שאלה לי אליכככם

ברררר

New member
שאלה לי אליכככם

אני מתחילה שבוע הבא לשדר ברדיו בבית הספר שלי אני מתבלטת איזה שיר של אביתר לשים בתוכנית הראשונה תנו לי הצעות [כל אחד שיר אחד!!] תודה :)

ברור לך שתוך יום תהיה כאן הרשימה של

כל השירים נכון
אבל אני ממליצה על "את שקט"
(בלי הקליפ כי הוא מעצבן
)

מעצבן.. ../images/Emo46.gif

קבוצה של ילדות קטנות בבגדי גוף באמצע שיעור ריקוד/ התעמלות קרקע ובצד של האולם ספורט יש את אביתר והלהקה ויש איזה ילד שמגיע ונועץ מבטים באחת מהילדות ובסוף הוא ואביתר מחליפים מבט או משהו.. על הקשר בין המילים המדהימות של השיר הזה לבין הקליפ האינפנטילי הזה אני עדיין עובדת..
(הקליפ ממש ממש איכזב אותי
אשכרה כעסתי כשראיתי אותו, הוא די הורס את מהות השיר לדעתי...)

אני דווקא מאוד הבנתי אותו

נראה לי השורה שמסמלת אותו היא "מאושר להתאפק אלייך".. השיר הזה הוא פשוט שיר אהבה לדעתי.. לא עמוק או מסובך מדי, בדיוק כמו הקליפ... והקליפ דווקא חמוד, אביתר לובש שחור שם נדמה לי, והוא מנגן בעמידה שזה גם נחמד.. ובכלל, מתאים כזה.. מזמן לא ראיתי אותו, מתחשק לי

את זה גם אני הבנתי..

אבל להתפס לשורה הראשונה שהיא לדעתי הכי פחות קריטית בשיר לדעתי זה אינפנטילי.. וזה שהן רצות סביב עצמן ומניפות פונפונים בשורה הכי חזקה בשיר (שוב לדעתי..) "אמא היתה... מסתכל וסוגר" זה בכלל נוראי בעיניי וכל הקטע של הדת שהוא גם יפה בעיניי בשיר גם בכלל לא בא לידי ביטוי בקליפ.. בקיצור, חוץ מ"מאושר להתאפק אלייך" אין שם יחס לאף אחת מהשורות המדהימות של השיר הזה (שלדעתי הוא בכלל לא שיר פשוט) וזה ממש מעצבן לדעתי ומוריד בצורה משמעותית מערכו של השיר!

זה לא רק שורה אחת

זה כל הפזמון גם ת'אמת.. ופשוט נראה כאילו זה הבסיס של השיר. מה שכן אפשר להגיד, זה שברוב הקליפים של אביתר, הוא מעביר את המסר של השיר, ואם זה הקליפ שהוא עשה, אז הוא לא ראה דרך אחרת לבטא את המילים של השיר בצורה הכי טובה. ז"א, שהבעיה היא לא בקליפ, אלא היא בעיני המתבונן שצריך למצוא את הדברים שקשורים למילים.. אני לא מבין מה הולך בקליפ של 'חלון' לדוגמא, קליפ הזוי לגמרי.. אבל אני בטוח שיש הגיון בהרבה מהדברים שרואים שם. ואני אשמח אם תסבירי לי את השורה האחרונה בשיר, כי לדעתי היא בכלל לא הכי חזקה בשיר, וזה בטח אומר שאת מוצאת בה משהו שאני לא.

אם אתה אומר.. ../images/Emo4.gif

לי זה נראה כמו פשרה כלכלית הרעיון הזה של ללכת לבי"ס יסודי ולצלם חוג בלט/ התעמלות אומנותית של ילדות בנות 7 ולא כ"הוא לא ראה דרך אחרת לבטא את המילים של השיר בצורה הכי טובה"
אבל קטונתי
אולי אתה צודק.. אני לא רואה שם שום ביטוי, ולא הקטן ביותר ל"משקה את עצמי בדעת, מרווה את השורש עמוק, ספר ישן מפעם, אותיות שחורות, לבנות" או למשפט שציינתי קודם או ת'כלס לכל חלק גאוני אחר בשיר (וזה לחלוטין אחד השירים האהובים עליי של אביתר..) אז אני פחות רואה בגישה שלך של "אם הוא עשה את זה ככה, אז ככה זה צריך להיות וזה הכי טוב" ואני לא בטוחה שיש היגיון בהרבה דברים שרואים שם (או בחלון..) בעיקר כי לא רואים שם הרבה
ולגבי השורה האחרונה בשיר, אתה ואני שונים לחלוטין מכל הבחינות, כבר הבנו את זה בעבר.. אתה מחפש "מסובך ומורכב" או "אתגר" ואני, מה לעשות, לא חושבת שפשטות היא מילה גסה! והמשפט הזה בעיניי הוא דווקא החלק הפשוט בשיר הזה, הוא פשוט מתאר סיטואציה פשוטה בבית משפחת בנאי, תמיד ראיתי את זה כזיכרון ילדות שנחרט אבל אני חושבת שיש לו משמעות בקונטקסט דווקא של השיר הזה.. וסיבה לכך הוא הכניס את השורה הזו דווקא שם.. הבעיה היא שכדי להסביר את הקונטקסט שאני רואה אני צריכה לתת את הפירוש שלי לשיר כולו ולא נראה לי שזה המקום.. אז נדבר על זה כבר בהזדמנות
שבת שלום.

אמממ טוב...

אני לא חושב שזו פשרה כלכלית ת'אמת :eek:, ממש לא נראלי.. בנתיים בכל הקליפים של אביתר שראיתי, המסר של השיר הועבר בצורה כזו או אחרת, פשוט לא נראלי שהוא יתפשר על משהו... גם אני תפסתי מהמשפט הזה רק פשטות, בגלל זה אני לא יודע איך הוא הופך למרכז של השיר ולחלק הכי חזק בו... אבל בסדר.

לא אמרתי שהוא החלק

הכי חזק בו.. אבל הוא אחד החזקים.. אני חושבת שיש כמה אפיזודות מאוד חזקות בשיר הזה..

אוקי, כתבתי שזו

השורה הכי חזקה, אתה צודק
היא אחת החזקות ביותר לדעתי ואמרתי שהיא הכי חזקה פשוט כי אותה אני הכי אוהבת

darling2

New member
בלי שום ספק,

חלון
אחותי גם משדרת ברדיו של הביצפר שלי. והכרחתי אותה לשים כמה פעמים...

MikeY fReAk

New member
חוץ מהשירים הברורים../images/Emo79.gif

(מתי נתנשק, פודרה, סיכוי, תחרות כלבים, פקק תנועה) לדעתי..הזאב והאיילה

MikeY fReAk

New member
בברורים התכוונתי מוכרים../images/Emo13.gif../images/Emo79.gif

(ואיך שאני רואה את זה הזאב והאיילה לא ממש מוכר)

למעלה