שאלה לי אליכם...

שאלה לי אליכם...

מה זה בשבילכם בטחון עצמי?! יש כאלו שמפרשים שבטחון עצמי מתבטא ביכולת לדבר מול קהל רב .... ואני אומרת שבטחון עצמי זה להיות יציב בדעותיך, ולדעת שכל מה שהינך עושה הם בדרך הנכונה.... תביעו את דעתכם בעניין זה יעזור לי.

ישנם מספר סוגים של ביטחון עצמי,

הביטחון העצמי שהזכרת בקשר ליכולת לדבר מול קהל קשור יותר לחוסר פחד קהל,לעומת זאת יכול להיות אדם יציב בדעותיו ושאומר אותם ללא חשש שיחשב בעל ביטחון עצמי גבוה למרות שיש לו פחד קהל..

ביטחון עצמי

זה אומר שהאדם בטוח בעצמו וזה יכול להיות נקודתי כמו אדם שהוא יודע משהו מסוים והוא יגיד את זה לקבוצה מסוימת שהוא מכיר אבל לא לקבוצה שהוא לא מכיר ויש כאלה הפוך שיגידו דברים ליד אנשים שהם לא מכירים בגלל שאין להם ממה לחשוש ולא ליד כאלה שהם מכירים בקיצור ביטחון עצמי זה כשהאדם מרגיש חופשי ללא מחסומים לעשות ולדבר ככל העולה על רוחו

בטחון עצמי מתבטא

באדם שאומר את דעותיו מבלי לחשוש שאדם אחר יחלוק עליו אי לכך אדם שלא מדבר מול קהל זה יתכן מחוסר בטחון עצמי משום שמפחד שידבר שטויות או שלא יצליח לבטא את דבריו .

קסמאישי

New member
זה מתבטא בכמה אופנים

וזה מתבטא גם בדעות וגם בדיבור מול קהל (לא מחייב שמי שיש לו אחד יהיה לו את השני)

ליבאי054

New member
בשתי מילים,

ביטחון עצמי = הכרה בערך עצמי. כלומר, אדם היודע את מעמדו, כישוריו, יכולותיו ומעלותיו ואינו מבטל את עצמו (ברגע) לפני מי שעומד מולו. זה באמת בשתי מילים כי בטחון עצמי זהו מושג מורכב, ויותר מזה, חוסר בטחון עצמי זה דבר מורכב עוד יותר. בהצלחה.

כמו שאמרת להיות יציב בדעה. ו...

לדעת מהי הדעה הנכונה, וכמה אנו מוכנים להקריב בשבילה.

למעלה