שאלה לי אליכם

שאלה לי אליכם

קצת קשה לי להבין את העניין הזה של אדם א-מיני שנמשך ומעדיף להיות עם מישהו מהמין שלו

הרי כשמישהו הוא הומו או לסבית המשמעות העקרית של זה היא שהמשיכה המינית שלו היא כלפי המין שלו ולא כלפי המין השני

אז אם אדם הוא א-מיני מה הסיבה שהוא יעדיף מישהו מהמין שלו?
האם מדובר פה על משיכה רגשית כלפי המין שלו?
או אולי רתיעה רגשית מהמין השני?

כשאני חושבת על זה באמת, נראה לי שהגיוני שאדם א-מיני יכול לראות את עצמו במערכת יחסים זוגית גם עם גבר וגם עם אישה
כי כאשר מוציאים את המין (סקס) והמשיכה המינית מהמשוואה, זה נראה לי פחות משנה אם האדם הוא גבר או אישה אלא יותר אם הוא מתאים לך
ואולי בכל זאת רוב הא.מיניים נמשכים להיות בזוגיות עם המין השני בגלל שככה למדו תרבותית וחברתית?
ואולי בכל זאת ישנם אלמנטים משלימים וזורמים יותר בחיים של גבר ואישה ביחד גם ללא העניין המשיכתי-מיני?

אני סתם תוהה
מקווה שלא אמרתי בטעות משהו שעלול להיות פוגע
אשמח להחכים מתשובותיכם

ברומבית

New member
זו משיכה רגשית

או ליתר דיוק "משיכה רומנטית"- שיכולה, כמו המשיכה המינית, להיות כלפי מגדר (מילה עם צליל נורא) אחד, שניים או אף אחד.

ואני מניחה שלפעמים זה גם מושפע מהחברה.

k500

Active member
מנהל
כמו שנאמר, זו משיכה רומנטית

את מקשרת אהבה עם משיכה מינית באופן אוטומטי ויש להבדיל.
ישנה משיכה מינית וישנה משיכה רומנטית. כלומר, את יכולה להימשך לגברים הן מינית והן רומנטית (אהבה הטרו מינית), אבל יכול להיות שלא תהיה לך משיכה מינית לגברים אבל כן תהיה לך משיכה רומנטית (אהבה הטרו א-מינית) שזה אומר שאת תרצי להיות עם בן זוג גבר אבל לא לשכב איתו, אלא להיות איתו ביחד. זה לא אומר שאם אתם לא שוכבים אז אוטומטית את אוהבת נשים או נמשכת אליהן.
אותו הדבר חל על לסביות, הומואים, בי, טרנס וכו'. כל אלו ואחרים, יכולים להימשך רומנטית לכל אחד/ת אחר ולא על בסיס מיני.
זאת אומרת, שאם גבר נמשך רומנטית לגברים אבל אין לו משיכה מינית אליהם (אהבה הומו א-מינית), זה לא אומר שהוא נמשך עכשיו לנשים. זה אומר שהוא לא שוכב עם מושא אהבתו הגבר אבל כן רוצה אותו בזוגיות ואהבה שאינם על בסיס מיני. כך גם לסביות, בי, טרנס ושאר האפשרויות הקיימות.
לכן, אם מוציאים את המשיכה המינית מהמשוואה, זה לא אומר שההעדפות שלהם/ן משתנות כי לא כל משיכה לאחרים היא על בסיס מיני.
זה על קצה המזלג. אם תרצי לדעת עוד, תשאלי

ממה שנתקלתי בפורום עד כה, רוב הא-מיניים כאן נמשכים למין השני, למרות שיש מכל הסוגים והמשיכות, מה גם שהדברים לא נבדקו לעומק.

זה לא שחור/לבן

האדם הוא החיה החושבת והמיניות שלו היא לפעמים - מורכבת. למה קשה לך להבין שאדם נמשך לבני מינו אבל יש לו "בעיה" עם הקטע המיני? זה יכול לנבוע מכל מיני סיבות. אני, למשל נמשך לבני מיני (מובן שזה אינדיבידואלי ואיני נמשל לכל זכר באשר הוא) אבל כמו שציינתי כבר כאן (ואף אחד לא טרח לענות) אני לא אוהב את הקטע המיני הגניטאלי של זה.

מיניות היא לא רק חדירה

ואם כל הקושי שלך עם מיניות הומוסקסואלית, היא החדירה, אז לא הייתי אומרת שאתה א-מיני.
הייתי אומרת שאתה הומוסקסואל שלא אוהב חדירה.
באותה המידה יכולה להיות אישה מינית שלא מעוניינת בחדירה של גבר, אבל כן חשה משיכה מינית וכן מעוניינת באקטים מיניים אחרים.

תבדיל בין האקט עצמו לבין עצם המשיכה/תחושה פנימית. מיניות היא דבר רחב הרבה יותר מחדירה בלבד.

orald

New member
רק להעיר ש...

מהניסוח נראה שהזכרת טרנסג'נדרים כחלק מאפשרויות המשיכה הגאות(הומו, לסבית, בי'), רק שכמובן מדובר במגדר, לא מיניות, למקרה שמישהו יתבלבל מהניסוח.

k500

Active member
מנהל
לך ולחבר השני שהצטרף:

הדברים נאמרו בכלליות כמו גם הדוגמאות. כתבתי שזה רק קצה המזלג כי זה לא המקום כרגע לפרט יתר על המידה.
זאת לא הרצאה בנושא, אלא תשובה קצרה על מנת לכוון את הדברים לשאלה שנשאלה.

orald

New member
אני יודעת. וה...חבר שהצטרף התכוון להגיב...

להודעת הפתיחה, אין ספק.

אני מצטערת, קשה לי להשתמש בשם של החבר הזה פה. XD

השאלה שלך הגיונית ונשאלת כאן לא פעם

אנחנו רגילים להסתכל על המשיכה שלנו כמשיכה מינית בבסיסה שעליה נבנה הרצון לקשר זוגי, אבל האמת שהיא שניתן לפרק את זה לשתי משיכות שונות: משיכה מינית ומשיכה רומנטית.
המשיכה המינית היא הרצון שלך לקיים אקט מיני עם אדם X.
המשיכה הרומנטית היא אותו רגש של התאהבות ורצון לקרבה וזוגיות עם אדם X (גבר או אישה).

קל לראות את ההבדל מהכיוון של המשיכה המינית:
כמו שקל להבין שגבר הטרו-מיני נמשך מינית לאישה גם אם הוא לא מכיר אותה בכלל ואין לו כל רצון בקשר נפשי/זוגי/רומנטי איתה, כך גם יכול להיות הפוך:
משיכה רומנטית/התאהבות/רצון בזוגיות ללא משיכה מינית.

זה קצת קשה לעכול והבנה בהתחלה משום שאנחנו לא רגילים בחברה שלנו להתייחס להפרדה הזו, וחבל, אבל אם תחשבי על זה פעם נוספת 'תשני על זה לילה', אני מאמינה שתוכלי להבין את ההבדל (את כמובן מוזמנת גם לשאול עוד)

דוגמא נוספת לנושא הנ"ל, היא א/נשים עם משיכות מנוגדות.
כלומר: משיכה מינית למגדר X ומשיכה רומנטית למגדר הנגדי
למשל, אחד מחברי הפורום נמשך מינית לגברים (כלומר: מעוניין ביחסים מיניים עם גברים, אבל לא מעבר) ומנגד נמשך רומנטית לנשים (כלומר: מתאהב בנשים ומעוניין בקשר רומנטי/רגשי איתן ללא מיניות!)

מקמיקא

New member
ורק להתייחס לעוד נקודה שלא דיברו עליה:

זה נכון שכשמוציאים את המין מהמשוואה, כביכול אין 'סיבה' להמשך דווקא לגברים או דווקא לנשים, ולכן ניתן לחשוב שכל הא-מיניים נמשכים לשני המינים.
אבל המציאות היא שישנו הבדל בין גברים ונשים שבא לידי ביטוי גם בלי קשר לאיברי המין. אני לא מכיר מישהו שיכול לשים על זה את האצבע, אבל יש פשוט תחושה שונה, כשמדברים ומתייחסים לאישה ולגבר, והרגשות כלפיהם שונים בהתאם. יכול להיות שזה עניין תרבותי/פסיכולוגי, אבל בסופו של דבר אהבה זה רגש שקשה להתווכח איתו - או שיש או שאין

orald

New member
יש גם מבט מפגר למדי על א-מיניים...

שכביכול אם הם/ן אינם מחפשים/ות לקיים יחסי מין אז גם לא חשוב להם/ן המראה בכלל, ומבחינתם/ן כל מכוער/ת "הולך", כאילו שזו רק חברות רגילה.

למעלה