שאלה לי אליכם...

חירי

New member
שאלה לי אליכם...

שלום לכולם, שמי דבורה, לאחרונה פנתה אלי נערה במצוקה בבקשה לפרסם את סיפורה בתקווה שחשיפת המקרה תביא אולי לפיתרון הבעיה. שלי היא נערה דיסלקטית, לפני כחודש הודיעו לה במפתיע שבית הספר שלה נסגר, ב"ס רגיל לחלוטין. מאז ועד היום שלי מחפשת בי"ס שיסכים לקבל אותה אולם בתי הספר מסרבים לקבלה בתואנה שהיא דיסלקטית ואין להם כלים להתמודד עם הבעיה. הנערה אמורה ללמוד השנה בכיתה יא´ ונכון לרגע זה היא כנראה תשאר בבית. שאלתי היא, האם ישנם תקנים במשרד החינוך המחייבים בתי ספר על יסודיים לקבל נוער עם לקות למידה? האם ישנם ארגונים שאליהם נוכל לפנות? תודה מראש על התיחסותכם למכתבי.

דליה.ד

New member
כיתת מב"ר

אני מבינה שיש בעיה מכיוון שבכיתה י"א אין חוק חינוך חובה ולכן, בתי הספר מתנערים. למרות שבעיני זו שערוריה וצריך לפנות לשרת החינוך בעניין, ו/או למועצה לשלום הילד. בכל מקרה, שתדעי שיש בתי ספר שמפעילות כיתות מב"ר (מסלול בגרות רגילה) שמיועדות לילדים לקויי למידה הרוצים להוציא תעודת בגרות. לצערינו השנה בשל קיצוצים בתקציב משרד החינוך, קוצצו כיתות רבות, אבל שווה לפנות למפקחת חינוך על יסודי בעיר ולברר היכן יש כיתה כזו. מה שחבל לי שזה נורא מאוחר עכשיו, אבל אולי תוכל להצטרף לכיתה כזו אחרי החגים. בתי לומדת בכיתה כזו ועושה חיל רב בלימודיה!

יש למי לפנות

עמותת בזכות, שנותנת עזרה בייצוג קהילתי והקישור מצורף. אני ממש נחרדת לשמוע שבתי ספר בישראלל שנת 2002 מסרבים לקבל תלמידה בגלל לקות למידה. אבוי לנו שכך נראים התיכונים אצלנו.

למעלה