שאלה לי אליכם

kaka6

New member
שאלה לי אליכם

מי כאן מאמין באלוהים? אני שואל את השאלה הזו כדי לבדוק אם התמיכה במפלגה שלכם סותרת את האמונה באלוהים. בתודה מראש, קקה 6

tt 4 ever

New member
לפי דעתי..

זה לא קשור אחד לשני. ולכן אני מתנגדת כזה לענותP:

kundason2003

New member
אין קשר בין הדברים.

אפשר לתמוך בשינוי ולהאמין באלוהים. מכיוון ששינוי לא לא מאמינה באלוהים, היא פשוט מתנגדת לכפיה דתית, ובזה יכולים גם חרדים לתמוך. ועובדה, בקלפיות חרדיות היה מספר קולות לא מבוטל לשינוי, בבחירות האחרונות.

Alexco

New member
על זה מבוסס?

(העניין עם הקלפיות) אתה בטוח שלא מדובר בחילוניים שגרים בשכונות חרדיות?

סלוניק

New member
זכורה לי כתבה די מפתיעה

העוסקת בבחירות 99 אמנם, על מס' רבנים חרדים בבני ברק אשר קראו לחסידיהם להצביע שינוי מתוך תמיכה אידיאולוגית בשירות צבאי לחרדים.

kundason2003

New member
זה מבוסס על נתונים מהבחירות.

אתה יכול לדמיין לעצמך ששינוי שמה משקיפים בקלפיות החרדיים, נכון? נגיד, במאה שערים. ושינוי קיבלה שם קולות. כי זה ככה. התנגדות לכפיה דתית לא קשורה לאמונה.

Alexco

New member
אתה יכול להראות מראי מקום?

כי כרגע אני לא מאמין לך. יש קשר ברור בין אמונה במה שהחרדים מאמינים בו, לבין כפייה דתית. אתה מוזמן לשוחח על זה עם חרדים, והם יסבירו לך איך כולנו על אותה אנייה, ואם אתה עושה חור בחדר שלך באונייה, כולנו טובעים......

kundason2003

New member
נכון. הדת לא מאמינה בחיי ותן לחיות.

אבל יש מספר חרדים שמבינים שכפיה דתית בעצם עושה את האלמנט ההפוך, ומרחיקה את הציבור הרחב מהדת. הם מבינים את זה, ונלחמים בכפיה הדתית, ולכן זה הגיוני וקורה. מראי מקום? יודע מה, אני אשקיע איזה חצי שעה בלחפש בארכיונים, מקווה שאמצא. בכל מקרה, זה הגיוני.

סלוניק

New member
ההצבעה במגזר החרדי

היא לרוב הצבעה עדרית. כלומר, ע"פ הוראות רב בעל השפעה. במקרים בהם ההשקפה של הרב כוללת רעיון מסויים שניתן ליישמו אך ורק דרך ביטול מסויים של הכפייה הדתית באופן גורף (לדוגמא, שירות בצבא, יציאה לעבודה במגזר החרדי וכו') אין זה מן הנמנע שתהיה הצבעה לשינוי.

kundason2003

New member
טוב שאתה סומך עלינו, בוא קבל נתונים

מאד פשוט. נכנס לאתר של הכנסת, שם יש נתוני הצבעה לפי עיר\יישוב. בוא ניקח לדוגמא את בני ברק. בבני ברק יש בדיוק שכונה חילונית אחת, פרדס כץ. פרט לכך, יש עוד קלפיות בבני ברק שאחוזי ההצבעה בהם לשינוי היו נמוכים, אך עדיין היו אנשים שהצביעו לשינוי. איך יודעים שזו קלפי חרדית? כי יהדות התורה קיבלו שם 90%, לדוגמא. ועדיין היו קולות לשינוי. או ניקח לדוגמא את קרני שומרון. התנחלות. יש הצבעות לשינוי בכל הקלפיות פרט לאחת. אפילו בנצרים היה קול אחד לשינוי (מתוך 112 קולות בסך הכל) ניקח עוד ישוב. בני דרום. שינוי קיבלה שם 1.6% מהקולות (שהם שלושה קולות. בחיי צריך לפנות אותם) וסתם בשביל הצחוקים והכיף, ניקח את בית אלעזרי (מי יודע מי גר שם?) עם 20% מהקולות שהולכים לשינוי, בלי קשר בכלל כי זה סתם מושב קטן. ועוד ישוב אחד לסיום, נבחר באופן רנדומלי לחלוטין את... כפר חב"ד. אה פאקיט, אין שם מצביעים לשינוי. אבל למעלה מכל ספק-באופן מוכח, אמונה באלוהים לא סותרת הצבעה לשינוי. ונוסיף את הלינק: http://www.knesset.gov.il/elections16/heb/results/regions.asp

kundason2003

New member
קראפ, שכחתי לומר

תודה רבה לים! שחיפש ומצא את תוצאות הבחירות.

Alexco

New member
לא אומר כלום...

גם בקלפי מבני ברק עם 90% קולות ליהדות תורה יכולים להיות מצביעים חילוניים. ובטח שגם בהתנחלויות...

kundason2003

New member
אין יותר משתי קלפיות חילוניות

בבני ברק. אל תהיה אטום. ואתה מתעלם לחלוטין משאר הנתונים. ולא, יש לי הרגשה שבנצרים אין ממש תושבים חילוניים.

כן כן וכן

עקרונית כן כי הדת מחייבת כפיה דתית עד כדי עונש מות אם כי עליכם לדעת כי מפלגת שינוי בכנסת מורכבת משלשה סוגים . 1) הפופוליסטים כמו לפיד ופורז שמצאו טרנד מעולה לרוץ לכנסת 2)החוזרים בשאלה כמו פריצקי ויאסינוב אנשים עם שנאה עיוורת 3)הנאיביים כמו הרוסים והחכ"יות שהולכים שבי אחרי טוהר כוונות מנהיגיהם כביכול

למעלה