שאלה לי אליכם

lol65

New member
שאלה לי אליכם

שלום לכולם.
מזמן לא ביקרתי פה, ולצערי אני חוזרת בנסיבות לא משמחות כלל.
למישהו פה הייתה התנסות עם סרטן העצם בכלבו?

FR12

New member
כן

לבוצ'י היה אוסטאוסרקומה

lol65

New member
אפשר קצת פרטים?

לכלב של חברים שלי גילו סרטן העצם. הם לא יודעים למה לצפות. נתנו לו מקסימום 5 חודשים אבל אמרו שכימותרפיה יכולה לתת לו עוד קצת זמן. השאלה כמובן מה תהיה איכות החיים שלו בזמן הזה.
מה היה אצלכם? מה עשיתם? כמה זמן? כל מידע יעזור.
תודה

FR12

New member
בבקשה

סרטן העצם (אוסטאוסרקומה בשמו הרפואי) הוא סרטן אלים ופאטלי. הוא סרטן שהכאבים בו חזקים בהשוואה לסרטנים אחרים (ז"א שהכלב סובל כאבים אם לא מקלים עליו עם משככי כאבים).

אנחנו לאחר התייעצות עם אונקולוגית כלבים (ד"ר אורנה קריסטל) החלטנו לא להעביר אותו טיפולים בעיקר בגלל שהטיפולים יכולים לתת רק הארכת חיים ממש מועטה (בין חודש ל 3 לפי מה שנאמר לנו). הוא קיבל מינון של סטרואידים להקלה על הכאב, וגסטרו להקלה על הקיבה. פונק באוכל שהכי אוהב, קיבל המון אהבה, ויצא לטיולים ממש קצרים על מנת לא להכביד עליו. ההחלטה היתה שביום שיפסיק ללכת, או יפסיק לאכול, ניפרד. וכך היה (
)

ממליצה לא להעמיס עליו נסיעות לטיפולים, נסיעות לוטרינר או טיולים ארוכים. ולתת לו להקלה על הכאב.

lol65

New member
כמה זמן

הוא עוד היה בחיים מרגע הגילוי? איפה היה הגידול הראשוני (אצל הכלב של חבריי זה בחלל הפה)? איך יודעים שלכלב כבר יש כאבים וצריך לתת תרופות להקלה? הכלב שלהם בינתיים אוכל ומתנהג כרגיל...
איך הקיבה קשורה לסיפור?
תודה רבה

FR12

New member
בוצ'י

התחיל לצלוע אז הלכנו לבדיקות, הוטרינרית אמרה שכדאי לעשות אולטראסאונד ושלחה אותנו לחוות דעת, ד"ר אבי אבנר קבע חד משמעית שמדובר באוסטאוסרקומה, ובאותו היום
עשינו כבר את ההתייעצות עם האונקולוגית (גם היא מקבלת בחוות דעת). בוצ'י נפטר 3.5 חודשים לאחר הגילוי, ידענו שכואב לו גם בגלל שהתאנח הרבה, וגם בגלל שסירב ללכת או לקום
אם לא היה חייב. את התרופות נותנים עד הסוף על בסיס יומיומי, לא רק להקלה. אבל כמובן רק בהתייעצות עם וטרינר.

בקשר לקיבה, לקיחה ממושכת של סטרואידים יכולה לגרום לבעיה בקיבה ולכן צריך לקחת גם כדורי גסטרו. בטח אחד הוטרינרים פה בפורום יוכל להרחיב בנושא.

למעלה