שאלה לי אליך יאיר....

tiger

New member
שאלה לי אליך יאיר....

אתה באמת חושב שכל מה שקורה למכור ,תת תנאים,מחסור בטיפול,אפליה ושינאה חברתית...כל זה מגיע לנו מעצם היותינו מכורים ? אתה אומר ש"אנחנו בישלנו את הדיסה ועכשיו אנחנו צריכים לאכול אותה "? גם אם זה כבר ברור היום שמדובר במחלה (כניראה שגם עם בסיס גנטי כל שהוא) ככל המחלות ? האם אנחנו אמורים לקבל יחס מחפיר כאילו זה דבר מובן מאליו שמגיע לנו ביגלל שאנחנו נרקומנים וביגלל שאנחנו הישתמשנו בסמים ? את מה שמגיע לנו אנחנו מקבלים יום יום וסובלים יום יום את הסימפטומים הפיזיים והנפשיים של המחלה שלנו,מי שצריך לישתות תרופות יום יום (מתדון זה רק דוגמא אחת),מי שצריך שיחות יום יומיות (אן אי),מי שצריך להיתעורר לילה לילה מכוסה זיעה קרה מטראומות עקב ההיתמכרות שלו ומה לא.המחלה הזו ועיקבותיה הרי ילוו אותנו כל החיים וזה לא משנה אם נפסיק להישתמש או לא,המחלה הזו היא לכל החיים נקודה.האם יש לדעתך עוד איזה שהוא תשלום חוץ מיזה שאנחנו צריכים לשלם ולישתוק ביגלל שאנחנו אנשים חולים ושחלו במחלה שלהם אין כימעט שום שליטה עליה (על איזו מחלה בעצם יש שליטה)? האם אתה חושב שזה שהישתמשנו בסמים זה אומר שמגיע לנו עכשיו לאכול את כל החרא שמאכילים אותנו בכפית במקומות כמו קהילות טיפוליות,בתי מישפט,בתי כלא,בתי משוגעים...ולישתוק ? לישתוק כי זה מגיע לנו ? למה אנשים לדעתך חושבים שזה מגיע לנו ? למה אנשים עדיין חושבים שאנחנו צריכים ליבלוע כל יחס מחפיר וכל שיטת גמילה מפגרת בבחינת "שיוכלו את הדיסה שהם בישלו לעצמם" ? למה ? במה שונה מחלת ההיתמכרות לסמים מכל מחלה אחרת (חוץ מיזה שהיא המחלה הכי מוקצת מחמת מיאוס אחרי האיידס אולי או בייחד)???

יאיר5

New member
קודם כל לא לא לא לא מגיע לנו כל

השנאה האפליה חוסר היחס היחס המאוס באמת שלא מגיע. אבל זה המצב רוב אם לא כל הנרקומנים פגעו בחברה פגעו באנשים הקרובים ביותר שהיו להם. גנבו שיקרו רימו רצחו ומה לא כל פשע אפשרי בשביל השימוש לא בשביל להתעשר בשביל להשתמש להיות בריא לעמוד על הרגלים ואת זה לא מבינים.אז החברה התנערה התרחקה נמאס לה אפילו לקרובים ביותר למשפחות שלנו נמאס ובמשך הזמן התנערו מאיתנו לגמרי.והחברה מצאה לנו פתרונות בבתי סוהר בקהילות טיפוליות במחלקות סגורות לפי השיטה אם לא רואים לא שומעים שימותו שם.וגם אם אני לגמרי סולד ושונא את זה אני יכול להבין את זה אין לי ברירה ואין לי אשליות שלמישהו איכפת מאיתנו!!! מבחינת החברה מחלת ההתמכרות שונה לגמרי ממחלות אחרות כשאתה חולה בסרטן או איזו מחלה קשה אחרת אומרים "יה איזה מזל רע מסכן"ומבינים ומנסים לעזור במחלת ההתמכרות רבים לא חושבים שזאת מחלה אלה שאתה גרמת לזה שמגיע לך וכל מה שקורה לך בדרך אתה אשם לא אף אחד אחר.כמה פעמים שמעת "מי אמר לך להיות נרקומן לך שב בבית שבוע תשבור קריז וזהו"אני שמעתי מיליון פעם מי שלא חולה במחלה לא מבין תקושי תדודא לא מבינים שהקריז זה הדבר הכי קל בענין הזה(כמה שהוא קשה)לא מבינים שיש נרקומנים שאף פעם לא יגמלו שלא יכולים לחיות בלי סם במיוחד אנחנו שהתחלנו בגיל מאוד צעיר ולא היכרנו שום דרך חיים אחרת.אין הבנה אין ולא נראה לי שתהיה בזמן שלנו לפחות. אם הם יבינו אם יצתרכו להתמודד עם הבעיה הזאת ושמה סמים בדרך אחרת לגמרי וזה מפחיד אותם ומה יעשו כל הסוהרים אם הבתי סוהר יהיו רקיים ומה יעשו השוטרים והשופטים והעובדים סוצילים וכל החולרות שמרויחים מהבעיה שלנו? אתה מבין למה היחס לא ישתנה.אני מזמן למדתי מהוא הטבע האנושי מזמן למדתי שמי שלא מצפה לכלום לא מתאכזב מכלום זה החיים והזמן לימדו אותי אם לא הייתי חי לפי הקו הזה לא נראה לי שהייתי שורד את כל הדרך שעברתי ונשאר נורמאלי(בערך)זה עצוב אבל זה החיים. ותאמין לי שגם אם נצעק ונצעק עד מחר לא יבינו אותנו ולא ישמעו אותנו בגילך אתה כבר צריך לדעת.זה עצוב כואב ומעצבן והלואי והמצב לא היה כזה אבל הוא כן ואין הרבה מה לעשות חוץ מלהתמודד לבד אם כל הקושי ולהמשיך לשרוד אני לא רואה באופק תמצב משתנה. אז יאללה אחי שהיה לך חג שמח ושהשנה שבאה תהיה יותר טובה

tiger

New member
אמן...ובכל זאת:

אני לא מדבר על ליצעוק ,אף על פי שבזמן הנכון במקום הנכון גם זה טוב.קודם כל אני מדבר על להבין ולא לקבל. אני מבין שאין לנו /לי הרבה מה לעשות או יכול לשנות אבל קודם כל אני יכול לא לקבל את מה שאין לקבל ולהבין שמה שקורה הוא דפוק מהיסוד. נכון שנרקומנים עשו דברים איומים לחברה.גם החברה עשתה להם.עדיין אני לא מוצא שום הצדקה ולו הקריז הקשה ביותר לשוד של זקנים או רצח של חפים.לדעתי לשפל הזה מגיעים מי שגם ככה מיבנה האישיות שלהם גם ליפני הסמים היה חרא.לסמים יש יכולת להוריד אנשים לתחתיות שאול אבל איש איש והתחתית שלו.הסמים גם פועלים מעוד דרך מאוד מיוחדת,הם הופכים לאבן בוחן של האישיות,היתמכרות לסם תסיר את כל המסכות מהפנים של האדם ,תחת הקושי הכספי והפיזי ירדו כל העקבות וכל אחד יעשה את המקסימום שהוא מסוגל לעשות כדי לישרוד ,כדי ליקנות עוד מנה,כדי לעבור עוד לילה.לכל אחד יש מקסימום אחר,אחד ישרוף ירושות,אחד ימכור קרקעות בים,אחד יריץ את המסכורות שלו או את העסק של אביו,שני יגנוב,ימכור סמים או את גופו/ה שלישי ירצח זקנה או יגנוב את שרשרת הזהב של אימו.לכל אחד התחתית שלו אותה אפילו ההיזקקות לסם לא תשכנע לעבור,זה לא נכון שכל נרקומן תחת קריז יהיה מוכן לירצוח זקנה כדי לישבור אותו ולא הרבה תודה לאל עושים את זה.מה לעשות ויש חולרות בכל קהילה ואצלינו הסם גורם להקצנה קשה של הצדדים השליליים באישיות שלנו אבל עדיין לא כולנו מזיקים כל כך ולא כולנו הרסנו לחברה כל כך הרבה,מעטים כן,רבים בעיקר הרסו את עצמם באופן יסודי ולא אף אחד אחר.זה שיושב בכלא על סחר בסמים,למה הוא סחר בהם ? כי זה הכף שלו ? או ביגלל שזה היה החלום שלו כשהוא היה ילד ? או ביגלל שבתישעים ותשע אחוז מהמיקרים הוא היה חייב לעשות זאת ביגלל ההיתמכרות שלו ולמי הוא מכר סמים ? לילדים בבית ספר ? בדרך כלל לא,הוא מכר סמים לנרקומנים. כאן ניכנסת הבעיה של מה שהיזכרת קודם,שאם יכול שינוי במדיניות הסמים,שזה בעצם מה שמיתבקש אם מבינים את הדברים האלה אז תיהיה גם בעיה של מציאת עבודה לסוהרים שיפוטרו אחרי שבתי הכלא יתרוקנו ועוד הרבה מיגזרים:עורכי דין,שופטים,רופאים,שוטרים,עו"סים ועוד כהנה וכהנה יצתרכו למצא עבודה חדשה.זאת הסיבה היחידה למה אני לא מאמין שמישהוא כאן פעם יעשה את הדבר הנכון.לא ביגלל שזה לא הדבר הנכון אלה ביגלל שזה יפגע במיגזרים הרבה יותר חשובים מכמה נרקומנים.הנרקומנים האלה הם חוליה חשובה בשרשרת המזון וכמו בשרשרת המזון אם מוציאים חוליה אחת כל השאר ימותו.חבל.כי מי שבעיקר סובל זה אנחנו ובימקום שיצדיעו לנו על ההקרבה ועל כל החרא שאנחנו אוכלים כדי שאחרים יוכלו לחגוג ולהמשיך לשבת על סיר הבשר אז אנחנו עוד השעיר לעזעזל ואנחנו עוד נחשבים לסכין בגב של האומה.הסכין היא בגב שלנו בעיקר לא של אף אחד אחר.נכון שיש כמה רוצחי זקנות ופושעים מלוכלכים ושפלים אבל כמה כאלה יש שלא מישתמשים בסמים וכניראה שכמו שיש חולרות בכל חברה וקהילה אז ככה גם אצלינו רק שאצלינו ישר כולנו אשמים ואת כולנו רואים מייד כחבורה של פושעים ועוכרי ישראל,האמנם ??? t

יאיר5

New member
לא הבנת למה התכונתי ....

לא התכונתי שכל נרקומן ישדוד זקנים או דברים בסגנון התכונתי שככה החברה רואה ת משתמשים יש הרבה משתמשים עם לב זהב שבלי החומר וגם עם הם אנשים יותר טובים מהרבה נורמטיבים רק מה הסטיגמה התוית שמדביקים לנו יותר גרועה מאיתנו. אני לא יודע כמה ירושות היו לך בשביל להשתמש אבל מאיפה שאני בא אם אתה לא מבצע פשעים על בסיס יומי איך תשתמש? אם לא תעשה קומבינות לא יהיה כסף לחצי הבא וזאת הפגיעה בחברה שהתכונתי מה מי אמר שאנשים שמשתמשים יעשו הכל לא אני אמרתי ותאמין לי באגפים שהייתי אנשים שעשו דברים כאלה לא היו שורדים חצי יום. ואם תקבל או לא מה שהחברה עושה או חושבת זה לא ישנה הרבה זה המצב. ותאמין לי אני בכלל לא אוהב אנשים רק בעלי חיים למה הטבע האנושי אנטרסנטי ועוד כמה דברים שלא נעים לכתוב.יש אנשים שלא משתמשים שעושים דברים יותר גרועים מכל משתמש.ואם תקרא טוב טוב מה שכתבתי תראה ששנינו כמעט התכונו לאותם הדברים.

tiger

New member
לא אמרתי שכתבת,אני כתבתי...

שכשחושבים על הנזק שנרקומנים עושים לחברה אז בדרך כלל מקובל לחשוב על שוד זקנים וזקנות ,תשש(גנבה כאשר דלת הבית פתוחה והדיירים ביפנים),סחר בסמים וזנות.לגבי הזנות והסחר בסמים אני רוצה להוסיף שמי שעוסק בזאת פוגע בעיקר בעצמו כאשר הוא או היא סוחרים בסמים כי הם בסופו של דבר ישבו בכלא או ירצחו ,מעט מאוד באמת "עושים כסף" מיזה כי הרוב המכריע של הסוחרים הם גם מישתמשים כך שהם א:פוגעים בעצמם.ב:משרתים את הקהילייה של המכורים הנרקוטיים.לעומת זאת מי שעובד/ת בזנות גם פוגע/ת בעיקר בעצמה מאחר והיא זו שנידבקת במחלות,נעצרת וכו כך שנוצר שוב מצב אבסורדי שהזונה (לא משנה מאיזה מין) פוגעת בעצמה אבל משרתת קהילה שלמה של "נורמטיביים".מכורים מישתמשים מעט מאוד בשירותי זנות בעוד השמנה והסלטה של החברה מישתמשת בשירותים הטובים שלהם/ן.שאר המיקרים שהיזכרתי שנותים לשייך אותם למישתמשים בהרואין זה שוד הזקנים והתישוש,שתי תכונות שהן מוקצות מחמת מיאוס גם בקרב קהילת הנרקומנים עצמה ומי שעשה דברים כאלה לא יסתובב בשום בית מעצר/כלא בשקט...(כמו שהזכיר יאיר וזה מאוד נכון). שוב כל נזק שמקובל לחשוב שנרקומנים גורמים (התגודדויות במרכזי חלוקת מתדון,גנבה מבתי מרקחת,קיבוץ נדבות בצמתים ועוד)אם יחשבו לרגע לעומק בדרך כלל יגלו שמי שבאמת אשם במה שקורה זה השיטה.כל המערכת החברתית של הטיפול בסמים צבועה ורקובה מהיסוד וכל מה שקורה לא קורה ביגלל שאנחנו אנשים רעים או דפוקים (אולי חלק מאיתנו ואולי גם אני אבל לא ביגלל זה דברים ניראים כמו שהם ניראים,דגש על ביגלל)אלה שפשוט כמו שלחתול לא נישארת ברירה אלה לינשוך כאשר דוחקים אותו לפינה עם הגב לקיר ככה גם אנחנו.אנחנו לא אנשים רעים (ברובינו),יש לנו מחלה "רעה" והחברה מטפלת בבעיה בצורה גרועה. יש לי הרבה הצעות איך דברים צריכים להעשות אחרת ככה שאי אפשר להאשים אותי בדמגוגיה זולה של מי שרק יש לו מה להגיד וביקורת להעביר אבל אין לו שום דבר אחר יותר טוב להציע.יש לי הרבה דברים להציע שיכולים לשנות את כל התמונה,הדברים האלה פשוטים וידועים לכולם שם למעלה כבר יותר מעשרים שנה.כבר הרבה שנים ש"מה שצריך באמת לעשות" כתוב על הקיר וכתוב בגדול.הסיבה היחידה שהדברים לא נעשים היא שטלתנות וכוחניות של מיגזרים שקרובים לצלחת על פני מי שלא. מקווה שזה לא מיגע אף אחד הנושא הזה ,זה פשוט חלק בילתי ניפרד לדעתי מ"בעית ההיתמכרות" של רבים כאן ואיך שהיא ניתפסת ומטופלת ע"י שאר העולם. t

tiger

New member
אז זהוא,שהעולם התחיל להיתעורר...

רק כאן יושנים חזק.אני אפילו לא מדבר על אירופה ששם הליגאליזציה זה כבר רק עיניין פורמלי של חקיקה כי בשטח כבר אין שום מעצרים על סמים קלים (לצריכה עצמית)ויש מדינות שגם הסחר מותר,גם סמים קשים אפשר לשאת בכמויות קטנות,אף שוטר בהולנד,גרמניה,אנגליה,פורטוגל,שוויץ,אוסטרליה ועוד לא יעצור אדם שנושא מנת הרואין או קוקאין,גם את הסם לא יקחו לו שלא לדבר על מעצר כי יש הכרה ברורה שמדובר בתרופה.טיפולי גמילה וטיפול תחליפי יש לכל ניזקק בכל מקום וכל אחד יכול לקבל טיפול תחליפי או לגמילה בעזרת מתדון תוך מיספר ימים גג אם לא על המקום .כן הגמילה הכי פופולרית בעולם זו גמילה בשלושים יום בהפחתה של מתדון עד למינון אפס וללא קריז-בארץ עדיין אין מקום אחד שמגיש טיפול מהסוג הזה.אז זהוא שאפילו אם אנחנו כבר מכירים בעובדה שלעולם לא ניהיה "נאורים" כמו במדינות אירופה כי אנחנו הרי הכוכב החמישים ואחת של הפטרונית הגדולה שלנו ארה"ב ולטוב ולרע אנחנו מקבלים מימנה הכל,הכל כולל הכל וזה אומר גם היתחיבות אולי לא כתובה ליהיות שוטפים לדרך ולמדיניות,כן גם זו בנוגע לסמים כאשר הדגל של השוטפות הזו זו "המילחמה בסמים" שהתחילה בארה"ב ושטפה את המערב ואילו עכשיו פשטה את הרגל במדינות אירופה שעברו למדיניות צימצום נזקים ורק אנחנו בעלי ברית נאמנים שכמונו נישארים דובקים בדוגמא הכל כך "אול" אמריקאית של המילחמה בסמים כאשר האירגון הכי חזק אצלינו ל"טיפול" בנושא היא "הרשות למילחמה בסמים".אז אפילו אצל האמריקאים הקשוכים שמהם אנחנו שואבים את ההשראה למדיניות שלנו יש בשנים האחרונות היתקדמויות שהלוואי עלינו.יש שם הרבה יותר אפשרויות גמילה אבל טוב,בואו נגיד שיש להם את האמצעים אבל אפילו בדברים שלא צריך להם הרבה כסף אלה רק ראש פתוח כמו מדיניות הטיפול במתדון האמריקאים העבירו רק השנה חוקים מהפכניים בתחום שמתירים לרופאי מישפחה לירשום מתדון למכורים מיתוך הכוונה המוצהרת שהחומר הזה צריך ליהיות הרבה יותר נגיש לכל מי שזקוק לו ובכך ביטלו שם את המונופול של "מירפאות המתדון" ששם כמו גם כאן נכשלו לטענת המימשל לספק את "הסחורה" לכל מי שניזקק לה והערימו קשיים ומיכשולים עד כדי כך שמירבים נימנע טיפול.הלוואי עלינו בעוד עשר שנים. העולם מיתעורר,רק אנחנו ישנים. t

tiger

New member
איש,אני בכלל לא היתכוונתי לדברים

שלך.אני כתבתי הלאה רק דברים שכבר לא היו קשורים כל כך למה שאתה אמרת,רק אולי בגדול.ברור לי שלא היתכוונת למה שלא היתכוונת,זה ממש בסדר. גם אני מקווה שברור לך שברור לי שאנחנו מדברים כימעט על אותו דבר,סנטימטר לפה סנטימטר לשם,זה היה משעמם אם שני אנשים היו חושבים בדיוק אותו דבר לא ? שתיהיה לך שנה טובה. דרך אגב,הלוואי שיכלתי לישרוף כמה ירושות... הייתי מסודר הרבה יותר טוב באגף נ"ס :) t

למעלה