שאלה לי אליכם

fresh mishmesh

New member
רוב השכבה שלנו לא מתעניינת במדעי

החיים והמיקוד גרוע ביותר... תכל'ס הם לא הורידו כלום מה העניין להוריד בקרה הורמונלית של רבייה ביונקים אבל לא להוריד בזכרים ונקבות... אחלההההה...

fresh mishmesh

New member
שאלה לי אליכם

בגלל שרובנו פה גרים במושבים, רציתי לשאול משהו... אם אתם לומדים בבית ספר רק של המושבים- בי"ס אזורי או משהו כזה, הבי"ס שלכם נקרא בית ספר של מנהל התיישבותי? כי אם כן- מכריחים אתכם לעשות בגרות בביולוגיה? או כמו שהם מנסחים את זה- "מדעי החיים והחקלאות"? בכל אופן, אותנו מכריחים... בגלל שאנחנו בי"ס של מושבים, אז צריך ללמד אותנו מדעי החיים והחקלאות (סחתיש על הסטיגמה... רק כי אנחנו גרים במושב כולנו נתפתח בסוף להיות חקלאים...) ומחייבים אותנו לעשות בגרות בזה. כך שמי שלא הרחיב את זה, חייב "להשלים" את זה=> לעשות יחידת בגרות אחת בנושא. המתכונת שלי ביום ראשון, ותהיתי אם השטויות האלה של "בי"ס של המנהל ההתיישבותי" קיימות גם אצלכם... WISH ME LUCK

גם בבי"ס שלי מכריחים לעשות את זה

ברמה של 3 יחידות כמדומני. למזלי הרב, אני המחזור האחרון שניצל מהגזירה הזו, ואחרי התחילו עם השטויות האלו. זה בגלל שבי"ס של המנהל ההתישבותי מקבל תקציב מיוחד, ואם לא לומדים שם משהו בתחום, אז התקציב לא מגיע, אז החליטו ללמד ביולוגיה (חקלאות לעק).

נוף ל

New member
כן כן....:

אני לומדת בבי"ס חקלאי(!!) ויצ"ו נהלל וגם אנחנו חייבים לעשות 3 יח"ל בביולוגיה אבל זה לא כזה נורא, חוץ מזה שאחרי זה עוד יחידות לתעודת בגרות נראה לי אחלה..(= אני רואה את חצי הכוס המלאה, לפחות במשהו אני מצליחה.....

fresh mishmesh

New member
למזלי הרב אנחנו עושים יחידה אחת

ולא שלוש... המורים שלנו די נלחמו על זה שלוש יחידות זה גם עבודה ומעבדה, לא?

just stav

New member
שמעתי על משהו כזה בבתי ספר אחרים

אבל אצלנו אין כלום. אם אני זוכרת נכון, כשהיינו בכיתה ט אמרו לנו שבתיכון כל מי שלא בוחר ללמוד ביאולוגיה יצטרך ללמוד איזה משהו דומה במקום אבל לא עשו עם זה כלום ואני לא צריכה לסבול את ה
הזה (סליחה על הביטוי
)

אם כבר מדברים על ביולוגיה...

היה לי לפני יומיים מגן במעבדה, והלך ממש חרא :\ מה גם שהגעתי למסקנה סופית ונחרצת שאין לי מושג קלוש בביולוגיה. עובדה שהיא טיפה בעייתית כי אני עושה עוד חודשיים בגרות של 5 יחידות. אז... מישהו יכול לעזור לי??? אני ממש צריכה חומר בביולוגיה, ו\או טיפים לבגרות, ובכלל תמיכה ביולוגית אני אשמח אם תעזרו...

fresh mishmesh

New member
רוצה לחלוק איתי את הקטע של "לא

יודעת כלום בביולוגיה"? (למה, למה אין פה מקום
) כי לי פשוט יש מתכונת ביום ראשון... אבל לא נראה לי שאני יכולה כ"כ לעזור לך, כי בכל זאת לא למדנו ברמה של הרחבה, ואני גם לא בטוחה שזה על אותם נושאים... לנו יש את מערכת הדם, מערכת החיסון, מערכת הרבייה, מערכת הנשימה, ויסות חום, מערכת ההפרשה, אבות המזון, מערכת העיכול, הזנה בצמחים ומערכות הובלה בצמחים... (במערכת העיכול והרבייה יש לנו גם על פרה ותרנגולת, בנוסף לאדם) כיף, הא?...

mis take

New member
שרונה!

את לומדת מדעי החיים או ביולוגיה?? אני לומדת מדעי החיים, ואם את עושה השנה את היחידה על גנטיקה ורבייה בצמחים אנחנו לומדות את אותו החומר...

ניסו לעשות את זה בשכבה שלי לנסיון

ובגלל שהייתה קקה של מורה פשוט ויתרו על זה בכלל.

זורקה

New member
גם אצלנו היה משהו כזה

אבל רק לחלק מהכיתות (לי לא) ונראה לי שבסוף ביטלו את זה אחרי שהתלמידים לא הסכימו לעשות את זה

Setherial

New member
למה אתכם מכריחים רק 1 ?

ואותנו 3....?! והם גם משתמשים בתרוץ של החינוך ההתיישבותי שזה לא מי יודע מה תופס כי בסך הכל בשנים האחרונות אנחנו יותר בי"ס של ילדים מישובים קהילתיים (גם אם יש רק שלושה משום מה יש להם יתר נוכחות בבי"ס) וגם כאלה שנקלעו למושב בעקבות מעבר להרחבות.... בכל אופן .. סתם יחצ"נות למגמת ביולוגיה!

למעלה