לנו הישראלים). כמו שנכתב בעבר הסלסה מתחלקת לכמה סוגים: הקזינו (תקרא לזה רואדה ,קובני או מיאמי) קולומביני, NY , L.A בכל מקום שנמצאים צריכים להתרגל לסטייל הנהוג בו (גם במועדונים השונים) לדוגמא: בביילטינו הסטייל הוא L.A ,בביכורי העיתים הסטייל הוא קובני, בקאסה דה לה מוסיקה הסטייל הוא קולומביני, בזירה זה מעורב בין קובני ל LA . אם אתה מחפש משהו אורגינל זה רק איפה שיש את האנשים האורגינליים. אפילו הקולומבינים כאן יש להם סגנון שלא כמו שרקדת בקולומביה (רקדתי גם פה וגם ברוב קולומביה). ואותו דבר הסגנון הקובני במיאמי (הרקדנים קובנים) ובקובה (אפילו במחוזות השונים) שונה כמעט לגמרי. בקיצור הסלסה משתנה ממקום למקום וכל פרק זמן הסלסה משתנה כמו בגדים. לכן צריך להתאים את עצמנו למקום ולזמן (אם רוצים להיות חלק מהסלסה)

amits6

New member
לא אמרתי שצריך לשנות

התכוונתי כל פעם לומדים דברים חדשים עוד סיבובים ועוד תנועות אפילו בסטייל שבחרת. הבעייה היא אם אתה נשאר במקום במשך זמן רב אז מעטים האפשרויות להמשיך לרקוד במקומות שאתה אוהב. עוד דבר מעניין שמקודם לא אמרתי גם הביט (העצירה ב 4 וב 8 ) משתנה בכל מקום ובכל סגנון וזה משתנה (לפני ה 4 בדיוק או אחרי, ואפילו על ה 2 או על ה 3)

yoav1981

New member
אז קודם כל...

תודה על האינפורמציה....עושה רושם שאתה מבין במה שאתה מדבר איפה נמצא המועדון casa de la musica ? ולאיפה הולכים לרקוד הקולומבינים שגרים פה ? (ממתי בכלל יש פה קולומביאנים???) איפה היית רוקד בקולומביה ? יצא לך לעבור במדיין ? ואם כן באיזה מועדונים.... תודה על העזרה! יואב

amits6

New member
המקומות שהייתי הולך לרקוד:

הייתי בקולומבייה לפני 4 שנים: רקדתי בקאלי, בוגוטה. טגנגה (בצפון) ואם מעניין אז גם באקוודור (הסלסה לרוב קולומבינית) קיטו, רצועת החוף אטקמס (המקום שהכי כיף לרקוד בדיוק כמו בברזיל חופים מדהימים עם שייקים של פירות וערסלים ומוסיקת סלסה) ,מנטה (ע"י פורטו וייחו).ובנוסף הייתי בקובה אם תהייה מעוניין לדעת.

למעלה