שאלה לי אליכם

מיכל1000

New member
שאלה לי אליכם

מה שלומכם?? אני רוצה לשאול שאלה את החברים בפורום הזה. לצערי,אני מובטלת בת 30 כבר קרוב לשנה שלמה. אני מרגישה שאני קורסת תחת המצב הכלכלי שלי.אני עומדת למכור גם את האוטו (זכר לתקופה הטובה שהיתה לי בעבר). ואני חייבת,פשוט חייבת לפחות להרויח כמה גרושים לשכר הדירה שלי.פשוט להישרדות.! לא אכפת לי כבר במה לעבוד.כל עבודה אני מוכנה לקחת. זה פגיעה באגו שלי,אבל אני פשוט אובדת עיצות. כמה שניסיתי לא הצלחתי למצוא. בעיקר בגלל ששומעים בת 30!! וישר מצטיירת איזשהי "דמות". השאלה שלי היא כזו: אני אמנם בת 30! אבל ,ואני מתכוונת בשיא הרצינות.. אני נראית כמו בחורה בת 22 (מקסימום אחרי שיחרור). נראית אגב טוב +. באמת שנראית צעירה,יפה ,מושכת,חכמה וכו'.(סליחה על הצניעות). מרוב שאני כבר מיואשת חשבתי כבר על הקטע הזה של לשקר בקורות החיים לגביי הגיל שלי. כי אין שום סיכוי שבעולם שמישהו יוכל "לעלות" על הגיל שלי...מבחינה חיצונית לפחות. ובעבודות כמו (סקרים,טלמרקטינג או השד יודע מה...) שומעים בת 30!! וישר מרימים גבה. השאלה בהנחה אם אני אעשה את זה ,יש מצב שיכולים לעלות על זה?? האם מבקשים תעודות זהות או משהו בסגנון?? אני לא מתכוונת שזו תהיה עבודה יוקרתית,או במקום מסודר ומאורגן לתפארת מדינת ישראל כמו למשל בתי משפט,עיריית תל אביב,חברת חשמל,מקורות וכל המקומות האלה..אתם יודעים. אני סתם מדברת על מזנון,על חברה לסקרים, על חלוקת עיתונים אפילו סתם להירשם שוב לכ"א.(אחרי 7 שנים שלא הייתי צריכה את זה בכלל....אבל אני פשוט אובדת עיצות. לא רוצה להגיד שאני בת 30!! כי אם תרצו או לא תרצו יש סטיגמה על בחורה בת 30!! שנמצאת במצב שאני נמצאת.(ותאמינו לי לא משנה כמה כישורים יש לך). ואם אני נראית הרבה יותר צעירה..ובהחלט יכולה להתחרות בכל הנערות והבחורות היפות (אולי זו מתנה שעוד אלוהים העניק לי) אז אולי להשתמש בזה. אז מניסיונכם או ממה ששמעתם: בודקים תעודות זהות? יכולים להעניש על זה? וכו' וכו'. המון תודה

duduamar

New member
../images/Emo7.gif

בהחלט מעציב לשמוע. אכן קשה מאוד להיות מובטל בתקופה כזו. אין לי לצערי הרבה מה לעזור לך, אבל דבר אחד חשוב לומר - אל תשקרי. כמעט בכל עבודה ירצו לראות מסמך מזהה אני מאמין, ובכל מקרה את צריכה למלא טופס 101 למשל, ולדעתי הוא עובר איזושהי בדיקה. אז לא ממליץ לך לשקר לגבי הגיל.

אוקה

New member
ישר יעלו על זה בטפסים שתמלאי

זו באמת בעיה ואין לי פתרון בשבילך... בהצלחה!

kimo

New member
תשובות...

א. יעלו תוך רגע בשנייה שתמלאי טופס 101 ביום הראשון... לא בריא.. ב. יש הרבה מקומות עבודה שמקבלים בברכה את גיל 30 ואפילו יותר. לא צעיר ממש זה הרבה פעמים מצטייר דווקא כיותר בעל ניסיון וכאחד יותר שקול שלא בא לעבודה בשביל הסבבה אלא בשביל להתפרנס.. אז כנראה שסתם עוד לא נתקלת בהם ג. שלחתי לך מסר

רציתי לומר..

אני יכול מאוד להבין את הקושי שלך ,ואני דיי מקווה ומאמין שהכל יסתדר על הצד הטוב ביותר . ראשית בנוגע לשאלה שלך אז את יכולה להיות רגועה אף אחד לא יעניש אותך אם כתבת משהו לא נכון בקורות חיים, אבל דיי רצוי להימנע מלהגיע למצבים האלו ( פשוט אם יגלו ששיקרת יגידו לך תודה אבל לא תודה !) . יש כמה כללים בסיסיים בכל הנושא של כתיבת קורות חיים. אפשר ורצוי לא לפרט דברים שעלולים לפגוע בך.....זה מתוך הבנה שקורות החיים, אם נרצה או לא, זה סך הכל כלי לייחצן את עצמנו במציאת מקום עבודה ולכן תשתמשי בו לטובתך ולא להיפך !!! , שזה אומר שאפשר גם להשמיט תאריך לידה למשל. רצוי מאוד גם לפרט ולהדגיש את היתרונות שלך (לא להיסחף כדי שלא ייראה לא אמין) . את צריכה להבין שקודם כל המטרה שלך היא להגיע בכלל לראיונות עבודה ....אחרי שכבר זומנת לראיון ,הם יכולים להתרשם ממך מאוד .במקרה שלך אני ממליץ שלתפקידים מסויימים( לתפקידים בהם גיל צעיר יותר הוא קריטי) תשמיטי את תאריך הלידה שלך ..ואחרי שתזומני לראיון עבודה ..הם יווכחו לדעת שאת באמת בחורה איכותית ואת דיי צעירה במראה ובאופי ולכן את מתאימה . שמתי לב שהתעמקת יותר מידי בנושא של הגיל ולא צריך להגזים לדעתי . גיל 30 גיל קלאסי לתפקידים מסויימים וגיל פחות טוב לאחרים ..קחי את זה בחשבון . גיל 30 הוא בהחלט לא גיל שבהם נגמרים החיים מבחינה מקצועית . דבר נוסף..היום דיי שכיח להציג בקורות החיים גם תמונה קטנה שלך בצד . מבחינה מסויימת יש יתרון די גדול בזה ..והסיבות הן דיי ברורות ....מועמד שמציין קורות חיים תופס את העין הרבה יותר ממועמד שלא ובנוסף באופן אישי זה נותן לך יתרון ע"ג מועמדים אחרים ( שוב הדגשת היתרונות שלך ). כמוכן בקורות חיים צריך להדגיש ולציין תכונות אופי חיוביות המתאימות לעבודה אותה את מבקשת ...ובנוסף לציין עבודות שעבדת בהם בעבר עם הדגשת הרלוונטיות המקצועית שלך לתפקיד . שיהיה בהצלחה בהמשך והמשך שבוע יותר טוב !!!!!!

תראי

קודם כל את לא צריכה ללכת כל כך "רחוק"... כמעט בכל חנות של בגדים/תכשיטים/כלי בית וכו' ישמחו על בחורה בגילך, שנראת נחמד ועם ראש על הכתפיים. ויותר מזה, מאוד הייתי מציאה לך להסתובב בקניונים ליד ביתך, להצטייד בקו"ח וליד מקום/חנות שנראת לך נחמד, להכנס, להציג את עצמך, לשאול אם מחפשים עובדים כרגע - ואם לא אז להשאיר קו"ח ולבקש אם הם יכולים לשלוח את זה גם לסניפים אחרים שלהם. אם תדבקי במטרה - בסוף תצליחי! בהצלחה לך!

למעלה