שאלה לי אליכם

rachel1109

New member
שאלה לי אליכם

התהליך שהנשים עוברות בבית הזה הוא אכן קדוש, ועם זאת, מישהו מכם היה מסוגל בעצמו ללכת ולעבור את התהליך הזה מול מצלמה וצופים? ואם כן - איך?

המונשרי

New member
שאלה טובה

בגלל שאני קנאית לפרטותי ספק רב אם הייתי מוכנה לכזאת מידה של חשיפה. אולי רק אם הייתי במצב של חיים ומוות וזו הייתה ברירה אחרונה להינצל.

Thats So Roi

New member
הבית לא מתאים לכל אחד

אני חושב שהייתי הולך אליו רק כמקום מפלט אחרון. החשיפה, במיוחד במקום קטן כמו ישראל שכולם מכירים את כולם (בערך), יכולה לעורר תגובות לא מחמיאות/ביקורתיות כלפי המטופלים בבית, ואני לא בטוח שאני מעוניין בזה. למרות זאת, אילו הייתה לי בעייה חמורה וקשה שהייתה מצריכה דרך טיפול של "קבוצה-מאמנין אישיים-פסיכולוג-התנתקות מהסביבה", הייתי מוכן לשקול ללכת.

בדיוק בגלל זה אני אומרת שזה לא ילך בארץ

החברה פה קשה מידי וקטנה מידי בשביל לעבור תהליך כזה מול המצלמות .

המונשרי

New member
מצד שני תוכניות כמו "הברבור"

הצליחו כאן לא רע. אמנם אנחנו מדינה קטנה - אבל אולי העניין כולו תלוי באופיו של האדם . אלה הפחות אינברטיים אולי יש סיכוי שישתתפו.

rachel1109

New member
מה לדעתכם

גורם לנשים האלו כן להסכים למשהו שכמעט אף אחד לא היה מסכים?

טלטוש

New member
נוגע לכל אחד מהטוק שואו'ז

מה גורם לאנשים ללכת ולהחשף מול מיליוני אנשים? לדעתי גודלה של ארה"ב, הוא אחד מהשיקולים אתה יכול להופיע קבל עם ועדה ועדיין להשאר אנונימי כי התכנית הספציפית בה הופעת לא משודרת במדינה שלך. אבל במחשבה שניה קיימת מגמה של גלובליצזיה, כל התכניות האלה משודרות כבר בכל העולם כך שזה לא השיקול. אני חושבת שישנם אנשים שאוהבים את הפירסום אוהבים להיות במרכז ואל חושבים כל כך חזק על ההשלכות של ההופעה מול כל האנשים שמכירים אותך ואם לא הכירו אותך בעבר היום כל חייך כבר נמצאים אצלהם על המסך. אני חושבת שצריך יאוש עמוק על מנת להגיע למצב שבו אתה מוכן לחשוף את כל חייך בצורה זו, כי רובנו כך נראה לי גם אם היינו נתקלים בקשיים היינו הולכים משלמים סכום כסף, והולכים לפסיכולוג פרטי ללא מצלמות. הבחירה במישהו "מוכר" "מפורסם" שמופיע בטלויזיה כאחד שפותר בעיות נראית לי כבחירה מתוך ייאוש וכדרך של חיפוש אחר קסם שיפתור את הבעיות. הרי "הנה היום ראיתי בטלויזיה איך הוא פתר את הבעיה של האיש שישב בכסא מולו, אולי גם לי הוא יוכל לעזור?"

rachel1109

New member
כן...

כשאת אומרת את זה ככה, אני יכולה לראות את המקום הזה בעצמי, בזמנים יותר חשוכים...

Y. Welis

New member
היו שתי סדרות קרובות השנה בערוץ 2 -

'משפחה חורגת' עם המאמן אלון גל, שלדעתי היתה קרובה מאוד לסידרה הזו, וכן 'סופר נני' החביבה. נראה לי שיש סיכוי לסידרה כזו כאן - השאלה באיזה פורמט.

חרצית3

New member
היתה את סדרת ה'סוויצים' "אמא חורגת"

שלדעתי חייבה חשיפה ברמה גבוהה ביותר. היא היתה מרתקת בעיני -עשו עבודה טובה בבחירת המשפחות ובהחלפת האמהות. מה שמאוד הדהים אותי זה המוכנות לחשיפה לדברים לא קלים בכלל אצל המשפחות הללו והטענה שהדברים מאוד חידדו אצלם את הדברים הטובים והטעונים שיפור בביתם. היא היתה מאוד חושפנית כיוון שהיא אפילו היתה יותר ממוקדת בבני המשפחה, ובעיקר בזוג - לא במשהו כאילו ממוקד "כסף" או "הורות" - אלא בכל. גם בשתי הסדרות שהזכרת יש רמת חשיפה מאוד גדולה. מה שמאוד אהבתי שם זה את היכולת של ההורים במשפחה לנסח את 'הכללים' שמנחים את התנהלות הבית ואת הערכים המנחים. זה יפה, כי אני חושבת שאנחנו בד"כ לא חושבים בצורה מסודרת על המשנה המובילה אותנו בחיים. נקודה נוספת, שטוענת לעניין הגודל והמדינה הקטנטונת שלנו: לדעניותי זה בעצם לא משנה לאיש הקטן, שחי בעיר הגדולה או אפילו עוד יותר בעיירה קטנה בארה"ב, כי הוא יהיה מוכר בכל מקרה. השכנים יזהו, המשפחה והחברים מהתיכון וכו'. הוא לא יכול להמנע מלהיות 'שיחת היום' במקום שבו חי או גדל. יחד עם זה "היום" הזה עובר ומאוד מהר שוכחים. זה טבעו של עולם (פעם היו מדברים על העיתון של היום שעוטף את הדגים של מחר...לפני עידן האינטרנט והסופר).

Y. Welis

New member
היא גם היתה נחמדה, אבל לא עסקה בשינוי

ודווקא כמה מהמשתתפים שם היו זקוקים לכך מאוד, כמו הזוג הצעיר התמהוני שחי ב'שאנטי', אבל במפגש עם הזוג שהתארח, פתח בצעקות רמות כאלה... היה גם 'פרוייקט Y' בזמנו, כך שנראה שיש אנשים שיסכימו לחשיפה כזו. השאלה כמה הם יהיו אכן נורמליים.

קדוש?

סליחה שאני מתפרצת כאן, אבל אפילו המאמנות ובראשן איאנלה, שיש לה אופי דתי מאוד לא חושבות שזה קדוש. חיוני, הכרחי, מהותי, גורלי זה כן. אני לא מסכימה שיצלמו אותי ברחוב סתם ויפרסמו את תמונתי.

Y. Welis

New member
לא חושב שדתי, אלא רוחני, או כמו גוספל

- שירת הנשמה השחורה, וספיריטואלי.

Y. Welis

New member
את המילה divine שמתורגמת בתוכנית כ'אלוהי/ת'

אפשר לתרגם ביתר דיוק ל-'מופלא' או 'מדהים'. איאנלה לא הזכירה את ג'יזוס ואפילו לא את האל, כך שנראה לי שהפירוש שם לא מוצלח.

למעלה