שאלה לי אליכם!

shiri240

New member
שאלה לי אליכם!

שלום לכולם! אני לומדת רפלקסולוגיה שנה ראשונה ואני צריכה להגיש עבודת גמר,כלומר להכין תוכנית טיפולית. אני כבר בשלבי סיום של הטיפולים והמטופלת שלי טוענת שהיא כל הזמן עייפה. מישהו יודע/ת ממה זה יכול לנבוע ואם אפשר לטפל בזה באמצעות הטיפולים הרפלקסולוגים או גם באמצעות טיפול אחר? דרך אגב הכנתי לה תרכובת מתמציות של פרחי באך כטיפול תומך אבל לא שמתי תמצית נגד עייפות בבקבוק. היא גם סובלת מהשמנת יתר ואמרה שהיה לה סוכרת, אבל עכשיו רמות הסוכר תקינות.בנוסף לזה היא אמרה שהיא סובלת מהזעה מרובה.לדעתי העייפות נובעת מזה שהתזונה שלה שלא מאוזנת.[אוכלת מתוקים ושוקולדים לפעמים].מה אתם אומרים? אשמח לקבל תשובות מכם. תודה מראש! שירי.

freearth10

New member
ממתי החלה העייפות?

בטח שאפשר לטפל ברפלקסולוגיה. אבל למה העדפת לטפל בה גם בתמציות באך? איך תדעי מה עבד? ורק דרך אגב, אם זה הכיוון, אז את יכולה להוסיף לה עוד תמצית לבקבוק שנתת. איפה היא שמנה בעיקר? ותזונה לא נכונה - בהחלט סיבה טובה לעייפות, רק השאלה למה היא מעדיפה את התזונה הזאת? הרי ברור, שברור לה שזה לא מה שהיא צריכה! בהצלחה, מאיה

shiri240

New member
מאיה!

החלטתי לטפל בפרחי באך, כי זה טיפול תומך שיוכל לעזור לבעיות של מחשבות יתר, פחדים , דאגות שמהם היא סובלת כפי שהיא אמרה לי בתשאול של פרחי באך. כמובן שאני עושה מעקב במשך הטיפולים ובודקת ע"י זה שאני שואלת אותה, אם המצב השתפר או שנשאר כמו שהיה ולפי זה משנה או מוסיפה לתרכובת שהכנתי.רציתי לעזור בכך בקטע הנפשי/רגשי בנוסף לטיפולים הרפלקסולוגים. לשאלתך, היא שמנה בכל הגוף באותה מידה,לגבי התזונה אני לא יודעת אם זה קשור להעדפה שלה או פשוט להרגל רע,כמובן שהמלצתי לה להוריד את המתוקים וללכת לתזונאית שתבנה לה תפריט מאוזן שיתאים לה עפ"י מצבה. תודה לך על התייחסותך לשאלתי. יום נעים! שירי.

freearth10

New member
שינוי לטובה!

היי שירי! כבר טפחת לעצמך הבוקר על הכתף? אם לא הגיע הזמן שתעשי זאת! הצלחת לגרום לשינוי ולו קטן בתזונה שלה ובכך היא בעצם מראה עד כמה היא מקבלת אותך ושהצלחת להזיז משהו באזור האדמה! אני לא רפלקסולוגית ולא יכולה לאמר לך איפה ואיך ללחוץ אבל אני דווקא רואה את הבעיה העיקרית באזור האש - דבר שאת כל הזמן חוזרת עליו בעצם! התאונה הזאת, מה בדיוק היה שם - אם היא אדם שניתן לדובב אותה זה מאוד רצוי. סכרת, יתכן שהיא תורשתית אבל מה שבטוח תורשתי זה חוסר שמחת החיים בגלל הדאגנות הרבה. הטעם המר מחזק את הלב, מפחית לחץ דם גבוהה. לא הייתי "ממררת" לה את החיים עכשיו, אבל תוספת של ירק מריר אחד כמו בצל ירוק, חסה,זיתים וכו' יכול להיות שילוב מעניין במיוחד אם דואגים לגוון אותו בין המר החמוץ,המר החריף והמר המתוק. סופשבוע של דבש
מאיה

shiri240

New member
הי מאיה!

באמת אני חושבת שגרמתי לשינוי בחלק ניכר מהבעיות, ובאמת מה שלא פחות חשוב, זה שהיא קיבלה אותי וסמכה עליי לאורך כל הטיפולים, זה באמת משמח אותי. אנ כמובן אמשיך להיות במעקב איתה ואראה אם יש צורך בטיפולים אחרים שיכולים לעזור, חוץ מטיפולים רפלקסולוגים.כמו שאמרת המלצתי לה על צריכת ירקות מגוונים, בעיקר הירוקים. אני גם בדקתי כל כמה טיפולים לחץ דם. אמנם ערכו קצת ירד, אך הוא עדיין גבוה. בגלל זה המלצתי לה לעשות הליכה 3-4 פעמים בשבוע במשך חצי שעה, כך אולי היא תפחית במשקל וזה יגרום להורדת לחץ הדם. כמובן, שוב לגבי תזונה להוריד מתוקים. כבר שבוע שהיא אוכלת יותר פירות וירקות והפסיקה עם המתוקים. תודה לך על העיצות. סוף שבוע קסום! שירי.

avorly

New member
כדי שנוכל לסייע-

מוסיפה לשאלות של מאיה: לגבי סדרת הטיפולים- כשאת אומרת שאת בשלבי סיום של הטיפולים, למה את מתכוונת? כמה טיפולים עשית? כמה זמן בין טיפול לטיפול? לגבי העייפות- האם העייפות התחילה כתוצאה מהטיפולים או שהיתה בין הסימפטומים הראשוניים שהתלוננה עליהם? לגבי הסכרת- היתה לה סכרת? מתי היתה לה? היתה- כלומר, מאוזנת ללא תרופות? לגבי ההזעה- הזעה מרובה באיזה חלק בגוף? מה עם הזעה בשינה? הזעה ללא מאמץ או כתוצאה ממאמץ קל? אשמח להמשיך לכוון.

0 אור 0

New member
ושאלות נוספות

סדר יום /מתח? האם נבדקה בלוטת התריס? האם י שברגל סימנים בולטים בנקודות שיכולות להצביע על בעיה - בלוטת התריס וכד'.

shiri240

New member
התשובות..

היא ציינה שסובלת ממתח, חרדות, פחדים כי לפני 4 שנים בערך, עברה פעמיים תאונות דרכים ובעקבות כך סבלה מחרדות בזמן נסיעה, אבל כיום חרדות אילו פסקו. הכנתי לה תמצית של פרחי באך כטיפול תומך, נגד החרדות, מחשבות יתר ודאגנות יתר. [כלפי הבת שלה- בת יחידה]. בלוטת התריס לא נבדקה. יש ברגל עור קשה על בלוטת התריס [ברגל ימין]ויש חריץ די בולט,ברגל שמאל בעיקר,מתחת לכרית הלב.ברגל ימין יש חריץ באיזור התימוס.נראה לפי זה שיש לה בעיות הורמונליות וייתכן שיש לזה קשר גם לעייפות שחשה במהלך היום.דרך אגב יש לה נטייה ללחץ דם גבוה.[ כרגע ערכו: 120/90], לכן אני תמיד עובדת כלפי מטה וגם עשיתי טכניקה של שיתונים בטיפולים הראשונים [גם בעבודת שלד וגם כחלק מהאקסטרות] בכדי להוריד אותו. *תראה פירוט של החסימות בתגובה ששלחתי ל- ch018 ואם יש לך משהו להוסיף או לתקן אותי, אשמח לדעת ולקבל דעה ממך. תודה. שירי.

shiri240

New member
תשובות לשאלותייך!

היום סיימתי סדרה של 12 טיפולים, עשיתי בערך 2-3 טיפולים בשבוע. לגבי העייפות, עוד לפני תחילת הטיפולים, היא התלוננה על עייפות שחשה במהלך היום ויכול להיות שזה החריף במהלך הטיפולים [ריאקציה בין טיפולים]. היה לה סכרת לפני שנה בערך וכרגע רמות הסוכר אצלה מאוזנות [אמרה שעשתה בדיקות לפנח חודש].היא היתה מאוזנת ע"י תרופות. דרך אגב אמא שלה סובלת מסכרת. היא אמרה שלפני שבוע הפסיקה לאכול מתוקים ואוכלת יותר פירות וירקות. היא סובלת מהזעה מרובה ברוב חלקי הגוף, בעיקר בפנים.[זיעה קרה]. אין הזעה בזמן שינה וההזעה היא גם ללא מאמץ, כשהיא בבית. אשמח לתגובה ממך לגבי המקרה. תודה. שירי.

avorly

New member
לילה טוב,

עניתי גם על התיאור של הרגל, אבל אענה גם כאן על מה שאוכל. סידרה של 12 טיפולים, כאשר 2-3 טיפולים בשבוע - כל הכבוד
מבחינת הרפואה הסינית, הסכרת מראה על חולשה מאוד גדולה של האדמה ושל אנרגיית ה- yin, שהיא האנרגיה הכי פנימית שלנו.סביר להניח שהיא קיבלה בתורשה את חולשת האדמה מהאמא שלה. הייתי ממליצה להמקד מאוד בירקות שורשיים: בצל, כרשה, תפוח אדמה, תפוח אדמה ירושלמי,גזר, בטטה, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, סלק,כולורבי, לפת, ואם שכחתי משהו אפשר להוסיפו לרשימה.לרשימה זו נהוג להוסיף פטריות ודלעת, למרות שהם לא שורשיים, אך גדלים קרוב לאדמה. הזעה בפנים גם היא מסמת לפי הרפואה הסינית חוסר באנרגיית ה- yin.

shiri240

New member
תודה אורלי!

אני לא מבינה כל כך לגבי האנרגיות מבחינת הרפואה הסינית, למרות שהמורה דיבר על זה קצת אולי פעם אחת ולא ממש הרחיב. אני אשמח לקבל ממך מידע נוסף על האנרגיות, כי זה מאוד מעניין אותי ואני מאמינה בזה. אני מניחה שאת צודקת לגבי חולשת האדמה שקיבלה מאמה בתורשה.לגבי התזונה, זה נכון שהיא חייבת להוריד את המתוקים ולצרוך יותר ירקות שורשיים כמו שציינת [שיש בהם את הכלורופיל- החומר הירוק שהוא מאוד בריא]. לגבי ההזעה כמו שאמרתי לאחרים זה כנראה מהמתח ומהאחריות הרבה שלוקחת על עצמה כי היא המפרנסת היחידה בבית [היא גרושה וחיה רק עם הבת שלה] וזה מכביד עליה וגורם לה להיות מותשת ועייפה. לכן גם הכנתי לה תרכובת של פרחי באך שיכולים לעזור, בנוסף לטיפולים הרפלקסולוגים,ושמתאימים למצבה. תודה לך על העיצות. לילה טוב! שירי.

avorly

New member
האדמה הסינית-

לפי ההגדרה- "האדמה מערסלת ומזינה את החיים התלויים בה". "אדמה מוליכה יכולת לשינוי כיוון מבלי לאבד את כושר האיזון". לאלמנט האדמה שייכים הטחול (שהוא האיבר הייני בה) והקיבה (שהיא האיבר היאנגי בה). האיברים המקושרים אליה הם: שפתיים, פה, עפעפיים, שרירים. נוזלי הגוף המשוייכים אליה: רוק, לימפה. האדמה היא היסוד הממקם והמזין אותנו בזמן ובחלל, למעשה הוא האלמנט שמקנה לנו את היציבות. נסי לחשוב על הטבע לרגע, וראי מה האדמה מסמלת לנו בצורתה הטבעית ביותר. כשהאדמה חלשה מידי- הגוף נחלש וחסר בטחון ויציבות. כשהאדמה חזקה מיי- הכל תקוע ודחוס מידי. מקווה שעזרתי.

csh018

New member
היי שירי

יש לי קצת בלבול עם כל הנתונים שהצפת אותנו. בואי נתחיל עם תיאור כפות הרגלים ומה גילית ומה מצאת תיאור מבנה כף הרגל ואם יש לך תמונות נוכל לנתח ביחד. לגבי עייפות יש סיבות רבות: 1.אנמיה 2.בלוטת התריס. 3.מחלת הנשיקה או וירוס אחר. 4.חוסר פעילות גופנית. ועוד לגבי הזעה אם את אומרת שהיא שמנה יתכן ויש לה עודף אדרנלין וזה גורם להזעה. ספרי אך טיפלת עד עכשיו ואולי צריך להוסיף או להוריד איברים ובעיקר מה הרגליים מספרות. שלומי

shiri240

New member
שלומי!

שלום לך.אני אתאר לך את החסימות בכפות הרגליים: -יש עור קשה ברפלקס האף.[בשתי הרגליים]. -עור קשה בבלוטת התריס ברגל ימין. -עור קשה בזרת במבט פנימי.[ בשתי הרגליים] -כל אלמנט האש, מרקם העור קשה ובצבע אדום די חזק.[בשתי כפות הרגליים]. -יש חריץ די עמוק באיזור כרית הלב.[בעיקר בולט ברגל שמאל]וגם ברגל ימין יש חריץ באיזור התימוס. -עור מקולף מתחת לאצבעות 3 ו-4, באיזור הריאות [ברגל ימין]. -אלמנט המים קצת יבש ויש קפלים בעור [עור מקומט]- בשתי הרגליים. -כל העקב [אלמנט האדמה] יבש וקשה [בשתי הרגליים]. -חריצים בולטים בתחתית העקב [בשתי הרגליים].

avorly

New member
שירי,

אנסה להתייחס לנקודות שהעלת: את מדברת על הרבה מאוד נקודות של תקיעות, הרבה מאוד נקודות של אדמה שלא במקום שלה, אלא על כל הרגל. האם הרגל נותנת בכלליות תחושה של רגל אדמתית? עור יבש בבלוטת התריס- כושר הביטוי שלה בחברה די ירוד. סובלת מבעיות צוואר? מרקם קשה לאלמנט האש- מעשנת? לא נראה שהיא ממש נושמת. לא מוכנה לקבל את החוץ אליה. האש חמה? אזור כרית הלב קשור גם לגרון- שוב אותו הקשר של קודם. אלמנט המים- מחזיקה חזק בבטן? יש בעיות עיכול? חדירה של אדמה למים או אש? תוכלי לתאר יותר? הקפלים במים הם גדולים או קטנים, כלומר הנפח של הקפל הוא קטן או גדול? חריצים בעקב- יכול להראות שהמטופלת סובלת מטחורים. יכול להראות שמנסה לבסס את האדמה יותר, למעשה לשים אדמה על אדמה. איזה עקב יותר?

shiri240

New member
היי אורלי!

קודם כל תודה לך על התייחסותך! לגבי רגל אדמתית, רוב אזורי הרגליים הן בעלות עור קשה ויבש, בעיקר בעקב בשתי הרגליים.יש חדירה של אדמה גם לאיזור המים,אבל לא יובש חזק, ויותר לאיזור האש, שהוא גם בצבע אדום קצת מודגש.גם עור מקולף באיזור הריאות וזה אמת מעיד על בעיות נשימה. המטופלת ציינה שהיא מרגישה לפעמים חוסר חמצן וסובלת מדופק לב מהיר. [יש את החריץ העמוק מתחת לכרית הלב ברגל שמאל שמעיד על כך]. לגבי בלוטת התריס לא ידוע אם יש בעיה שם, כי היא לא עשתה בדיקות. מבחינה חברתית, לא יודעת איך היא מתבטאת בחברה אך לפי איך שהיא מדברת איתי לא נשמע שכושר הביטוי שלה ירוד.רק היום ציינה על כאבים באיזור הצוואר מאחור שלא היו לה קודם לכן. ציינה על בעיות עיכול לפני תחילת הטיפולים, על יציאות לא תקינות- רכות ויוצאות בכמות קטנה כל פעם, עכשיו, בסיום סדרת הטיפולים, היא טוענת שזה השתפר. הקפלים באיזור המים גדולים. המטופלת לא סובלת מטחורים,למרות שיש חריצים בתחתית העקב,אבל סובלת מכאבי גב תחתון ששם זה איזור התגובה. [ לפני שנתיים התגלה בבדיקות פריצת דיסק בחוליות תחתונות]. לגבי האדמה שמשתלטת ברוב חלקי הרגל, זה הגיוני, כי היא היחידה שדואגת לפרנסה בבית [היא גרושה], לביטחון ויציבות וה"אדמה" מונעת ממנה לעשות דברים [אלמנט האש], חוסמת/מצמצמת את המחשבות [אלמנט האויר]. התעסקות יתר בצרכים, בית, משפחה, עבודה [יתר אדמה בעקב]. אשמח לדעות נוספות ממך. שירי.

shiri240

New member
אורלי,שכחתי להגיד...

המטופלת לא מעשנת ואיזור האש לא חם אך הוא אדום. [ מעיד על לחץ דם גבוה,למרות שהוא לא חם, ובאמת יש לה נטייה ללחץ דם גבוה].

shiri240

New member
המשך חסימות!

-במבט פנימי ובמבט חיצוני יש פצע קטן באיזור רפלקס חצוצרות. [ בשתי הרגליים]. -הציפורן של הזרת קשה ומרקמה מחוספס [בשתי הרגליים]. דרך אגב היא לא עשתה בדיקות לבלוטת התריס והמלצתי לה שתעשה. אין לה אנמיה. לדעתי בגלל שהתזונה שלה לא מאוזנת, היא סובלת מעייפות רוב הזמן. המלצתי לה שתוריד מתוקים ושתלך לתזונאית שתבנה לה תפריט מאוזן. עוד משהו- היא אמרה שלפני שנה בערך היה לה סוכרת ועכשיו רמות הסוכר שלה בדם מאוזנות [עשתה לפני חודש בדיקות לרמת סוכר]. כבר שבוע שהיא הפסיקה עם המתוקים ואוכלת יותר פירות וירקות. עפ"י החסימות שברגליים, נראה שיש חוסר איזון הורמונלי ואני חושבת שיש לזה קשר לעייפות שלה,ולגבי ההזעה אני חושבת שזה ממתח[היא אמרה שיש לה מתח] ועכשיו לאחר סדרה של 12 טיפולים המתח פחת, לגבי מה שאמרת על האדרנלין, זה נשמע הגיוני באמת.

csh018

New member
בוקר טוב שיר

עפ"י התיאור שלך יש למטופלת שלך ים של אירועים. יתכן שכולם נובעים מדפוס מסוים שבו היא "מנהלת את חייה", כלומר דרך חיים מסוימת שבדרך פוגעת באיבר ועוד איבר . כמו כן העבודה צריכה להיות כמו ברפלקסולוגיה קורדינטיבית תגובה ישירה כלפי מה שמזהים באברים פגועים. ולהוסיף עבודה על גוף נפש ביחס למה שגילית. פרוט: בלוטת התריס – חובה לבדוק ע"י רפואה קונבנציונאלית ולתת טיפול מתאים. לחזק את שאר מערכת הורמונאלית. לוטת התריס מתאמת בין עולם החשיבה לעולם העשייה. יתכן ודורשת מעצמה יותר ממה שהגוף שלה יכול לתת. חריץ ברגל שמאל באזור הלב – לא אוהבת את עצמה, לשאול מדוע היא חושבת שלא מגיע לי? ובכלל היא סוגרת את עולם השפע שלה. יש לפתוח פיסית וגם במשפטים חיובים. סוכרת פגיעה בשמחת חיים מדוע לברר לדבר ולתת לה להוציא ולחזק אותה. אני רואה שכל אזור הראש עמוס זיעה,אף,תריס... כדי להספיק הכול להיות אימא לדאוג לפרנסה... היא ריכזה את כל האנרגיה בחלק העליון של הגוף כמה זמן מכונית נוסעת בהילוך 4 פשוט הכול נשחק וכך עומס פגע גם באברים טובים בחלק העליון ומרב השקעה בחלק העליון האמצע וחלק תחתון פגועים. טוב מאד עשית שטפלת בהורדת האנרגיה למטה. צריך לעגן אותה ולעבוד הרבה על חיזוק האדמה וכאשר עמודי הבניין חזקים ותקינים נעלה ונחזק ונשחרר את מה שכלוא בחלק העליון ונפתח לה את עולם השפע. בהצלחה שלומי

למעלה