שאלה לי אליכם

שרונהה

New member
שאלה לי אליכם

היום חתמתי על זכרון דברים לקניית רכב, נתתי צ'ק בטחון למוכרת וסיכמנו שביום שני הקרוב נפגש, נעשה העברת בעלות ואתן לה צ'ק בנקאי על הסכום שרשום בזכרון הדברים. בצהריים המוכרת פתאום מצלצלת אלי ואומרת לי שיש לה קונים אחרים שמוכנים לשלם יותר ואם אתן לה עוד אלף שקל, היא תמכור לי, אם לא, היא מוכרת לקונים האחרים. אני הייתי בדיוק בקופה של הסופר כשקבלתי את הטלפון, התווכחתי איתה, אמרתי לה שחתמנו על זכרון דברים והיא לא יכולה לעשות דבר כזה, אבל היא הלחיצה אותי מאוד, היה תור בקופה בסופר ואני, כדי לסיים את השיחה, אמרתי לה "אוקיי, אתן לך עוד אלף שקל".... עכשיו אני חושבת שזה ממש לא חוקי ולא בסדר מצידה לנהוג כך כלפי. מה אתם אומרים? האם אני יכולה לבוא ביום שני ולתת לה רק את הסכום המקורי, ללא תוספת האלף שקל? ולעמוד על כך? הרי יש לי זכרון דברים כתוב. אודה לכם אם תעוצו לי עצה

fazer

New member
למיטב שיפוטי...

מרגע שנחתם זכרון הדברים, העסקה סגורה והמוכרת לא יכולה לעשות דבר בנידון - למיטב זכרוני מהקורס שעשיתי בדיני חוזים, זכרון דברים הוא חוזה לכל דבר כל עוד מתקיימות בו מסויימות וגמירות דעת: מסויימות, כלומר שבחוזה מצויין במפורש מהי ה"סחורה" שבה מדובר. גמירות דעת, שהקונה והמוכר מראים "רצינות" ביחס לביצוע העסקה. זאת כמובן אם אין סעיף בזכרון הדברים שאומר שלאחד הצדדים יש זכות לבטל אותו. אם אני הייתי במקומך (אבל זו דעתי בלבד) הייתי משלם לה את הסכום המקורי בלבד, לא מוסיף אפילו שקל מעבר לסכום. נכון, זה יהיה לא נעים וסביר להניח שזה יגרור מחלוקת, אבל מרגע חתימת זכרון הדברים יש בין הקונה למוכר הסכם סופי למכירת הרכב והיא לא יכולה פתאום להתחרט כי הציעו לה יותר כסף. ואגב - עוד דבר שהייתי עושה זה להתקשר לבנק ולבקש שלא יכבדו את הצ'ק במידה והוא יוצג לפרעון - סתם כדי להיות בטוח. Fazer

fazer

New member
דרך אגב...

את הקורס לקחתי די מזמן - כך שאולי תשובה משפטית-מקצועית יותר תוכלי לקבל בפורום חוק ומשפט... Fazer

שרונהה

New member
זה בדיוק מה שחשבתי..... תודה לך

פניתי גם לפורום חוק ומשפט, נראה מה יגידו לי שם

Golden S

New member
לא חוקי בעליל !!!

אני מכיר מישהו שהוציא רכב ב 30 K שקלים פחות מהמחיר בגלל טעות של מוכר לאחר כתיבת זכרון דברים . על כל פנים זה לא חוקי ואני הייתי מחפש פרצה לתביעה כמו כן יכול להיות שהיא סתם מנסה להוציא ממך עוד כסף . תאיימי בתביעה משפטית .

EyalPolo16V

New member
אין מה לחשוש, למיטב זכרוני

עפ"י הפורמט המקובל של זכרון הדברים, אם אחד הצדדים מבטל את העסקה, הוא צריך לפצות את הצד השני ב10 אחוז ממחיר הרכב או לחילופין בסכום שהוסכם עליו מראש. לדעתי אין לך מה לחשוש, במקרה הגרוע, תקבלי את המקדמה שלך + 10 אחוז פיצוי בגין ביטול העסקה. כל זאת בתנאי שחתמת על זכרון דברים סטנדרטי כפי שאני מכיר. אייל.

gilka

New member
אני לא כ"כ בקי במשפט

ולכן אני לא יכול להגיד לך בדיוק מה חוקי ומה לא. מה שאני כן יכול להגיד, זה שבמקרים מסויימים, כמו המקרה הזה, הרבה פעמים רק האיום בתביעה משפטית יכול להניב פירות רצויים.

be_roo

New member
את מוזמנת להחזיר לה באותה מטבע

מאחר וככל הנראה הצדק איתך, תגיעי ביום שני ותני לה את הסכום המקורי. אם היא תתחיל להתלונן שהסכמת לתת לה עוד 1000 ושבגללך היא הפסידה את הקונים האחרים, תזכירי לה שגם היא הסכימה ושינתה את דעתה כך שלא חשבת שיהא תייחס לכך חשיבות

gaobot

New member
לדעתי הייתי מוותר

באמת לא צודק אבל מקרה לךא נעים לשניכם עדיף לוותר ולמצוא רכב אחר

EyalPolo16V

New member
ואם הוא נלקח כבר לבדיקה?

ואם הוא במצב מצויין? אולי באמת כותבת השרשור תתן לנו פרטים על הרכב? אולי מדובר על זוועה שזוהי הזדמנות מצויינת להימלט מרכישתה?

שרונהה

New member
הרכב הוא מסוג

סוזוקי בלנו שנת 2000 23,000 ק"מ יד ראשונה, זוג מבוגרים שברגע שקנו את האוטו, הבעל חלה וכמעט שלא נסעו בו.... נראה מצויין, במצב מעולה. ממש מציאה, חבל לי להפסיד אותו....

wil

New member
../images/Emo45.gifלהביא את הסכום המקורי.

ולבוא בגישה של "הנה הכסף, TAKE IT OR LEAVE IT". לדעתי אף אחד לא יגיד לא לכסף מזומן ביד ומייד, כשמדובר ב1000 ש"ח נוספים בסה"כ. ואם הם בכ"ז יגידו לא - לדרוש את צ'ק הבטחון בחזרה וללכת. לא לתת להם את הפרס על החוצפה שלכם - יש עוד רכבים שמורים בארץ!

ceyal

New member
../images/Emo13.gif

למה אתה מתכוון מזומן ביד ומיד? למה? יש לה אפשרות לשלם בתשלומים בויזה? לדעתי-זה סתם נסיון מכוער של סחיטה. אני - הייתי מסכים שתמכור למבקשים האחרים-רק הייתי מזכיר לה בעדינות שהיא תצטרך לשלם על זה..

למעלה