ועוד כמה פסוקים
יוחנן 15:1-17"אני הגפן האמתית ואבי הכורם. 2 כל שריג בי שאינו עושה פרי, הוא מסיר אותו; וכל אשר עושה פרי, הוא מטהר אותו כדי שירבה פריו. 3 אתם כבר מטהרים על-ידי הדבר שדברתי אליכם. 4 עמדו בי ואני בכם. כמו שהשריג אינו יכול לעשות פרי מאליו אם לא יעמד בגפן, כך גם אתם אם לא תעמדו בי. 5 אני הגפן; אתם השריגים. העומד בי ואני בו עושה פרי לרב, שכן בלעדי אינכם יכולים לעשות דבר. 6 מי שאינו עומד בי משלך החוצה, כשריג, ומתיבש. לאחר שמלקטים אותם משליכים אותם לאש ושם הם נשרפים. 7 אם עומדים אתם בי ודברי עומדים בכם, בקשו מה שתרצו, ויהיה לכם. 8 בזאת יפאר אבי:שתעשו פרי לרב ותהיו לי לתלמידים. 9 כשם שהאב אוהב אותי כן גם אני אוהב אתכם. עמדו באהבתי. 10 אם תשמרו את מצוותי תעמדו באהבתי, כשם שאני שמרתי את מצוות אבי והריני עומד באהבתו. 11 את הדברים האלה דברתי אליכם כדי ששמחתי תהיה בקרבכם ושמחתכם תהיה שלמה. 12 זאת מצותי: אהבו זה את זה כמו שאני אהבתי אתכם. 13 אין אהבה גדולה מאהבתו של הנותן את נפשו בעד ידידיו. 14 ידידי אתם - אם תעשו את אשר אני מצוה אתכם. 15 לא אוסיף לקרא לכם עבדים, כי העבד אינו יודע את אשר יעשה אדוניו. קראתי לכם 'ידידים', מפני שהודעתי לכם את כל אשר שמעתי מאת אבי. 16 לא אתם בחרתם בי, כי אם אני בחרתי בכם והפקדתי אתכם ללכת ולעשות פרי, שפריכם יתקים וכל אשר תבקשו מהאב בשמי הוא יתן לכם. 17 את זאת אני מצוה עליכם: אהבו זה את זה."
איגרת יוחנן הראשונה 2:5 אך השומר את דברו, באותו האיש נשלמה באמת אהבת אלהים. בזה נדע כי בו אנחנו
איגרת יוחנן הראשונה 3:16 בזאת הכרנו מה היא אהבה, בעבדה שהוא מסר את נפשו בעדנו. גם אנחנו חיבים למסר את נפשנו בעד אחינו. 17 מי שיש לו נכסי העולם והוא רואה את אחיו במחסור ומונע את רחמיו ממנו, איך תעמד בו אהבת אלהים? 18 ילדי, אל נא נאהב במלים ובדבור, כי אם בפעל ובאמת. 19 בזה נדע כי מן האמת אנחנו ונשקיט את לבבנו לפניו, 20 שכן אם לבנו ירשיע אותנו, האלהים גדול מלבנו והוא יודע הכל
איגרת יוחנן הראשונה 4:20 אין פחד באהבה. אדרבא, האהבה השלמה מגרשת את הפחד. הן הפחד כרוך בענש, והמפחד איננו שלם באהבה. 19 אנחנו אוהבים מפני שהוא אהב אותנו תחלה. 20 איש אם יאמר "אוהב אני את אלהים" והוא שונא את אחיו, שקרן הוא; כי מי שאיננו אוהב את אחיו אשר הוא רואה אותו לא יוכל לאהב את האלהים אשר הוא איננו רואה אותו. 21 מצוה זאת קבלנו ממנו, שהאוהב את אלהים יאהב גם את אחיו.
איגרת יוחנן השנייה 5-6 ועכשו מבקש אני ממך, הגבירה, לא ככותב אליך מצוה חדשה, כי אם מצוה שהיתה לנו מראשית - שנאהב איש את רעהו. 6 וזאת היא האהבה: שנתהלך על-פי מצוותיו. זאת היא המצוה כפי ששמעתם מראשית ועליכם להתהלך בה