שאלה לי אליכם......

שאלה לי אליכם......

אתם לא אוכלים בשר רק בגלל שזה רצח או רצח המוני?? אם אתם חיים לבד אתם תאכלו פה ושם קצת בשר או לא?.????

rastotman

New member
אם היו לי שכנים שמגדלים

תרנגולות ובמיקרה אחת הביצים לא הופרתה- אז לא הייתה לי בעיה להכין מזה חביתה.
.

תשובה לי אליך...

התפיסה הבסיסית היא שלחיות יש זכויות בסיסיות כמו לבני-האדם. (למשל: לחיות... או לא לעבור עינויים קשים...) שאל את השאלה שוב תחת ההנחה הזו - ותוכל להסיק את התשובה לבד... היית מוכן מידי פעם ככה לרצוח מישהו? או לאנוס מישהי? (לא כל הזמן - ככה... רק קצת... פה ושם...)

אאהם

אני צימחוני בערך 8 חודשים ושאני חושב על זה אם אני יגדל לבד כבשים או עזים או פרות או תרנגולות (שאני מגדל.....) אז פה ושם אפשר לאכול איזה חיה בחג או משהו כזותי....... את התרנגולות שלי אני לא יאכל הם מטילות ביצים לאכילה.... אבל אני ממש לא בעד לקנות בשר ממשק מודרני שמחסלים כמויות אדירות של חיות ומחזיקים אותם בצורה נוראית!!

Neta558

New member
אתה חושב שתהיה מסוגל?

אתה מתיחס לזה באופן מאד פשוט, אבל אכילת בע"ח שגידלת הוא דבר מאד קשה מבחינות רבות. האם היית מסוגל לשחוט, לבשל ולאכול את הכלב שלך? גידול של חיות משק אינו שונה מבחינה רגשית. מטפלים בחיה, מאכילים אותה, דואגים לה... בדר"כ, גם נקשרים אליה. לקחת חיה אחרי שהיא חיה איתך זמן מה, לשחוט אותה (לרצוח אותה, למעשה) ואז להתחיל את כל תהליך ההתעסקות בגופה שלה...זה לא קל. אתה מדמיין את עצמך עושה דבר שכזה, הורג חיה, ועוד אחת שאתה עצמך גידלת? ואח"כ פושט את העור שלה, מפריד בין החלקים, מנקה את הבשר, מבשל אותו ואוכל אותו?!? נכון שהסבל שמשקים המתועשים הוא נוראי, בשביל זה נוצר ריחוק בין התעשיה לאריזה. לאנשים קל לאכול בשר דוקא כי הם אינם מודעים לנושא, כי דואגים שהם לא יהיו מודעים לנושא. גידול בע"ח יוצר את המודעות החזקה ביותר לסבלם. אם אינך רוצה לגרום להם סבל באופן עקיף ע"י אכילת בשר, נראה לי שגם לא תרצה לגרום להם סבל באופן ישיר-בידיך שלך. יום טוב, נטע

אני חושב

שאני יאכל(תרתי משמע.....)לעשות את זה .... גם ככה היא תמות מתישהו... ואני יעשה לה חיים טובים וכשאני ישחוט אותה אני יעשה לה את זה בלי סבל!

slayer1

New member
ואם...

זה היה הכלב שלך? היית יוכל להרוג אותו ולאכול אותו? הרי גם הוא ימות מתישהו. וגם לו תוכל לעשות את זה בלי סבל. ואם זה היה בנאדם? הרי גם הוא ימות מתישהו. גם אותו אפשר להרוג בלי סבל.

נו באמת...

אני לא יאכל כלב.... השאלה שלי בהתחלנ הייתה בכלל אם אתם לא אוכלים בשר בגלל שלא צריך להרוג בע"ח או בגלל שזה רצח המוני ואני אישית חושב בגלל רצח המוני

Neta558

New member
למה שלא תאכל כלב?

ההבדל בין אכילת כלב לאכילת פרה הוא הבדל של תפיסה תרבותית, זה הכל. נרהא לך מוזר לאכול כלב כי בחברה שלנו מדובר בחית מחמד. קשה לאנשים לחשוב על אכילת חיה שלעיתים נתפסת מבחינתם כבת משפחה. אני חושבת שאם תגדל פרה, יתכן שהיא גם היא תראה לך כבת משפחה, חיית מחמד שכזאת. קשה לשחוט חיה שגידלת, גם כאשר לא מדובר בכלב. זה לא רק הרצח ההמוני והסבל הנוראי שגורמים לי לא לאכול בשר, זה גם הרצח, זה גם כבוד החיה, זה גם הבריאות, זה גם שמירה על איכות הסביבה...זה מכלול של סיבות. זה שחיה תמות בסוף לא אומר שמותר להרוג אותה קודם ולאכול אותה. זה נראה לך ככה כי אתה עדיין שבוי, כך נדמה, ברעיון שפרות נועדו למאכל. אחרת, בודאי לא היתה לך בעיה לאכול את הכלב שלך אחרי מותו. אבל כלב לא נתפס אצלך כחיה שאוכלים, ופרה כן. למה? כי כך חונכת. אני טוענת שקיבלנו חינוך רע בנושא הזה, והגיע הזמן לתקן. הילדים שלי כבר לא יחשבו שפרה זו חיה שנועדה לאכילה, לא משנה איך היא חיה ואיך היא מתה. נטע

אני כבר מדמיין "נטע" קטנים ../images/Emo85.gif

מעבר לכך, הרעיון שלו הוא לא פרקטי... אני מנסה לראות אותו קונה מספיק אוכל להאכיל את הפרה, מספק לה מקום מחייה, דואג לנקות את הצרכים שלה וכו´... כמות הכסף שהוא יוציא על זה תספק לו מזון צמחי לחודש בערך...

קרא שוב את התשובה שלי מקודם

ו(אולי) תבין: זה בדיוק מה שאתה מציע... אתה לא רוצח ואונס ביומיום.... רק בחגים... "נו באמת... אני לא אוכל כלב..." למה לא??? כי הוא בעל-חיים כמונו? כי הוא יונק כמונו? למה באמת?... ולשאלתך (שגם עליה עניתי כבר בהודעה הקודמת): בגלל שלא צריך להרוג. בע"ח.

Eclipsed 0

New member
אני לא אוכלת בשר משום שזה רצח.

גם אם הייתי חיה לבד ומגדלת את החיות בעצמי, לא הייתי אוכלת אותן.

Eclipsed 0

New member
אם אין לכם סופרמרקט עם פרות

שעטופות יפה-יפה בתוך ניילון, עם ציור של מאמא עוף עליז מלמעלה.

למעלה