שאלה לי אליכם

Genevieve

New member
שאלה לי אליכם

אחים ואחיות...הרבה פעמים שמעתי את הביטוי "שמרי על האהבה הראשונה שלך כלפי ה' וישוע...אל תתני לזה לדעוך" ולפי מה שזכור לי זה מוזכר גם בברית החדשה. עכשיו..אני מבינה לגמרי את החשיבות האדירה של זה...אבל..איך אני עושה את זה? אולי תוכלו לתת לי אפילו פסוקים מכתבי הקודש שמדברים על זה? תודה מראש. לילה מבורך.

nOway1

New member
בבקשה

יש הרבה פס' על האהבה .. אבל זה הפייבורייט שלי !! אגרת שאול הראשונה אל הקורינתים פרק יג יג אִם בִּלְשׁוֹנוֹת בְּנֵי אָדָם וּמַלְאָכִים אֲדַבֵּר וְאֵין בִּי אַהֲבָה, הֲרֵינִי כִּנְחֹשֶׁת הוֹמָה אוֹ כִּמְצִלְתַּיִם רוֹעֲשִׁים. 2 אִם תִּהְיֶה לִי מַתַּת הַנְּבוּאָה וְאֵדַע כָּל הַסּוֹדוֹת וְאַשִֹיג כָּל הַדַּעַת; וְאִם תִּהְיֶה בִּי כָּל הָאֱמוּנָה עַד לְהַעְתִּיק הָרִים מִמְּקוֹמָם, וְאֵין בִּי אַהֲבָה, הֲרֵינִי כְּאַיִן וּכְאֶפֶס. 3 אִם אֲחַלֵּק אֶת כָּל רְכוּשִׁי לִצְדָקָה וְגַם אֶתֵּן אֶת גּוּפִי לִשְׂרֵפָה וְאֵין בִּי אַהֲבָה - לֹא יוֹעִיל לִי דָּבָר. 4 הָאַהֲבָה סַבְלָנִית וּנְדִיבָה; הָאַהֲבָה אֵינָהּ מְקַנֵּאת; הָאַהֲבָה לֹא תִּתְפָּאֵר וְלֹא תִּתְנַשֵֹא; 5 הִיא לֹא תִּנְהַג בְּגַסּוּת, לֹא תִּדְרֹשׁ טוֹבַת עַצְמָהּ, לֹא תִּרְגַּז וְלֹא תַּחֲשֹׁב רָעָה. 6 הָאַהֲבָה לֹא תִּשְׂמַח בָּעַוְלָה, כִּי בָּאֱמֶת שִׂמְחָתָהּ. 7 הִיא תְּכַסֶּה עַל הַכֹּל, תַּאֲמִין בַּכֹּל, תְּקַוֶּה לַכֹּל וְתִסְבֹּל אֶת הַכֹּל. 8 הָאַהֲבָה לֹא תִּמּוֹט לְעוֹלָם, אַךְ נְבוּאוֹת תִּבָּטַלְנָה, לְשׁוֹנוֹת תֶּחְדַּלְנָה, דַּעַת תִּבָּטֵל; 9 כִּי חֶלְקִית הִיא יְדִיעָתֵנוּ וּבְאֹרַח חֶלְקִי מִתְנַבְּאִים אָנוּ, 10 אַךְ בְּבוֹא הַמֻּשְׁלָם יְבֻטַּל הַחֶלְקִי. 11 בִּהְיוֹתִי יֶלֶד דִּבַּרְתִּי כְּיֶלֶד, הֵבַנְתִּי כְּיֶלֶד, חָשַׁבְתִּי כְּיֶלֶד. כְּשֶׁהָיִיתִי לְאִישׁ שַׂמְתִּי קֵץ לְדִבְרֵי הַיַּלְדוּת. 12 עַכְשָׁו רוֹאִים אָנוּ בְּמַרְאָה, בִּמְעֻרְפָּל, אֲבָל אָז - פָּנִים אֶל פָּנִים. עַכְשָׁו יְדִיעָתִי חֶלְקִית, אֲבָל אָז אַכִּיר כְּדֶרֶךְ שֶׁגַּם אֲנִי מֻכָּר. 13 אַךְ כָּעֵת עוֹמְדוֹת שָׁלֹשׁ אֵלֶּה: אֱמוּנָה, תִּקְוָה, אַהֲבָה; וְהַגְּדוֹלָה שֶׁבָּהֶן - אַהֲבָה..

lion 7

New member
זה ביטוי הנשאל מחזון יוחנן

פרק ב : 1-4 אל-מלאך קהל אפסוס כתב כה אמר האחז בימינו שבעת הכוכבים המתהלך בתוך שבע מנרות הזהב: 2 ידעתי את-מעשיך ואת-עמלך ואת-סבלך ואשר לא-תוכל שאת את-הרשעים ותבחן את-האמרים שליחים אנחנו ואינם ותמצאם דברי שקר: 3 ואתה נשאת הרבה ויש-לך סבלנות ולמען שמי לא יעפת: 4 אך יש-לי עליך כי נטשת את-אהבתך הראשונה رؤيا يوحنا 2 : 1-4 : 1 اكتب الى ملاك كنيسة افسس هذا يقوله الممسك السبعة الكواكب في يمينه الماشي في وسط السبع المناير الذهبية 2: 2 انا عارف اعمالك و تعبك و صبرك و انك لا تقدر ان تحتمل الاشرار و قد جربت القائلين انهم رسل و ليسوا رسلا فوجدتهم كاذبين 2: 3 و قد احتملت و لك صبر و تعبت من اجل اسمي و لم تكل 2: 4 لكن عندي عليك انك تركت محبتك الاولى אז בעצם המפגש הראשון עם ישוע הוא תחילת הקשר הרוחני, וכמובן זאת האהבה שאחרי זמן מה השתנתה על ידי מאמין או כנסייה, מסיבת התקררות רוחנית או הקשר בין האדם לבין ישוע, סיבות כמו אהבת העולם הנוכחי שהחליפה את האהבה הראשונה עם ישוע או לסירוגין אין כבר החמימות וההתלהבות באמונה, התפילות נהיות קרות ובלי כיוון,, זה מזכיר לי את השיר של קיית גריין המרגש על אדם מאמין שאמונתו כבר קרה האומר : http://www.delusionresistance.org/christian/keith/k07.html וכאן מגוון משיריו ששינו רבים המרגשים עד דמעות קיית גרין ז"ל חסר

Genevieve

New member
נראה לי כי לא הבנתם את שאלתי

אני מכירה את הפסוקים.. ביקשתי פסוקים שיעזרו לשמור על האהבה הראשונה הזו, על החמימות ביחסים... תודה שוב.

salt of earth

New member
אולי לזה התכוונת

True love to Christ thinks of him from morning till night; it is glad to be released from other thoughts that it may follow only its one darling pursuit. True love to Christ seeks to get to him, to live with him, to live upon him, and thus to know him so intimately that things which were unobserved and passed over at the first, stand out in clear light to the increased joy and delight of the contemplative mind. If you have but a 'spark' of love for Jesus in your heart, Jesus has a 'furnace' of love for you in his heart!​

salt of earth

New member
ועוד כמה פסוקים

יוחנן 15:1-17"אני הגפן האמתית ואבי הכורם. 2 כל שריג בי שאינו עושה פרי, הוא מסיר אותו; וכל אשר עושה פרי, הוא מטהר אותו כדי שירבה פריו. 3 אתם כבר מטהרים על-ידי הדבר שדברתי אליכם. 4 עמדו בי ואני בכם. כמו שהשריג אינו יכול לעשות פרי מאליו אם לא יעמד בגפן, כך גם אתם אם לא תעמדו בי. 5 אני הגפן; אתם השריגים. העומד בי ואני בו עושה פרי לרב, שכן בלעדי אינכם יכולים לעשות דבר. 6 מי שאינו עומד בי משלך החוצה, כשריג, ומתיבש. לאחר שמלקטים אותם משליכים אותם לאש ושם הם נשרפים. 7 אם עומדים אתם בי ודברי עומדים בכם, בקשו מה שתרצו, ויהיה לכם. 8 בזאת יפאר אבי:שתעשו פרי לרב ותהיו לי לתלמידים. 9 כשם שהאב אוהב אותי כן גם אני אוהב אתכם. עמדו באהבתי. 10 אם תשמרו את מצוותי תעמדו באהבתי, כשם שאני שמרתי את מצוות אבי והריני עומד באהבתו. 11 את הדברים האלה דברתי אליכם כדי ששמחתי תהיה בקרבכם ושמחתכם תהיה שלמה. 12 זאת מצותי: אהבו זה את זה כמו שאני אהבתי אתכם. 13 אין אהבה גדולה מאהבתו של הנותן את נפשו בעד ידידיו. 14 ידידי אתם - אם תעשו את אשר אני מצוה אתכם. 15 לא אוסיף לקרא לכם עבדים, כי העבד אינו יודע את אשר יעשה אדוניו. קראתי לכם 'ידידים', מפני שהודעתי לכם את כל אשר שמעתי מאת אבי. 16 לא אתם בחרתם בי, כי אם אני בחרתי בכם והפקדתי אתכם ללכת ולעשות פרי, שפריכם יתקים וכל אשר תבקשו מהאב בשמי הוא יתן לכם. 17 את זאת אני מצוה עליכם: אהבו זה את זה."
איגרת יוחנן הראשונה 2:5 אך השומר את דברו, באותו האיש נשלמה באמת אהבת אלהים. בזה נדע כי בו אנחנו
איגרת יוחנן הראשונה 3:16 בזאת הכרנו מה היא אהבה, בעבדה שהוא מסר את נפשו בעדנו. גם אנחנו חיבים למסר את נפשנו בעד אחינו. 17 מי שיש לו נכסי העולם והוא רואה את אחיו במחסור ומונע את רחמיו ממנו, איך תעמד בו אהבת אלהים? 18 ילדי, אל נא נאהב במלים ובדבור, כי אם בפעל ובאמת. 19 בזה נדע כי מן האמת אנחנו ונשקיט את לבבנו לפניו, 20 שכן אם לבנו ירשיע אותנו, האלהים גדול מלבנו והוא יודע הכל
איגרת יוחנן הראשונה 4:20 אין פחד באהבה. אדרבא, האהבה השלמה מגרשת את הפחד. הן הפחד כרוך בענש, והמפחד איננו שלם באהבה. 19 אנחנו אוהבים מפני שהוא אהב אותנו תחלה. 20 איש אם יאמר "אוהב אני את אלהים" והוא שונא את אחיו, שקרן הוא; כי מי שאיננו אוהב את אחיו אשר הוא רואה אותו לא יוכל לאהב את האלהים אשר הוא איננו רואה אותו. 21 מצוה זאת קבלנו ממנו, שהאוהב את אלהים יאהב גם את אחיו.
איגרת יוחנן השנייה 5-6 ועכשו מבקש אני ממך, הגבירה, לא ככותב אליך מצוה חדשה, כי אם מצוה שהיתה לנו מראשית - שנאהב איש את רעהו. 6 וזאת היא האהבה: שנתהלך על-פי מצוותיו. זאת היא המצוה כפי ששמעתם מראשית ועליכם להתהלך בה

למעלה