שאלה לי אליכם!

shabi3

New member
שאלה לי אליכם!

יש לי חתולה גורה בת 3 חודשים והיא יונקת מעצמה! זה נורמלי?הכל בסדר?

FireBird

New member
גם אני מצטרף לשאלה!

אני גם כן במצב דומה ונדמה לי שמה שהתחולה עושה זה אכן לינוק לעצמה?

לימור י

New member
לא כל כך הבנתי למה הכוונה

ב - "יונקת מעצמה", אם הכוונה היא שהיא מוצצת לעצמה רגל או זנב או משהוא כזה, אז כן זה בהחלט נורמלי. זו תופעה שבעיקר רואים אצל חתולים שהופרדו מאמא שלהם בגיל צעיר מדי ולא "נגמלו" מאנסטינקט היניקה. לפעמים הם מעדיפים "לינוק" את הבעלים שלהם או לחלופין שמיכה או בגד, גם פגי שלי עושה זאת לפעמים (עכשיו קצת פחוות מפעם) ואני אישית חושבת שזה חמוד ביותר.

יוקה

New member
נורמלי זה יחסי...

אם החתלתולה נלקחה מהאם מוקדם מדי - זה נורמלי ועלול להימשך לנצח. שתי חתולותי (Aנה ורבע ו-10 חודשים) יונקות מאצבעותי ומהצוואר שלי בטירוף כשהן רוצות להרגע או סתם להתפנן. נושי גם יונקת מבובת דובי לבן וקטיפתי, שכנראה מזכירה לה את אמה (היא נאספה בגיל פחות מ-3 שבועות זרוקה עם 2 אחיה). הדובי המסכן היה כבר כל כך ממורט - שביום שישי לקחתי אותו לתופרת לעשות לו ניתוח ותפרים נאים....מחר יהיה מתוקן. היא לא מוכנה לינוק מבובות צבעוניות אחרות. אם היא מעדיפה את כף רגלה הקטנטנה או את הזנב - לא נורא. כדאי רק לעקוב ולראות אם היא לא מורטת לעצמה את השיער. יש מקרים נדירים של התעסקות כפייתית בשיער שזו כבר בעיה אחרת. רצוי גם להקיף אותה בצעצועים למיקרה שזה נובע משעמום.

נורמלי מאוד.

גם אצלנו מקס הברבור היה יונק מעצמו והרבה פעמים גם מהאחים שלו. חשבתי שהמנהג המקסים הזה ישאר אצלו לכשיגדל אבל המנהג הזה נעלם. אז אל דאגה - זה בסדר גמור.

למעלה