שאלה לי אליכם,

רק גבר שובניסטי

או אחד שמגיע מחסידות בה אוסרים על כך - לא יסכים. לי אין בעיה עם זה.

נכון מאד!

לא בזה נמדדת הבחורה וגם לא הבחור! זה סך הכל כלי עזר בחיים שאין סיבה לא להשתמש בו! ולפוחדים משטויות שייעשו אז ככה, אפשר לעשות הכל גם בלי רישיון ולהגיע לכל מקום אם רק רוצים, סביר להניח שלבחורה אין רכב כך שזה נשאר ממש בגדר עוד תעודה לאוסף ושימוש לעיתים נדירות אם משכירים רכב.. חברות וכו.. ואם ההורים נותנים רכב אז זה גם בפיקוחם.. אז שטויות! הרווח הוא של הגברים פה.. חוסכים לבעל את עלות הלימוד וגם לומדים בזמן פנוי. אחרי הנישואים כשבאמת צריך את זה אין זמן/כסף ללמוד...

מישהי68

New member
יש הרבה

שרואים בזה פתיחות מסוימת ומתנגדים לה.. אני ממש לא מבינה אותם... שיגידו תודה שזה לא על חשבונם לאחר החתונה.

אני מבטל את דעתי

בפני דעת הגדוילים שליט``א וזצקולל``ה שאסרו על בחורי ישיבות לעשות רשיון כ``ש הבנות , וזו גם כן דעתי. למרות שבמשפחתי עושות הבנות רשיון

מישהי68

New member
מי אנחנו

שנהרהר על דעת הגדולים. באופן כללי הם צודקים שלא כדאי לעשות מפאת סכנת הפריצות שבענין,אך כשעושים זאת לשם שמים ולמטרות נעלות ומועילות זה מבורך. כל אחד יעשה את החשבון נפש שלו..

יש עוד דברים

שהרבנים אוסרים , וכן אפשר לעשות אם עושים אותם לשם שמיים ? ? ? ? שמעת פעם על המושג ``לא פלוג רבנן``?

לא חילקו חכמים! זה אומר שכשהרבנים

תיקנו תקנה מסוימת,הם לא חילקו בין אדם לאדם,או אם אדם מסוים יגיד שזה לשם שמים.גם אז זה אסור! כל עוד הרבנים לא חילקו בפסיקתם

שמערל9

New member
במקומך הייתי מתבטא מעט אחרת.

לא "אני בוחרת" אלא "מעט שונה"... ובחסידות ההבדל עצום בין שני הדברים.

למה?

אין לי הסבר מפורט! רק בעניי זה פוגם קצת בנשיות.. כל האגרסיביות שצריך להוציא בכבישים וכו וכו (...אבל כל מקרה לגופו...)

למעלה