שאלה לי אליכם:

Cheezus

New member
שאלה לי אליכם:

מה הייתם אומרים על גראנג' ישראלי (ואני לא מדברת על דברים סטייל גיידנס, אלא על מוזיקה ישראלית-ישראלית, עם שירים בעברית והכלי המוזר הזה שנשמע כמו גיטרה חשמלית שיש בשירים מזרחיים)

DrunkGoat

New member
לא הבנתי את עניין הגיטרה...

מנדולינה? או שזו דרך צינית ללגלג על המוסיקה של המוסיקה המזרחית? אני לא אוהב את זה, אני לא מקשיב לזה, אבל אין סיבה לצחוק על זה. ובכל מקרה, עם שירה בעברית אין לי בעיה. אגב, משינה היא דוגמה טובה (בחלק מהאלבומים) למה שאת מדברת עליו.

DinoJr

New member
נראה לי שהכוונה היתה

סתם גיטרה חשמלית. גם במוזיקה מזרחית מותר. ובקשר למשינה, "חלק מהאלבומים" = מפלצות התהילה. איך התבעסתי שאחר כך הם הוציאו אלבום "רגיל" (שיא הרגש) ולא המשיכו בקו המוזיקלי הזה... כנראה שלא ממש מעריכים את המפלצות.

DinoJr

New member
תשובה לי אלייך

ג'נגו: רוק קליט מלנכולי ורועש (אפילו מזכיר את הדינוזאורים), עדיין פעיל ובועט בלייבל הפיצפון שלו. סאבווי סאקרס: התפרקו כבר מזמן, לא קליטים כמו ג'נגו, אבל יש להם מקום של כבוד בארכיון של הלהקות שאף אחד לא שמע, חוץ מכמה אנשים שאיכשהו התגלגלו לפורום הזה ודומיו (קראו להם הנירוונה הישראליים).

מממ

איזה כלי מוזר?
אני חושבת שאת איפה הילד אפשר להגדיר גראנג' ישראלי ואני מאוד אוהבת אותם.. בכלל לדעתי לרוקרים ישראלים יש פוטנציאל לעשות גראנג' כמו שצריך. הבעיה היא מבחינת מילים, כי לפחות אצלי בראש גראנג' לא מתחבר עם מילים בעברית (ולא שיש לי בעיה עם שפת הקודש, פשוט היא לא מתחברת לי לגראנג') וישראלים ששרים באנגלית, ובכן, בדרך כלל זה לא נשמע טוב
אז נסכם בזה שאם מישהו ימצא את הדרך לעשות גראנג' שישמע טוב בעברית - אני אצדיע לו. רק עכשיו חשבתי שאולי ענת התכוונה לגראנג' עם השפעות מזרחיות, ואם כך - אז האמת שזה אולי כבר לא יהיה כל כך גראנג' אבל זה יכול להיות מאוד מעניין דווקא! אני לא שומעת מוסיקה מזרחית אבל האמת עכשיו כשחושבים על זה אם ישלבו בשיר גראנג' טיפוסי איזה עוּד (אולי זה הכלי שהתכוונת אליו?) זה דווקא יכול לצאת מעניין, שווה ניסיון הייתי אומרת. תראו למשל במופע האנפלגד (שלא היה ממש אנפלגד) של רוברט פלנט וג'ימי פייג' (משודר לפעמים בvh1) יש שילוב של מוסיקה מזרחית וזה בשמיעה ראשונה נשמע לי זוועתי ובשמיעה שניה ושלישית זה מתחיל להיכנס לקצב הזפלינאי בצורה מיוחדת כזאת.

CaerBannog

New member
תמיד יש את ברי...

שעשה הכול מהכול, ובגלל הקול המחוספס והנטייה הדיסטורשנית, אפשר להכליל אותו תחת גרג'... כמה שירים שלו לפחות, בקשר להשפעות מזרחיות אפשר לנסות למשל את "לב שלם", או את "עיר של קיץ", החיבור רוק-מזרחית הכי מוצלח שיצא לי לשמוע

אני חושב

שאפשר למצוא באופן טבעי הרבה השפעות גראנג'יות ברוק הישראלי של ראשית שנות התשעים - איפה הילד, משינה, נושאי המגבעת וכו'.

DrunkGoat

New member
בדיוק..

ההשפעה של סיאטל לא פסחה גם על ישראל. איפה הילד, משינה, נושאי המגבעת, סחרוף וכו' הם גראנג' על טהרתו... אם רק היו פועלים בסיאטל שמעבר לים.

CaerBannog

New member
אפאפאפ...

לא לקפןץ למסקנות, ברי הרבה יותר מדי זקן כדי שיהיה גראנג' על טהרתו.. את האלבום הכי גראנג'י שלו הוא בכלל הויא ב93, שזה היה בתקופה שהגראנג' באמת היה בפריחה, ברי לא ספג השפעות מהגראנג', אבל חלק מההשפעות עליו, הם אותן השפעות שהבילו לקיומו של הגראנג'...

DrunkGoat

New member
נו, ו?

אם הוא היה מושפע מהגראנג' ולא מאלה שהובילו לגראנג' או היה פוסט גראנג'. גם משינה לא הושפעו (טוב, זאת מילה עדינה בשבילם) ישירות מהגראנג' אלא מהפיקסיז.

DinoJr

New member
מה הקשר?

הם הגראנג' על טהרתו? סך הכל הרוקיסטים הישראליים נהיו יותר כבדים, כי כל העולם שמע רוק יותר כבד באותה תקופה, ולא בהכרח גראנג' והשפעותיו. איך אתה מבדיל בין להקה שניתן לשמוע שהיא מושפעת באופן ישיר מהגראנג' ללהקה שסתם ניגנה יותר כבד? מבחינתי להקה מושפעת מגראנג' זאת להקה שבאמת מזכירה את אחת הלהקות האמריקאיות שידועות כלהקות גראנג'. משינה לדוגמה, למרות שמפלצות התהילה שלהם היה אלבום ענק, אני לא חושב שהוא גראנג'יסטי.

DrunkGoat

New member
אמרתי...

"אם הם היו בסיאטל". יעני, שיש להם את הסטייל, אבל הם לא במקום הנכון.

Jezebel Woman

New member
מעניין.

כן, נראה לי שברי סחרוף ומשינה הם דוגמאות טובות למוסיקה אמנותית יוצרת ומשתלבת בין רוק למזרח ומערב ומילים טובות ורגש וגיטרות וכולי. אין לי דיסקים ישראליים בכלל. אבל ברדיו שומעים וזה נחמד מאוד. והבנתי שההופעות של ברי- ואלו שהיו למשינה- היו ברמה רמה. יעל

למעלה