שאלה לי אליכם

שאלה לי אליכם

הידוע לכם בקשר לסירנות שעל כל דבר קטן צריך להפעיל סירנה- האם אתם מדווחים לפחות שאתם עוברים באדום עם סירנה- כי במשטרה מדווחים היו מתנדבים שהפעילו סירנה ועברו באדום בלי אישור המצלמה קלטה אותו צילמה עלו על המתנדב- העיפו אותו + שלילת רשיון נהירגה +דוח 1000 ש"ח מה דעתכם על זה

ביכיבוי זה

עוברים באדום כמובן עם סירנה ומדווחים שיש מצלמה במקום זה וזה

EMT D

New member
נסיעה דחופה

בהתאם לתקנות מד"א הסיעה דחופה אם למקרה ואים כפינוי מחייבת הפעלת מהבהבים וסירנה . נסיעה דחופה לאירוע ניקבעת ע"י המוקד המזניק ואילו דחיפות הפינוי נקבעת בהתאם לשיקול הדעת של הנהג כאשר הוא מתייחס לתקנות וקריטריונים קבועים הקובעים את דחיפות הפינוי. לגבי מצלמה אנחנו פשוט משתדלים לדווח על כך למוקד על מנת שיהיה אישור מראש על כך שהעברה ברמזור אדום נעשתה מתוקף דחחיפות פינוי

תוספת...

אם מצלמה מצלמת אמבולנס אז הדו"ח מגיע למוקד ושם בודקים אם האמבולנס היה בנסיעה רגילה(בלי אורות וסירנה) או בנסיעה דחופה. אם הוא היה בנסיעה דחופה אז כל דו"ח מתבטל. לא צריך להודיע למוקד על זה. אם בנסיעה רגילה אז זה כאילו הנהג היה עם האוטו שלו ולכן הוא נענש. אבל בנוסף לכך לכל איזור יש חוקים משלו, אני לא יודע אם בכל איזור זה ככה אבל אצלנו משתדלים לא לנסוע יותר מ20-25 קמ"ש מעל המותר.

טומי*

New member
אולי שינו את התקנון....

אבל כן היה צורך להודיע בקשר על מצלמת רמזור. לפחות כך היה עד לפני כשנה. הדו"ח מגיע למנהל האיזור, והוא או המזכירה הם שבודקים את מהות הנסיעה.

69yosi69

New member
כן! כן! כן!

התשובה לשאלתך היא: כן! כל נהג אמבולנס שרוצה להפעיל אורות אדומים וכ"ש סירנה חייב לדווח על כך קודם למוקד האיזור בו הוא פועל, וזה חוץ מהנהלים מתי כן מפעילים סירנה. ובקיצור כל נסיעה הנחשבת על פי הרמה המקצועית נסיעה דחופה (חשש לחיי החולה/חולים פצוע/פצועים) יש להפעיל סירה ולעבור ברמזורים אדומים תוך נקיטת אמצעי בטיחות כמובן לאחר ואני מדגיש לאחר שדיווח למוקד המפעיל שלו. מקווה שתשובתי סיפקה אותך, לשאלות נוספות בקשר לנהלי מד"א בפרט או כל נושא הקשור למד"א ירושלים ניתן לכתוב לאי מייל שלי ואני מבטיח לענות. [email protected] בהצלחה.

אמרת מד"א ירושלים...

אז מה האתר של תחנת מד"א ירושלים באינטרנט?? כי האתר הקודם לא עולה לי... תודה מראש..

למעלה