שאלה לי אליכם..

portero

New member
שאלה לי אליכם..

אבל בבקשה רק אנשים מביני עניין שבטוחים במה שהם אומרים: מהי הדרך הטובה ביותר להוריד שומן מאזור הבטן? מהו אחוז שומן אופטימלי לאדם שאינו ספורטאי ולספורטאי (אני לא מדבר על רצי ארוכות). כמו כן ידוע לי שאדם בגיל 20 לערך שירצה להוריד משקל יצטרך להגיע לדופק של כ-120-140 וזהו הטווח של הורדת משקל. בדופק 140-170 בערך הוא ישפר את כושרו.מדוע אם כן לא להרוג 2 ציפורים במכה אחת ולהתאמן בדופק 140-170 וככה להוריד שומן מיותר ולשפר את הכושר? תודה

shposh

New member
ממה שאני יודע...

לפי מה שידוע לי זאת לא שאלה של דופק כשמדובר על הורדת משקל. אין דופק שבו נשרף שומן ודופק שבו לא נשרף. הנקודה בשריפת שומן היא שהגוף מתחיל לשרוף שומן רק אחרי כ40 דקות של פעילות רצופה. אז אם הכונה באימון היא להוריד כמות שומן בגוף יש צורך להביא את הגוף למצב שבו הוא "יעבוד" על שומן. כלומר יש צורך בפעילות העולה על 40 דקות רצוף. על פי מה שקראתי פיטר קו (האבא והמאמן של סבסטיאן) סיפר שבשביל ללמד את הגוף לשרוף שומן היה קו (הבן) מבצע ריצות של כ15-20 מייל. כלומר הרבה מעבר לשעה של עבודה רציפה. אני לא בטוח שאותו אדם שאתה מדבר עליו יוכל להפעיל את גופו (ובמקרה שלנו בריצה) במשך של שעה עד שעה וחצי בעצימות של דופק 170 , לכן עושים את הפעילות שמטרתה שריפת שומן במשך זמן ממושך יותר ובעצימות נמוכה יותר. חוץ מזה הגיע הזמן שיתחילו פה לדבר גם על נושאים של אימון מקצועיים ולא רק רכילות מזימות וסמים.

The almighty

New member
אני חושב שאתה קצת טועה

בריצה של מעבר לשעה אין כמעט השפעה על שריפת השמון....מעבר לשעה זה כבר לשיפור הכושר למרחקים אלו וכו'. אז ככה שידידי אין לך מה לרוץ מעבר לשעה.... כי אני ממש לא חושב גם שאם אני ארוץ 20 דקות לא ישרף לי שומן.....אפילו אם לא ידעתי זאת עובדתית...לא הייתי חושב שבריצה של 20 דקות לא ישרף לי שומן....ורק אחרי 40 דקות הוא יתחיל לשרוף....

shposh

New member
הסבר קצת יותר מעמיק

אז אתה רוצה את ההסבר הפיזיולוגי אז הנה יקירי...:) לפי מה שידוע לי... (מולי בבקשה תקן אותי עם אמרתי משהו לא נכון) להלן מקורות האנרגיה שהגוף משתמש בו במשך הפעילות בזמן מסויים: 0-5 שניות: הגוף משתמש בATP הנמצא בכל תא שריר בכמות קטנה. 5-10 שניות: הגוף משתמש בקריאטין השמור גם כן בתא ומפורק בעת הצורך לATP 10שניות-1 דקה: הגוף משתמש בגלוקוז הרי הוא סוכר פשוט בהרכבו (חד-סןכר נראה לי) 1-40 דקות:בנקודה זאת, כל עוד כמות החומצה הלקטית אינו עולה על 4 מילימול לליטר, הגוף נכנס לתוך מעגל (שאני לא זוכר את שמו) שבעיקרון מועברת בו חומצת החלב לכבד ושם הופכת שוב לאנרגיה זמינה בעזרת חמצן ובנוסף השרירים מקבלים את האנרגיה מפחמימות. 40 דקות ומעלה: בערך אחרי זמן זה, בגלל שהגוף יודע שכמות הפחמימות בגוף מוגבלת עד מאוד, והגוף במצב בריא לא ירצה לדלל יתר על המידה את רמות הפחמימות, הוא מתחיל להעביר לכבר תאי שומן אשר שם מפורקים בתהליך מאוד איטי ליחידות אנרגיה שהגוף יכול להשתמש להפקת תנועה בשרירים. הבעיה בתהליך זה היא שהוא מאוד איטי וכמות השומן שמפורקת קטנה יחסית וזאת בגלל שיחידות השומן הן יחידות שמפיקות המון אנרגיה. זה די ברור שבשביל לשרוף הרבה תאים יש צורך שהגוף ישתמש בהרבה אנרגיה וזה אומר הרבה זמן ריצה. נראה שזה הכל...

The almighty

New member
שפוש

בגלל זה חברי היקר לאחר שעה של ריצה כמעט לא נשרף שמון ולכן אין סיבה לרוץ יותר מ-40 דקות.....

noa7189

New member
הוא התכוון שרק אחרי 40 דקות

הגוף מתחיל לפרק את השומן ואם הוא רוצה לפרק את השומן הוא צריך לרוץ יותר מ40 דקות.

mg23

New member
avi.............מעגל "גרפס" :mad:)

אני חושב שאתה צריך לחזור כמה שנים אחורה ללימודי פיזיולוגיה ... :mad:) הקריאטין שמור בתור קריאטין פוספאט שאחרי ש ATP הפך ל ADP (שזה אומר שפוספאט אחד נשרף ונשארו 2 פוספאטים במקום 3)ה CP מתפרק ונותן פוספאט אחד ל ADP שזה בונה לנו בחזרה מולקולה של ATP (אנרגיה זמינה לגוף) שבה אנחנו יכולים להשתמש עד 10-15 שניות, לאחר מכן, הגוף עדיין מייצר מולקולות של ATP אך מתחיל להשתמש יותר בגלוקוז על-מנת לייצר מולקולות של ATP התהליך הזה נקרא "גליקוליזה אנארובית" (שזהו פירוק של סוכר). המעגל שאתה מדבר עליו נקרא מעגל "קרפס" :mad:) עכשיו כשאנחנו מדברים על שרפת קלוריות שרובן ממקור שומני אז כבר אחרי כ- 15-20 דקות של פעילות אירובית (דופק בין 120-160 לאדם בגיל כ-20) קצב שרפת הקלוריות שמקורן משומן הוא מייטבי ומרבי. לסיכום על מנת לשרוף שומן יש צורך לבצע פעילות אירובית לפחות כ- 15-20 דקות (על דופק 120-160) פעמיים עד 4 בשבוע ולשמור על תזונה נכונה וסדר יום תקין. .............אתה יודע שאני אוהבת אותך.....למרות הכל!!! :mad:)

למעלה