שאלה לי אליכם-

מישהי68

New member
שאלה לי אליכם-

תמוה לי תופעת החסידים?! הבנתי שיש בפורום הזה מס' לא מועט של גולשים חסידים...הלבוש מראה "דוסיות" הדוקה ומאידך המודרניות והפתיחות חזקה בהרבה מכל עידה אחרת,איך זה מסתדר???

נקדי

New member
תופעת החסידים

איני יודע כמה חסידים גולשים פה . על חסיד אחד אני יכול להעיד שגולש פה . ואולי גם עליו לא , מפני שאדם לא מעיד על עצמו ( מבחינה הלכתית ) . ובכן , לעצם הנחתך " המודרניות והפתיחות ...." . למה כוונתך ?? אני דוקא חושב שבדיוק ההפך . נקדי

מישהי68

New member
אני מכירה חסידים/ות -שחקנים!!!

הלבוש "כבד"-כל מרכיבי הלבוש החסידי:ספודיק,גרביים מעל המכנסיים וכו..ולנשים לבוש מאד צנוע, ומעשיהם פתוחה מאד מאד ואף עוברת את ההלכה וגבולותיה כדוג' מועדונים,דיבורים,פורומים למינהם ועוד דברים שהשתיקה יפה להם... הסבירו התופעה......!

נקדי

New member
ספודיק עם מועדון ????

גבירתי סליחה ! זה לא מסתדר לי !!!! הגבר הולך עם ספודיק . בואי נניח שהוא משתייך ל"גור" . בנוסף לזה גרביו מורמים . בקיצור , לבוש חסידי מושלם . אשתו את מדגישה בלבוש " מאוד צנוע " . כלומר , פאה לא ארוכה מדי , לא מפוזרת . שמלתה מתחת לברך . כמו"כ בגדיה אינם צמודים וכו' איך כל הנ"ל מסתדר עם מועדונים ???? זה פשוט לא הגיוני ! אולי הם נפלו לשם בטעות ..... תסלחי לי זה פשוט לא נראה לי . את יודעת , אולי מקרה זה , הוא אחד מאלף , וגם זו הגזמה . אני מכיר את המגזר די טוב !!! אם היית מספרת לי , על זוג חסידי מודרני , זה משהו אחר . נקדי

מישהי68

New member
ברור שלמועדון הוא לא הולך עם ספודיק.

לפניו ואחריו כן... התייחסתי בשאלתי על חסידי בלבוש חסידי (למראית עין) בפתיחות מודרנית. עדיין לא קיבלתי הסבר המסבר את האוזן...

נקדי

New member
הגברת שהולכת

בלבוש צנוע " מאוד" . באיזה לבוש היא הולכת למועדון ?

אני מכיר

כמה דוסים בבני ברק שבשבת לא משתמשים בחשמל יש להם מים משלהם הם קושרים חוט למשקפיים בשבת וכמובן יש להם זקן ארוךךךךךךךךךךך והם עושים הרבה עבירות אז מה ??? בגלל שלחסיד יש ספודיק אין לו יצר הרע????? פח זבל יש בכל בית

תלוי מה נקרא אצלך לבוש חסידי.

אני מכיר כאן 3 חסידים, ביניהם אני, 2 האחרים ממש לא הולכים בצורה שאומרת הפוך ממודרניות, זה לא קשור רק בחליפה, נותנים הצצה קטנה מתחת לחליפה, ובודקים איזה חולצה, איזה משקפיים?:) איזה תספורת, איזה נעליים, איזה מכנסיים, בושם, וכו` זה רק בקטע של הלבוש.

שם דבר

New member
אז כך

בגדול ההשקפה החסידית היא יותר פתוחה ביחס לקב``ה, אצל הליטאי -הקב``ה הוא כעין רודן אכזר שאוי ואבוי מי שמתחיל איתו... ואצל החסיד הקב``ה הוא אב הרחמן! טוב ומטיב! וגם היחס של החסיד ליהודי הפשוט, אצל החסיד מצווה ללכת לטייל, לבלות עם חברים, לאכול קוגל לשיר ולרקוד, ושכיף לעבוד את ה` ! ותוסיפו את החינוך שהם מקבלים לאהוב ולקרב כל יהודי, ולהתלהב במצוות, =הם יותר חמים. *יתכן והחסידים שאת מכירה הם בשולי החברה החסידית, יש להם מחשב בבית או בנייד, והם יותר פתוחים ויותר משתוללים, החסידים באים ממקום סגור עם דרישות לקדושה - אז ברגע שהם משתוללים הם משתוללים עד הסוף.

Corall

New member
אני מזועזעת.

אתה קורא לפעמים מה שאתה כותב?????!!!!!

winkinsmily

New member
כנראה שלא

כי זה היה קשקוש מוחלט,סורי שם דבר,אבל הפעם אני מ-מ-ש לא מסכימה איתך...

Corall

New member
על מה את מתנצלת?

יש ביניכם הסכם כתוב או לא כתוב, שאת אמורה להסכים איתו בכל דבר?

winkinsmily

New member
ככה אני...לא מצליחה להתאפק,ומתנצלת

אני אשתדל שזה לא יקרה שוב קורל סורי...

Corall

New member
ללא נושא

/tapuzforum/images/emo6.gif לילה טוב ילדה /tapuzforum/images/emo1.gif

למעלה