שאלה לי אליכם

bushi tooshi

New member
שאלה לי אליכם

עבדתי בכלא ההוא מה22 במאי אם מפטרים אותי מחר זה נחשב שעבדתי שנה? מבחינת פיצויים זאת אומרת... או שרק ב22 זה יחשב שנה? כי אני יודעת שבדברים אחרים כמו למשל אני ב23 לחודש מסוים בת 18, אז כבר מהראשון לחודש אני מרויחה ועובדת כבת 18... אז איך זה הולך בענין הזה?

singular

New member
בעיקרון לא אבל יש סייגים

תלוי מה הסיבה שמפטרים אותך??? וסתם לסקרנות אם זה כלא למה עבדת שם שנה??? ושוב למה מפטרים אותך???

bushi tooshi

New member
תסמונת ה"אולי עוד מעט יהיה טוב"

תפסה אותי ומפטרים אותי כי לא באתי למשמרת....למה לא באתי? כי אני רוצה שיפטרו אותי...

kerend

New member
בעיקרון

אי הגעה למשמרת "בכוונה" יכולה להיחשב כהפרת משמעת חמורה ולכן הם יוכלו לפטר אותך גם ללא מתן פיצויי פיטורין- קח זאת בחשבון (למרות שלא כל מעביד נוטה להתעסק עם זה). אני ממליצה לך להתייעץ בנושא לגבייך עם שירות יעוץ לאזרח - קישור בגדול - פיטורים סמוך לפני סוף שנת עבודה ראשונה, רואים אותם- אם לא הוכח אחרת - כאילו נעשו מתוך כוונה להימנע מחובת תשלום פיצויי פיטורים ואין פיטורים כאלה פוגעים בזכות הפיצויים. ראה כאן

singular

New member
אז כמו שקרן אמרה בחוכמה

פיטורים סמוך לפני סוף שנת עבודה ראשונה, רואים אותם- אם לא הוכח אחרת - כאילו נעשו מתוך כוונה להימנע מחובת תשלום פיצויי פיטורים ואין פיטורים כאלה פוגעים בזכות הפיצויים אבל בגלל שרצית שיפטרו אותך ולא התפרת בעצמך לא מגיע לך פיצויים

bushi tooshi

New member
רגע רגע רגע

אם אני מתפטרת מעצמי אין לי פיצויים! לא הבנתי את ה"רואים אותם"

alondr

New member
שלום לך

החוק מכוון במקרים כאלה יותר לעובדים במקומות עבודה מסודרים כמו מפעלים ומוסדות ממשלתיים או כאלה שיש בהם חוזה עבודה קיבוצי שמקנה לעובד אחרי שנה כל מיני תנאים כמו קביעות תוספות שכר ועלייה בדרגה וכו'... וכאשר מפטרים אדם סמוך לתום שנת העבודה הראשונה רואים בכך חוסר תום לב ופיטורין במטרה למנוע מהעובד את כל מה שהזכרתי... אני לא כל כך יודע איפה את עובדת - אבל אני מניח שמדובר במסעדה או משהו בסגנון. במקומות כאלה שאין תלוש משכורת מסודר והשכר חלקו או כולו הוא "שחור" או מתבסס על טיפים בלבד. יהיה לך גם קצת קשה להוכיח כמה היה השכר האמיתי שלך. אני גם הייתי פועל נגדו דרך בית דין לעבודה או לחילופין איזה טיפ קטן למע"מ/מס הכנסה על ההכנסות שהוא לא מתחלק איתם בהן :) ולא לבוא למשמרת זו אולי עבירת משמעת אבל לא עבירה פלילית או הפרת אימון בחומרה שכזו שמצדיקה פיטורין ללא פיצויים.אני עברתי כבר כמה מקומות עבודה בחיים ואת חייבת לעמוד על שלך ולא לותר להם

bushi tooshi

New member
לא טיפים

משכוורת עם תלושי משכרות והכל.... עד לאגורה האחרונה מחשבים שם......

kerend

New member
אם את מתפטרת מעצמך

גם אחרי שנה - את לא זכאית לפיצויים כיוון שהם ניתנים רק למי שפוטר (או לפעמים מעסיקים נדיבים יותר נותנים גם למי שהתפטר- אבל לפי החוק הם לא חייבים) ואי אפשר לומר לך כאן משהו חד משמעי כי כל מקרה לגופו ותלוי בך ובמעסיק. לכן אני ממליצה לך שוב להתייעץ עם ש.י.ל. לקבלת תשובה מוסמכת יותר.

bushi tooshi

New member
אוקי בהנחה שמפטרים אותי מחר

כן אני יודעת שזה נשמע מוזר... והתחלתי לעבוד ב20 במאי שנה שעברה להזכירכם מחר ה5 האם מגיע לי פיצויים? האם אני יכולה "להשתמש" בטעון ה"רואים בכך"? יום טוב

kerend

New member
אין תשובה חד משמעית לזה

סיטואציה א' - המעסיק לא יעשה לך בעיות ויאמר לך מראש שאת מפוטרת ושתקבלי את כל המגיע לך כולל פיצויים (לא לשכוח שיש חודש הודעה מוקדמת ומעסיק לא יכול לפטר אותך מהיום למחר. ובעצם כבר עם חודש ההודעה המוקדמת את עוברת את השנה וזכאית לקבל פיצויי פיטורין). סיטואציה ב' - המעסיק מפטר אותך ואומר לך שאת לא מקבלת פיצויים. במקרה הזה את יכולה להגיש תביעה נגדו בבית דין לעבודה ורוב הסיכויים שיפסקו לטובתך, אלא אם כן המעסיק יוכיח שהוא פיטר אותך בגלל עבירת משמעת חמורה ונתן לך בעבר מכתב כתוב שעלייך לשפר את התנהגותך כדי שלא תפוטרי, ובעצם נקט בצעדים נוספים לפני ביצוע הפיטורים בפועל או שהוא מוכיח שאין שום קשר בין הפיטורים לבין הגיעך לשנה עבודה. חובת ההוכחה חלה על המעסיק - ולרוב בית הדין לעבודה נוטה להכריע לטובת העובד אבל .. הכל יכול להיות. ראוי לציין שבבית דין לעבודה היצוג הוא עצמי ולא ניתן להשתמש בעורכי דין בדיון (אבל מותר להשתמש במתמחים- כאלה שלמדו משפטים ובדרכם לתעודת עריכת דין- זה "התרגיל המלוכלך" שחברות נוקטות בו- והוא חוקי).

bushi tooshi

New member
תראי....

לא באתי לעבודה לפני שבוע....כלומר לא היה שום התראה על הפיטורין (חוץ מהעובדה שזה היה ברור לי בעמקי נפשי) המנהלת אמרה "את מבינה שזה מביא לפיטורין" אתמול ושתתקשר אליי להודיע לי עם האחראי מסכים, עדיין לא התקשרו אליי כלומר אני לא רשמית מפוטרת עד שהאחראי יגיד... בקיוצר את אומרת לבוא בבקשה לפיצויים? כי אכן לא עבר חודש ואז כן אני עוברת את השנה..? אני יודעת שהיא לא תבוא ותציע אותם בכל אופן.. יום טוב

kerend

New member
עצתי לך

אל תעשי שום דבר ותשמרי על פרופיל נמוך כרגע. תמתיני בשקט להודעה רשמית על פיטורים,לכשתגיע, ואז לאחר מכן תדברי איתם על הפיצויים. תעשי זאת בצורה טובה ויפה וגם אם את עוזבת מקום בכעס- תשמרי את זה בלב, ותסיימי איתם יפה - לפחות מבחינתך. לבינתיים חכי- עד שהם יפעלו תעבור שנה והם יהיו חייבים לשלם לך פיצויים. וגם ככה עם ההודעה המוקדמת את תעברי את התקופה של שנה. ואני חוזרת ואומרת לך שוב - שהכל תלוי בכל הגורמים מסביב. את לא היית בסדר שהברזת ממשמרת כי זה כאילו שברת את קיום הסכם העבודה וזה לא דבר מקובל , לכן אין תשובה אחת לעיניין. מה שכן - בד"כ בשביל שנה עבודה לא מתווכחים יותר מידי ומשלמים פיצויים- אף אחד לא ילך לרב על 3000-4000 ש"ח. אלא אם כן הם ירצו להתנכל לך בחזרה. תמתיני בסבלנות- וכשתגיעי לגשר - תעברי אותו - אין טעם לספקולציות יותר מידי.

bushi tooshi

New member
באופן תמוה

המנהלת לא התקשרה לאשר את הפטורין כך שאני לא רשמית מפוטרת **עליה פיצויים היר איי קאם

kerend

New member
אני מקווה בשבילך

שעדיין למרות הכל מתקיימים ביניכם יחסי עובד-מעביד כי אח"כ הם יכולים לטעון כי לא יצרת איתם קשר ולא ניסית להגיע לעבודה ולכן החוק יראה אותך כמתפטרת ולא כמפוטרת. אני אומרת את זה בשבילך - לא לעשות שטויות...

kerend

New member
אז בגדול --> את מבחינתך "מכוסה"

אני מוסיפה לך פה מה החוק אומר לגבי הוצאת עובד לחופשה ללא תשלום. כדאי לך לדעת את זה למקרה הצורך, ולמקרה שאת חשה שזה מתאים למקרה שלך. חופשה ללא תשלום אם עובד ומעביד מסכימים ביניהם על יציאת עובד לחופשה ללא תשלום, הרי שאין כל מניעה לעשות כן. המצב שונה כאשר מעביד מחליט באופן חד צדדי וללא הסכמת העובד, כי עובד יצא לחופשה אולם, ללא תשלום. הוצאת עובד לחופשה ללא תשלום באופן חד צדדי וללא הסכמת העובד מהווה הפרה של חוזה העבודה ביניהם, ועלולה להיחשב להרעה מוחשית בתנאי העבודה או לנסיבות שבהן אין לדרוש מהעובד, כי ימשיך בעבודתו. עובד המתפטר בשל כך יהיה זכאי לפיצויי פיטורים, אם יחליט להתפטר. חובה על העובד להעמיד את המעביד על כוונתו להתפטר עקב ההרעה בתנאי העבודה, ולאפשר לו לחזור בו מכוונתו להוציאו לחופשה ללא תשלום כפויה. התקופה בה נמצא עובד בחופשה ללא תשלום איננה בבחינת עבודה ולכן אינה שוקלת לצבירת ואינה צוברת זכויות בצבירת הוותק (מדובר בחופשה שנתית, הבראה וזכויות סוציאליות זכויות, אחרות).

למעלה