שאלה לי אליכם

• פותח הנושא gote
  • פורסם בתאריך

gote

New member
שאלה לי אליכם

ייתכן שמקומות עבודה סתם מפרסמים הצעות עבודה? אז איך תסבירו שאני שלחתי קורות חיים לכ 100 מקומות עבודה שאני מתאים להם כמו כפפה ליד. ואף אחד אפילו לא הזמין אותי לראיון עבודה.(הגזמתי קיבלתי 2-3 פניות חזרה).

אורום

New member
לפעמים גם זה קורה

שחברות מפרסמות הצעות עבודה לפרוייקטים עתידיים שעדיין לא נכנסו לחברה אבל בגיוס כבר עובדים על מציאת מועמדים רלוונטים ויכול להיות שקו"ח שלך רשומים בצורה לא נכונה ואת מוזמנת להעלות אותם לפורום כדי שנוכל לסייע לך בשיפוצם.

gote

New member
כלכלה/מחשבים

סיימתי לימודי כלכלה לפני שנה וחצי והייתי מאד רוצה לנסות את התחום הזה. אבל התחום שעבדתי בו בשנים האחרונות הוא טכנאי מחשבים. תודה

gote

New member
לא

אני עזבתי עבודה גם בשביל שאוכל לחפש עבודה קצת יותר מתאימה לכישורים ולרמת הכנסה שאני מצפה לה. תודה

gote

New member
תודה על החיזוק

כלומר מה שאת אומרת שחוץ מטלמרקטינג אין עבודות או שאת מאד אופטימית או שאני תמים.

kalinka

New member
חיפוש עבדים

אפרת יש לנו עבודה במזנון מהיר בתל-אביב ורמת-גן אנחנו זקוקוים לבחורה אחראית כי זה עבודה עם קופה רושמת אם את מעניינת תצרי קשרי בט.0506450988 אלה או אפרים

חיפוש עבדים?פרויד היה אומר על זה...

האם זו משיכת קולמוס בלבד או שאתם באמת מחפשים עבדים? כמה השכר 4 ש"ח לשעה או פחות?

gote

New member
משהו שיכול לכלכל אותי

5000 ש"ח נטו נשמע לי סביר

מגבוי

New member
משהו שיכול לכלכל

ואם יש דרך להרויח כפול מיזה? היתה מוכן לעשות את כל מה שנחוץ?

amitayg

New member
בוקר טוב אליהו ! אל תגיד שלא ידעת !

כן ! התשובה היא כן ! חיובי מעסיקים מפרסמים סתם מפני שהם : אולי יקבלו פרויקט חדש , אולי יחליפו עובדים, אולי יטמיעו מערכת מידע חדשה ועוד ועוד המעסיקים עסוקים בפנטזיות ומכיוון שאין להם זמן למיין מאות אם לא אלפי משרות הם פונים לחברות השמה ואז מה קורה ? לחברת השמה אין את כל המידע , הם מראיינים ושולחים קורות חיים ושום דבר לא קורה ! בטוחני כי לפחות 70 אחוז ממודעות הדרושים הם כאלו ... ידידי שנתיים אני בשוק של המחפשים קשה מאד להפתיע אותי עם משרה חדשה בשוק אני מכיר כבר את כולם לילה טוב אמיתי

onfire1

New member
שיווק עצמי בקורות החיים...זה העניין

במצב של אבטלה גבוהה יש אומנם משרות פנויות, אך מאות אנשים מתמודדים על כל משרה פנויה, ובמצב שכזה הסיכוי להגיע לראיון עבודה קטן מאוד. גם אם מבחינת קורות החיים מצוינים, עדיין, הסיכוי להגיע לראיון אינו גדול. תארו את עצמכם כמראיין שמקבל מאות קורות חיים על שולחנו. כל קורות החיים נראים בדרך כלל אותו. המראיין קורא דף קורות חיים, ועוד אחד, ועוד אחד. השבלונה חוזרת על עצמה ויש להניח שתפספסו את ההתאמה המושלמת של קורות החיים שמולכם ולו רק בגלל השבלונה של קורות החיים והמסות האדירות של קורות החיים שנראים אותו דבר. נהוג כיום לכתוב קורות חיים בצורה סטנדרטית. הסטנדרט מצד אחד מאפשר למראיין לזהות בצורה מהירה את הניסיון ההשכלה, הכישורים וכו'. אך מנגד, הסטנדרט מהווה מכשלה להבדיל ולזהות את הטובים ביותר דווקא בגלל אותה שבלונה. אני ניסיתי לכן לאורך כל הדרך להשתמש מחד באותה שבלונה, אך מצד שני לתת מראה ויזואלי קצת שונה שידגיש את יתרונותיי מעל כולם. כל יום ביצעתי ניסויים וחידושים. שיפרתי את קורות החיים תוך כדי תנועה. כל תנועה שמביאה תוצאה תועדה היטב בראשי ויושמה מיידית בהמשך שליחת קורות החיים. ייתכן שקורות החיים כתובים מצוין, אבל גם אם המצב כך, עדיין יש צורך לתת את הדעת על ערך מוסף לקורות החיים שלכם שיבליט את קורות מעל שאר קורות החיים שמונחות על שולחן המראיין. לדעתי שיווק קורות החיים בצורה טובה יותר צריך להוות כמרכז המאמץ מבחינת שיווק עצמי. אינני שוכח לרגע שאין ביכולתנו לעמוד מול המראיין על מנת לדחוף להוביל אותו לזמן אותי לראיון. קורות החיים הם אלו שאמורים לדחוף ולהוביל את המראיין לזמן אתכם לראיון. דגש- שיווקיות של קו"ח - יש צורך לשלוח קו"ח בקופסה מהודרת כדי למשוך תשומת לב. גם במסחר, כשיש מוצר מצוין, עדיין יש צורך בשיווק אגרסיבי. הדרך שלך לשווק את עצמך בלי שייראו אותך נעשית על ידי "מודעת הפרסומת" = קורות החיים שלך שמציגים את המוצר = אותי. לכן אנו חייבים ללמוד את הטריקים שיבליטו את קורות החיים שלך מעל כולם. קורות חיים כתובים נכון יש צורך לכתוב את קורות החיים בצורה נכונה תוך שמירה על אחידות גרפית לכל אורך קורות החיים. כתיבה נכונה של קורות חיים צריכה להתבצע תוך שמירה על האלמנטים הבאים: 1. הפרטים האישיים יופיעו כמקבץ ראשון מתחת לכותרת "קורות חיים" על מנת שיידעו מי אתה ואיך אפשר לחזור אליך לקביעת ראיון. המקבץ יכיל בדרך כלל: שם, כתובת, שנת לידה, מצב משפחתי, טלפון, טלפון נייד וכתובת מייל. רצוי לבצע יישור על ידי מקש TAB בצורה שבה המלל מעבר לכותרות יתחיל ממקום אחיד. הקפדה כזו מקנה מיידית הרגשה של אדם יסודי שמקפיד על הפרטים הקטנים. זה ערך מוסף מבלי שהתאמצתם כלל ומבלי שהתחלתם "לשפוך" מלל. לעיתים כדאי לשקול על הורדת מלל שמוריד סיכוי. למשל: גיל מבוגר או טיפול בילדים קטנים לעיתים מהווה מכשלה להגיע לראיון. לכן יש לשקול אופציות של השמטת מיידע שיכול למנוע מכם להגיע לראיון. לא לשכוח במקרה של דילול מידע כגון גיל, להוריד פרטים מסגירים כגון שנת שירות בצבא. מרגע שהגעתם לראיון אני תמיד בעד ללכת על האמת. אך האמת לעיתים נשמעת יותר טוב מאשר היא נקראת מהכתוב, כשאפשר תוך כדי אמירת הדברים להישיר מבט לעבר המראיין להעביר במבט העיניים קסם אישי. 2. במקבץ שני נהוג לשים את כותרת ההשכלה. אם כי אני חייב לסייג את הדברים. "נהוג" זו צורת התייחסות שבלונית שיכולה לא להטעים לכם אישית. אם למשל ההשכלה שלכם אינה גבוה כשבתפקידים אליהם אתם פונים מקובל לקחת לתפקיד אנשים עם השכלה גבוה, אני הייתי שוקל להוריד את מקבץ ההשכלה מתחת למקבץ הניסיון. זה יעבור טוב בעיקר אם הניסיון שלכם הוא רב, כך שגם אם מקבץ ההשכלה אינו מרשים, המראיין כבר הביע דעה חיובית ומצא התאמה שלכם על סמך מקבץ הניסיון. במקרה שמקבץ ההשכלה מרשים, רצוי לשים אותו לפני מקבץ הניסיון. זה עובר טוב שאדם מציג מייד אחרי נתוניו האישים גם את השכלתו המרשימה. פרטו במקבץ ההשכלה את השנים, התואר ההתמחות ואת המוסד שבו למדתם. אם יש כמה שורות כדאי לפרט את הלימודים בסדר כרונולוגי יורד. אם יש בידכם לימודים מרשימים בנסגרת קורסים מקצועיים שמקנים לכם הבלטה של התאמה לתפקיד, כדאי מאוד גם להפריד לשני מקבצים נפרדים בזה אחר זה את הלימודים האקדמיים מלימודי קורסים מקצועיים. הפרדה שכזו נותנת תחושה שהאדם מעבר להשכלתו ניסה לאורך עבודותיו גם לשפר ולהעמיק את היידע מקצועי. יש לכך ערך מוסף ששוב מתקבל ללא מאמץ רב. מעבר לכך יידע מקצועי ספציפי שלמדתם במקצוע אליו אתם מציגים מועמדות מהווה מבחינתכם יתרון יחסי שראוי להציגו בצורה בולטת. צורה בולטת הינה הצגה ברורה של הדברים כך שאינם נבלעים במסגרת ההשכלה הכללית אלא במסגרת פירוט קורסים מקצועיים. 3. מקבץ הניסיון יבוא בדרך כלל לאחר מקבץ ההשכלה. יש צורך לפרט כותרות בצורה קצרה, ולאחריה לפרט את העשייה שבכל תפקיד שביצעתם. מקבץ זה הוא החשוב מבין כל המקבצים. עיין המראיין "רוצה לראות" מלל שמראה את הניסיון בצורה ברורה, עניינית ללא סיפורים מיותרים אך תוך הדגשה לעין כמה שנים עבדת, איזו חברה, מה כותרת התפקיד ומה העשייה שמתחתיו. נפרק את הדרישות הללו למידע ברור שיעזור לכם לעמוד בדרישות המראיין. § עדיף לדעתי טבלה של שלוש עמודות ללא קווים (הכוונה שהקווים יהיו מוסתרים) ובו יש הפרדה בין עמודת השנים, עמודת שם החברה בה עבדה ועמודת פירוט התפקיד. § בצורה של טבלה המלל יתחיל ממקום אחיד. הקפדה כזו על צורה גרפית אחידה וברורה שאין בה רווחים מיותרים אך מוגדרת על ידי קוו דמיוני אנכי ישר מקנה מיידית הרגשה של אדם יסודי שמקפיד על הפרטים הקטנים. זה שוב ערך מוסף מבלי שהתאמצת כלל ומבלי שאתחלת "לשפוך" מלל. § רצוי שהשנים יפורטו משמאל לימין כך שמשמאל זאת השנה הנמוכה. § שם החברה מופרד מהתפקיד כך שעינו של המראיין לא מתאמצת כדי לקלוט זאת. § כותרת התפקיד/ הגדרת התפקיד צריכה להיות קצרה, ברורה, בצורה של שם נושא ולא תאור עשייה. § כדי שהגדרת התפקיד תהיה בולטת לעיין- כדאי להדגישה בהדגשה BOLD. § לדעתי אין צורך להוסיף את המילים "התפקיד כלל...". ברור שכל מה שיבוא מתחת לכותרת התפקיד יתאר את העשייה של התפקיד המקצועי. § פירוט העשייה צריך להיות מתואר במשפטים קצרים. העשייה היא הנושא. אל תשתמשו בתיאור העשייה בצורה של פעלים"...עשיתי...בניתי", אלא תארו מהי העשייה, ומהי הבנייה שצורה של נושא. § פרטו כל עשייה בנפרד. בגמר פירוט העשייה עברו לשורה הבאה. § את מקבץ משפטי העשייה מתחת לכותרת התפקיד עשו במראה גרפי של תבליט/ BULETS. לתוספות גרפיות שכאלה יש ערך מוסף. המראיין קולט בעיניו את הסדר והדבר מאוד נוח לקליטה בעין. אינכם חייבים לעקוב אחד לאחד אחר דבריי ובלבד שתקפידו שהויזואל הכללי יציג לעיין של המראיין את שהוא רוצה לראות. תהיו עניינים, קצרים, ותוך ביצוע הדברים באחידות גרפית שמקלה על העין לבחון מלל. הדגשות כותרות עוזרת לעיין לקלוט מהר. תוספות גרפיות מקנות גם כן קדימות לעיין בריצה מהירה אחר מלל והבנות בצורה פשוטה. המשך בהודעה הבאה... און פייר

onfire1

New member
המשך...

הוספת מכתב פתיח כאלמנט משלים אלמנט של מכתב פתיח מהווה לדעתי את עטיפת הצלופן "שתעשה חשק" לפתוח את המוצר ולדעת מה יש בפנים. אותה פתיחת מוצר משולה להזמנה לראיון. ע"י מכתב פתיחה קצרצר שיתמצת את השכלתכם ועשייתכם הרבה אתם יכולים לתת למראיין תמצית קצרה שתביא אותו עוד לפני קריאת קורות החיים להבין שבמקרה של קורות חיים אלו כדאי לבחון את הדברים היטב. הפתיח יכול להביא את המראיין עוד לפני קריאת קורות החיים לדעה מקדימה חיובית שכאן מדובר במשהו שונה מכל קורות החיים האחרים ושכדאי הפעם להתרכז יותר. המראיין שאינו צריך לקרוא דף שלם, ושדומה לאחרים, עשוי לקבל חשק להתקדם עם קורות החיים ולא לרפרף עליהם. דגש- המטרה הכללית של כל אלמנט חדש שאתם משתמשים בו היא להבליט את קורות החיים שלכם מעל מאות קורות החיים שעל השולחן. כמה טיפים נוספים לשיווק קורות חיים א. הוסיפו למכתב הפתיח כמה משפטים אישיים ששייכם רק לכם ושיבליטו את אישיותכם, את טיבכם ואת עליונותכם המקצועית מעל שאר המתמודדים. ב. ויזואליות ועיצוב הדף שנשלח - הויזואליות היא עוד סוג של "נייר צלופן" מרשים שיגרום למעסיק לרצות לפתוח את העטיפה ולהגיע לתוכן. קורות החיים יכולים להיות מובלטים מעל אחרים דרך הבלטה ויזואלית. בתקופה קשה של אבטלה שבה יש "בשוק החופשי" הרבה מאוד אנשים מקצועיים בכל תחום יש צורך לשווק את עצמך בצורה הכי מקצועית שרק אפשר.על כן אני אישית עיצבתי את קורות החיים בצורה של תבנית פקס משרדית מקצועית, שכוללת תאריך, הנדון, לכבוד, לידי, מס' פקס, מס' משרה, טלפון שלך שיוכלו לחזור אלייך מיידית ולא ישימו את הדף בצד. המראה רציני, מתומצת, ומאפשר לעינו של אדם לקלוט מי אני תוך שתי דקות. זה מקנה הרגשה שהאם מאוד רציני ברור ושייתכן שיהיה קל לעבוד אתו. ג. התאמת הפתיח לפי כל אחד מהמודעות ספציפיות. יש צורך להתאים את הפתיח לפי כל המודעות ספציפיות. אם יש לך ניסיון ספציפי שראית שבמודעה נוסח בצורה מסוימת- כדאי להשתמש בניסוח של המודעה ולהרחיבו ולתאר את ההתאמה שלך. אפשר וצריך להראות את ההתאמה הזו בעיקר בפתיח. ברגע שתשתמש בניסוח המתאים ותרחיב ותראה שאתה "בול" מה שהם צרכים---> הגדלת את הסיכוי שלך לזימון לראיון. דגש- ככל שההתאמה גבוהה יותר – הסיכוי לקבל זימון לראיון גדול יותר. עוד דבר שראוי לציון לגבי הפתיח - אם תארגנו פתיח טוב ראיון העבודה יהיה סביב התמצית של הפתיח. אז... יבקשו ממך להרחיב את הנושאים שתמצת בפתיח. ושם הרי פירטתם את כל מה שמתאים וכל יתרונותיי היחסיים ביחס לתפקיד. כך תנווטו את הראיון בצורה טובה. כשתעבדו לפי עקרון מובנה של הרחבת המתומצת התוצאות יהיו טובות יותר. התייחסתי לחיפוש העבודה כעבודה לכל דבר. כל שנייה שהתהלכתי הייתה למען שיפור מה שעשיתי בדקה הקודמת. אחרי כל ראיון, ביצעתי ביקורת עצמית נוקבת והסקתי לגבי הטעויות שלי. עסקתי גם שבשיווק עצמי גם בהיבט כשל כיצד אני משווק את עצמי טוב יותר תוך כדי הראיון. בניתי את עצמי מדקה לדקה. מיום ליום. ככל שבניתי את עצמי יותר, הביטחון שלי החל להעלות לרמות כאלו שאמרתי לעצמי שלמרות התקופה הקשה, אני עוד אמצא עבודה טובה יותר ממה שהייתה לי ובתנאים יותר גבוהים. ארחיב על שיווק עצמי תוך כדי ראיון בפרק נפרד. תקראו לי משוגע - אבל כך התנהלתי. אני בניתי אמונה עצמית גבוהה שנבעה מדרך ההתנהלות שלי. דגש - ההתנהלות שלי... לתת מעצמי את כל כוחות הנפש והגוף למען חיפוש אחר מודעות דרושים מצורף קובץ הצעה לפורמט קורות חיים לדוגמא...

gote

New member
תודה רבה

על התשובה המורחבת רק שקורות החיים שלי באמת מאורגנים ברמה גבוהה כך שאני לא הייתי שם את הבעיה שם. אבל תודה בכל אופן

onfire1

New member
אל תחשוב כך...תמיד יש מה לשפר.

להמנע משבלוניות כדוגמת קורות חיים אחרים. להוסיף בפתיח פן אישי שילהיב את המראיין. להפתיע עם אלמנטים שאך אחד לא חשב עדיין עליהם. יש ויש. בכל זאת תחזור להרהר בדבריי. אני יודע על מה אני מדבר. שגרגתי מאות קורות חיים של אנשים. תמיד אפשר להפתיע. אנשים שהחזרתי להם את קורות החיים תמיד היו מופתעים. און פייר

למעלה