שאלה לי אליכם, אנשי פורום זה:

nilial

New member
אלימות בכבישים

לצערי גם נושא מניעת תאונות הדרכים קשור לאלימות. החינוך לסובלנות ימנע בעתיד אובדן חיים גם על כבישי הארץ. האם משרד החינוך נותן דעתו על כך? ומה עם שיעור נהיגה בבתי ספר תיכוניים? האם לכך אין תקציבים במשרד החינוך? הגיע הזמן שמישהו יצעק צעקה גדולה גם בנושא החינוך למניעת תאונות דרכים. אם שכולה

Saatlan

New member
שאלה לי אליכם, אנשי פורום זה:

לדבר על האלימות כמה שהיא נוראה ואיומה בינכם לבין עצמכם, תורם משהו למישהו? אתם מטיפים למשוכנעים. כל הדרכים האלו היום של להטיף נגד אלימות והתוצאה היא אפסית. מה, בגלל שבאתם לאיזה ערס ואמרתם לו "אלימות זה רע, זה לא יפה" הוא לא יכה במישהו? אתם באמת חושבים ככה? אם כן, אז זה ממש פתאטי, ואין לכם מושג מה מה קורה בחיים האמיתיים. אין לי מושג איך להלחם באלימות היום, אני מודה. היא תוצר נלווה של העוני במדינה. כל כך אכפת לכם תעשו משהו בנידון, ואני לא מדבר על הרצאות כי מהם גם ככה מבריזים כל ה"אלימים" ולא מקשיבים והם לא משנים פרסקטיבה של אף אחד. רוצים לסיים אלימות? לכו למוסדות עבריינות ודברו עם העבריינים, שבו איתם, שכנעו אותם מה היא הדרך הנכונה, אחד אחד. אולי לא הצלתם אלפי איש, אבל הצלתם עשרות, וביהדות "כל המקיים נפש אחת כאילו קיים עולם ובמלואו" - קיצה, תזיזו תתחת שלכם יא חבורת היפים ותחחילו לעזור ברחוב עצמו, איפה שדברים קורים, ולא בטלוויזיה שלכם.

s h o o s h a

New member
לעשות כדי למנוע

מסכימה עם דבריך שכדי למנוע אלימות צריך לעשות. וכל אחד עושה כמיטב יכולתו, הבנתו וידיעתו. וכן, יש גם את אלו שלא עושים דבר. לא חושבת שיש מקום לשפוט מישהו על מידת עשייתו ובכלל, מהי עשיה טובה/ נכונה ומהי לא. גם השתתפות בפורום בו דנים באלימות היא סוג של עשיה. לדבר על הדברים ולקחת את התובנות אל החיים שמחוץ למסך ולנסות ליישם אותם שם, בחוץ. העוני במדינה אינו תורם למצב אך אין לתלות בו אשם ולו רק משום שאלימות היתה קיימת תמיד. אלא שהיום, זילות חיי אדם הפכה ל...מצטערת, אינני מוצאת אפילו מילה מתאימה לכך. עבריינים אינם מחתך מסויים של האוכלוסיה. הם מגיעים מכל שכבה ומכל מעמד. הקלות הבלתי נסבלת בה אפשר להשיג כלי נשק קרים (וגם 'חמים), חוסר ההערכה לחיים (כאמור) וכן, לצערי, גם מיעוט העשיה שלנו, כחברה, נגד התופעה. והרי לך כמה סיבות להקמתו של הפורום הזה. להעיר אותנו, לנער אותנו, לתת לנו את האומץ והכוח לעשות למען שינוי. ואני תקווה כי אכן מטרת הפורום תיושם. בדיוק כפי שאמרת בדבריך "...אולי לא הצלתם אלפי איש, אבל הצלתם עשרות, וביהדות "כל המקיים נפש אחת כאילו קיים עולם ובמלואו"..." שבוע טוב שיהיה לכולנו

nilial

New member
חברים הם באמת מלאכים...

החברות האמיתית היא זו שמקבלת אותך כפי שהינך ותומכת בך כאשר אתה עומד ליפול. אנחנו כהורים שכולים לבן שנהרג בתאונת דרכים מיותרת וכן אבדו עמו כלתנו ונכדנו יודעים מה זה צער ואובדן. לולא החברים שתמכו בנו לא היינו מחזיקים מעמד. אנא, היו זהירים בנהיגתכם בכבישים וכבדו את הנהג שלידכם ואת חייו. שימרו על נפשותיכם ועל חייכם. שבוע טוב ומבורך. אם שכולה וכואבת עד מאוד. אל תשכחו לרגע כי החיים יקרים וקדושים.

s h o o s h a

New member
אלימות בכבישים

נהיגה פרועה ובלתי אחראית התפיסה הזו של 'לי זה לא יקרה' מצער לקרוא ולשמוע על מקרים כמו זה שסיפרת והלוואי ואנשים יתחילו לדאוג לעצמם, לחשוב על עצמם, או אז תהא זו תחילתה של דרך בה אולי נצליח להוריד את רף הקטל בדרכים והאלימות בכלל.

Saatlan

New member
עדיף,

שיחשבו לא על עצמם אלא על המקורבים שלהם, שיפגעו. אנשים נוטים לזלזל לפעמים כשמדובר בחייהם לבדם בכביש, במיוחד אם הם במצב רוח זה או אחר. עדיף שתחשבו על הילד/אישה/חברה בבית.

kotler1581

New member
כל האלימות היא מסרטים

כל האלימות היא מסרטים ככה חושבים רבים אבל לא יודעים שהאלימות היא בגלל שעמום וכל המשועממים רואים סרטים...........

Saatlan

New member
קוטלר איפה אתה חי?

נראה לך באמת שיש קשר כלשהו לטלוויזה? אולי בקרב שודדי בנק צעירים, אבל אין שום קשר לאלימות היום. האלימות היום היא ככה (תלת שיח אמיתי) א' וב' הולכים ברחוב. ג' הולך מולם. ג':"תן סגריה" א':"לא רוצה" ג':"מה זה לא רוצה?" ב':"מה זה מה זה לא רוצה?" -מוציא סכין ודוקר את ג' בבטן. זה מקרה שארע במודיעין לפני מספר חודשים ג' דרך אגב הגיע למיון נמרץ ויצא בחיים. וזו האלימות השוררת היום ברחובות. לסרטים אין שום קשר, והעובדה שאמרת את זה רק מוכיחה את הטיעון הראשון שלי, שלכם אין שום מושג מה קורה באמת ברחובות ואתם מדברים פה כמה אלימות זה רע, בבועה משלכם.

מייתה

New member
מסכימה לגבי העוני

אני מכירה אנשים שלחצים כלכליים קשים או לחצים אחרים הוציאו מהם את האלימות ( או דיכאון ). אנשים שקודם לכן לא היו אלימים. ואני חושבת שאם הייתי במצבם גם כן יכולתי לפול לזה. לכן אני חושבת שהקיצוץ המדיניות הרווחה זה פשע שילך ויחמיר את האלימות. אבל כשיש את התנאים הבסיסיים של קיום נורמלי : לדעתי הכל בא מהבית , ילדים שרואים יחסים של כבוד ושיתוף בין ההורים ושההורים פותרים ביניהם את הבעיות בלי לדרוס אחד את השני ( אני לא מתכוונת פיזית ) או בלי לטאטא הכל ולהדחיק , הילדים יקבלו כלים להתמודד עם החיים בלי אלימות , ובנוסף הם חייבים ללמוד הגנה עצמית . לכן כל זוג שרוצה להקים משפחה ולהביא ילדים צריך ללכת לקורס או טיפול , זוגי או קבוצתי זה חובה , כדי למנוע , ובמיוחד אם המודל הזוגי שקיבלו מהוריהם היה לא מכבד ואפילו טיפת חוסר כבוד או שטלתנות זה אלימות. ובלל לפני שאדם מביא ילדים שיבדוק אם הוא עצמו התבגר או ממשיך להגיב בצורה ילדותית בכל מערכת יחסים. בכל אחד מאיתנו קיימת אלימות וצריך ללמוד שיטות להרגע להגיב בצורה יעילה יותר לסיטואציות . לדוגמה : אם אדם אלים חותך אותך בכביש ומסכן אותך ואתה מקלל ונהיה עצבני אתה מוסיף לאלימות של עצמך ולאלימות הכללית בכביש. אם כל אחד יעבוד ,על עצמו בלבד, לנהוג יותר רגוע ולא להסתכן ולסכן כדי להגיע 5 דקות יותר מהר , הכבישים יהיו יותר בטוחים מאשר אם כל אחד ימשיך לקלל את הנהגים האחרים.

דעתי אליך

לדעתי לדבר זה תמיד ישכנע, אבל זה תלוי מי מדבר ואיך הוא מדבר. ברור שיש עוד דרכים חוץ מלדבר אפשר ללכת גם בתי סוהר ולמוסדות עבריינים אבל יש עוד דרך אפשר להביא מישהו עם ניסיון למשל עבריין לשעבר במקום "עוד" הרצאה.

איך אני מתיחחסת לזה

אני פה לא ממש הרבה זמן, אבל אני בטוחה שהאנשים פה מנסים לעזור, אז למה להוציא עליהם את כל הכעס על בעיה שלכולנו רע איתה?! ולדעתי הכי חשוב זה לדאוג לעצמך ואם כבר להשפיע על החברים הקרובים והמשפחה. אני למשל לא אצה לרחובות והעשה משהו, אני מעדיפה לדאוג לעולם הקטן שלי (הסביבה הקרובה אלי). אני מסכימה איתך שהאלימות זה לא משהו שקל לשנות ואני גם לא מצפה שתעלם בקרוב מהעולם. אבל מה הבעיה להחליט יום אחד לא להיות אלים, רק אתה, ואני. אולי יום יבוא ויותר אנשים יהיו כאלו והאלימות תקטן?!

s h o o s h a

New member
מנסה לעזור

לדעתי, סטלאן מנסה להאיר את הצדדים האפלים שלדעתו בהם אנו לא נוגעים. והצדדים הללו נמצאים ברחובות, בין החבר'ה הסכינאים למיניהם, שעמם אין אנו כל כך 'מתערבבים'. לדעתי, ותקן אותי אם אני טועה, אל אלו אתה מכוון. ותשובתי היא- שיש מידה של צדק בדבריך, אולם גם עשיה אינה כבמטה של קסם. מדובר על תהליך שצריך להתחיל היכן שהוא. וגם הידברות הוא תחילתו של תהליך. ואולי נצליח, כפי שכתבה ניקוש, יבוא היום שבו אל האחד יצטרף עוד אחד. כך מתחילות מהפיכות. ויש לנו את הכוח? מאמינה שכן. יש לנו את הרצון? מקווה מאד שכן. ושוב, בעית האלימות על כל פניה וגווניה לא תיעלם כלא היתה בין יום או לילה. אבל אם נתחיל לראות ניצנים ... יכולה כבר לדמיין את ההרגשה. מצליחה כבר לחוש שביעות רצון מעצם זה שאנו כאן, מדברים על הדרכים והאפשרויות ובודקים איך ניתן ליישם. אם רק נדבק בזה. יש לזה סיכוי. ואפילו טוב

הלואי

והאלימות הייתה תוצר לואי של העוני בישראל,אם היא הייתה שייכת לשכבה אחת מוגדרת באכלוסיה היה הרבה יותר קל למגר אותה,אבל מה לעשות שהאלימות קיימת בכל שכבות האכלוסעה בארץ בלי הבדלי דת גזע מין או מצב כלכלי.

למעלה