שאלה לי אליכם

שאלה לי אליכם

בהקשר לדיונים האחרונים שהתרחשו פה, והודעתי ההיסטרית (אגב, התכוונתי לכל מילה). ותסלח לי אפי שאיני משרשרת, אבל אני חושבת שזה שווה עוד דיון. האם זה מקובל עליכם שאחד מההורים שלכם מתנהג כמו ח** קטן, כי: 1. עובר עליו משבר אישי 2. ככה ההורים שלו גידלו אותו והוא לא מכיר שום דבר אחר וכיוצא בזה? כלומר, האם הייתם מוכנים לקבל התנהגות שהיא ב-א-מ-ת לא בסדר מצד הורה רק כי אתם מבינים מה גרם לה?

taz512

New member
סיפור אישי

תשמעי צריך לזכור כמה דברים קודם כל, הדורות השתנו והיום זה לא מה שהיה פעם. אני גדלתי עם אבא אלכוהליסט בעל התפרצויות זעם עד גיל 11 (גירושי ההורים) אבל מצד אחד אני לא מאשים אותו, הוא עבר את אותו דבר עם אבא שלו, זה הדרך היחידה שהוא ידע. כיום יש יותר מודעות לדברים האלה, יש סדנאות הורות, יודעים שישנו מעגל מסוים בין הורים לילדים. אני אישית יודע שכשאני אחשוב על הבאת ילדים לעולם אני אעבור סדנא בסגנון של איך להיות הורה. זה מאוד חשוב. אבל הדור הקודם לא ידע שום דבר על הדברים האלה, אבא שלי גידל אותי איך שהוא "ידע" זה לא היה טוב, אבל אני לא מאשים אותו כיום ממרומי ה21 שנים שלי. אני רק מקווה שאני הצליח לשבור את המעגל המחורבן הזה. טאז, השד והמעגל

maayan15

New member
אני חושבת שיש הבדל...

בין ´עובר משבר´...לבין ´ככה לימדו אותו בבית´....אני איכשהו (ממש ריכשהו ותלוי במקרה) יכולה להבין אנשים שמתנהגים כמו מפגרים-מגעילים (וכו´...) בגלל שעשו להם את זה שהם היו קטנים...אני ממש לא מוכנה לקבל אנשים שעושים את זה עקב משבר רגעי...גם אני עוברת משברים...אם אני ייתנהג כמו ח** ליד ההורים שלי בגלל שאני במשבר אז הם ייכעסו עליי....למה להם מותר ולי אסור?

taz512

New member
החיים מחוץ לבית

תמיד משפעים על החיים בבית, ככה אנחנו בנויים, אדם לא יכול להתעצבן בעבודה שיהיה לו יום חרא ואז להגיע הביתה ובדלת לשכוח הכל. ככה אנחנו בנויים, אין מה לעשות נגד זה. קוראים לזה מצבי רוח וכולנו נתונים לזה, מי יותר ומי פחות. בגלל זה התא ההורי הכי טוב הוא בשניים כי אם אחד ההורים נמצא במשבר עקב בעיה מחוץ לבית יש עדיין את ההורה השני. וככה מתחלקים במלאכת ההורות. החיים בחוץ תמיד יפלשו פנימה לתוך החיים "הרגילים". טאז, השד והבעיות

תשובה לי אלייך.

הורה שמתנהג ממש לא בסדר זה משהו שאני יכולה להזדהות אתו, לצערי, בימים אלה. אחרי ויכוח סוער ומריבה קולנית אני לא יכולה לקבל שומדבר מההורים שלי, ומצהירה על שביתה כללית בבית, אין יותר שיחות, מפגשים למטרות אוכל וגמרנו, ודברים בסגנון, אבל בד"כ (טוב, דברים ממש מעצבנים קרו רק פעמיים עד היום) זה עובר אחרי שבוע-שבועיים. המעשה הלא הוגן עדיין לא הוגן בעיני, אבל אי אפשר לכעוס לנצח. אנחנו לא בנויים לזה. אז אני אפילו לא יודעת אם להמשיך לא לדבר איתם כי מגיע להם, למרות שאני דווקא כן רוצה, או לסלוח וזהו. ובסוף ברור שסולחים. לפחות ברב המקרים. אבל זה מאוד מרגיז, כי מרגישים שבכלל לא נאמנים לעקרונות, ובוגדים באמונות האישיות. ובכלל, אם אני תמיד אסלח להם, למה להתרגז מלכתחילה, ולמה שזה ישנה להם בפעם הבאה שיקרה משהו כזה? אין תשובות כל כך. גם ההורים שלי (בעיקר אבא) עושים כל מיני דברים שאני יכולה להבין מה המקור להם, אבל עדיין לא מקובלים עלי. כמעט תמיד זה מוביל לריבים, אבל לא יותר מדי רציניים. מה גם שהקשר בין כה וכה לא חם וקרוב במצבו הטבעי, אז זה לא שהרבה משתנה. בזמן האחרון אני חושבת על זה הרבה. אפשר לא לשתף בכלל הורים במה שעובר עלינו? כמובן שיש ילדים שמתנכרים להוריהם, מנתקים כל קשר אתם, וגרוע מזה, אבל אני מדברת על מצב שעדיין גרים אתם, ולא בקיצוניות ודרמטיות. אני המון פעמים מרגישה שההורים שלי לא מעוניינים להכיר את ה"אני" האמיתית, הם לא מסוגלים להתמודד עם האמת, מה שמוביל אותי לחוסר שיתוף גורף בחיים שלי, ולשקרים לבנים פה ושם. אם זה ימשיך ככה, הם לא יהיו רק פה ושם. בינתיים הם עדיין בחיתוליהם. יש רגעים, שכמה שאני מרגישה רע בגללם, בהם אני פשוט לא מכבדת בכלל את ההורים שלי. ממש לא. ואני מאבדת כל הערכה כלפיהם. זה נשמע שגרתי במיוחד, ובטח קורה לכולם, אבל בזמן שזה קורה לי, אני לא יכולה לחשוב על הדברים האלה ולהיות שלמה אתם, אני כועסת עליהם, וגם קצת (ממש קצת, אבל עדיין) על עצמי שאני מסוגלת כמעט-לשנוא אותם. השתפכות די רצינית בשביל הודעה ראשונה. :)

יש הבדל -עצום-

משבר אישי, זה משהו שקורה לכל אחד. רצוי להתרחק מהסביבה ברגעים כאלו, ולתת לו כמה שפחות להשפיע על המשפחה. אבל זה לא תמיד אפשרי, לכן זה יותר נסלח. אבל תירוצים כמו "ככה ההורים שלו גידלו אותו" "זה החינוך שהוא קיבל" "הוא לא מכיר דרך אחרת" פשוט לא מקובלים עליי כשמדובר על אדם בוגר. החינוך מהווה השפעה עצומה עלינו, על האופי וההתנהגות שלנו. אבל אדם בוגר צריך לדעת להבדיל בין טוב ורע, ולקחת מהחינוך הזה את הטוב, ורק את הטוב. "הוא מרביץ לידל שלו כי אבא שלו הרביץ לו" איזה מין תירוץ זה
מקובל עליי אם כתוצאה מהילדות הבנאדם סובל מבעיות נפשיות, אבל אז הוא לא ראוי להקרא "אדם בוגר" ולהסתובב חופשי. אדם בוגר הוא זה הלוקח אחריות על מעשיו, ולא מטיל אותם על ההורים/החינוך/הילדות/הסביבה.

taz512

New member
לא מסכים לחלוטין

כמו שכבר כתבתי, זה מאוד תלוי בתקופה. תחשבי שלפני שנים לא הייתה מודעות לנושא, לא ישבו ודיברו על זה, מדובר בדור אחר לחלוטין. היום יש מודעות יש סדנאות ויש שיח פתוח בעניין הזה. זה לא היה בתקופה של ההורים שלי ואולי שלך... אנחנו רק צריכים לקוות שלא נעביר את זה לילדים שלנו. טאז, השד והתקווה

לא עניין של סדנא או זיוני שכל

עניין של להיות אדם טוב, של להבחין בין טוב ורע, של מודעות לכך שאתה גורם סבל, של נכונות לקחת אחריות על מעשיך. מבחינתי, אדם שלפני 20 שנה שואלים אותו למה הוא מרביץ לילד שלו, והוא עונה "כי ככה לימדו אותי" דינו כדין זה שעונה את זה בימינו אנו. מצפון, רגשות, אשמה - היו קיימים אז כמו כיום. אולי החברה השתנתה, אבל האחריות האישית של כל אחד כלפי עצמו, אף פעם לא תשתנה. להטיל אחריות על חינוך, זה פתאטי, לדעתי.

taz512

New member
שניה לפני שאני יוצא מהבית

תשמעי פעם חינוך עם חגורה היה לגיטימי לגמרי. פעם לשלוח ילד לשיון בלי ארוחת ערב בגלל שהוא היה "רע" היה לגיטימי. את צריכה להבין את זה. אני היום מבין שאבא שלי חינך אותי כמו שהוא ידע, ככה חינכו אותו, זאת השיטה שהוא ידע, הוא לא ראה בזה משהו רע. ברבות הימים הוא הבין שמשהו לא בסדר, אבל בתקופה ההיא לא היה מי שיגיד "זה לא בסדר" אז מורה בכיתה היה עומד עם סרגל, בבית האבא היה מעניש עם החגורה וזאת הייתה הנורמה ברוב הבתים, למזלנו בתקופה האחרונה אין יותר את הדברים האלה ויש זהקה עצומה כנגד כל דבר בסגנון. את יכולה לראות את העניין כבר מהפסוק "חוסך בנו שונא שבטו" בפירוש פשוט, מי שלא מרביץ לילד שלו לא אוהב אותו באמת, הוא לא מחנך אותו באמת, פעם ידעו רק את השיטה האלימה, כיום יש שיטות אחרות. עכשיו אני חייב לעוף מפה במהירות, אז אני אחזור לשיחה מחר. ביי. טאז, השד והלגיטמיות

לא התכוונתי להתנהגות כל כך קיצונית

כמו מכות או התעללות מסוג זה או אחר. האם הייתם מוכנים לקבל אבא שמבזבז על עצמו סכומי ענק בקניית בגדים ולילדים שלו מוציא את הנשמה על כל שקל שהוא נותן להם, כי ככה עשה אבא שלו? האם הייתם מוכנים לקבל אבא שכל יום אחרי העבודה יוצא עם חברים לארבע, חמש שש שעות ולא רואה בכלל את הילדים שלו כי הוא עובר את משבר גיל הארבעים ולא מתאים לו העול של הילדים שלו? אני מוכרחה לציין שאף אחד מההורים שלי לא מתנהג ככה, אבל הדיון נשאר בעינו. האם אתם מרגישים הקלה כל שהיא בכעס כלפי ההורים 0או לחילופין, החברים, המשפחה) אם אתם מבינים את מה שגרם להתנהגות זו? אם כן, מה גודל ההקלה? האם זה "בסדר" להגיד ´לא אכפת לי מה עובר עליו, אלי לא יתנהגו ככה´?

../images/Emo6.gif

אני לא חושבת ש"מוציא את הנשמה על כל שקל שהוא נותן להם" היא גישה כ"כ גרועה, כל עוד הוא ממשיך לדאוג לצרכיהם הבסיסיים. אני מסכימה עם כך שילדים צריכים ללמוד שצריך להתאמץ בחיים כדי להשיג משהו. זה בריא
באשר למקרה השני שתיארת, זה מצב נפשי, ואם זה הצורך שלו כרגע, אני כן חושבת שצריך לקבל אותו, ובאותו זמן גם לנסות לעזור לו

tali_le

New member
ומה אם?

ומה אם חבר/ה טובה היו עוברים משבר כזה. היית מקבלת את זה? אני יודעת שאני כן - אני מקבלת את היותם של בני אדם - בני אדם - ואת העובדה שהם עוברים דברים. גם אני עברתי דברים וקיווית שהאנשים מסביבי יקבלו את זה אני יודעת שקשה לפעמים להבין - שההורים שלנו - בדיוק כמונו - הם בני אדם. אבל אין לנו ברירה אלא לנסות ולהתמודד עם זה טלי

nutmeg

New member
שירה

כמו שאת לא חייבת לקבל התנהגות אליך בגלל עבר מפוקפק, כך גם לא חייבים לקבל אותך בעתות קריזה בגלל ההורים. אל לא חייבת "לקבל ולעבור לסדר היום" ובל את בהחלט יכולה "להבין" ולא להסכים. השאלה איך את מתנהגת ומעצבת את חייך הבוגרים עם ולמרות הורים כאלו או אחרים שמצאו או לא מצאו חן בעינייך.

למעלה