שאלה ליוסי שריד

זעליג

New member
שאלה ליוסי שריד

יוסי דיבר הבוקר ברדיו, והתקיף את צה"ל על התקלות שקורות לו ברצועה... ואני שואל, מה אתה רוצה ממפקדי הצבא בשטח? מה צריך לעשות מ"פ שיורים עליו? על חייליו? גם אם הירי בא מתוך בתים מאוכלסים. ואל נא תגידו לי שצריך לצאת משם, את זה לא יכול לעשות מ"פ, הוא לא יכול לצאת! הוא שם והוא צריך להגן על חיי חייליו. אז מה לדעת יוסי שריד צרך לעשות החייל בשטח?

Black dog

New member
זעליג יקר

לא שמעתי את הראיון ואניי לא יודע על מה דברו ולא כתבת מספיק שאלות עמוקות שאני אוכל לענות . אך אם תפנה ליוסי שריד במייל - דבר שאפשר לעשות דרך האתר (שקישורו בטאגליין) הוא יענה לך . במידה והוא עסוק פנה לאחד הח"כ האחרים מוסי רז למשל תמיד עונה . עמרי

rubikon

New member
שקרי"תקשורתנו" + גושלום + ישגבול

מעניין שתמיד אחרי פעולה מוצלחת של צהל-יש בין ההרוגים ילדים ונשים. אני רוצה להזכיר פה ש- "ידידנו המובהק" קופי ענן הודיע מעל מסכי הטלויזיה- אחרי "הפלופ" הערבי בקשר ל-כביכול "הטבח בג´נין"-בו ניסו הערבים בסיוע תיקשורתנו "האוביקטיבית" לשכנע את העולם כלו ש-רצחנו מאות אנשים חפים מפשע ללא כל סיבה והתגרות-כי לא היה שום "טבח" וכי הטרוריסטים התחבאו מאחורי אוכלוסיה אזרחית- ובשפה לא דיפלומטית-כי הערבים הם שקרנים ופחדנים המתחבאים מאחורי אוכלוסיה אזרחית תמימה. כעת מתברר - לפי פירסומי "הגיבורים" שהצליחו לברוח-באתר האינטרנט שלהם,כי כל מי שהיה בזמן הקרב במחנה -היה חלק בלתי נפרד מהכח הלוחם-כולל הילדים, הזקנים והנשים-לכל אחד היה תפקיד מוגדר בלחימה.האוכלוסיה התמימה באמת-ברחה מהמחנה לפני תחילת הקרב. מעניין שתמיד היריות והאר.פ.ג´ נורים ממקומות בהם יש ילדים ונשים.אולי יספרו לנו אבירי "האמת המוחלטת" מה עשו נשים וילדים בשעה שלוש לפנות בקר-ליד הלוחמים הפלשתינאים שנפגעו מהטיל שלנו?חלאות אדם אלה, בכונה יורים מאזורים מאוכלסים בצפיפות בכדי שתגובתנו תפגע בכמה שיותר אזרחים שלא תמיד תמימים כל כך-מעניין איפה היתה הכניסה למנהרה שנתגלתה השבוע-מתחת למיתת תינוק.מי שעושה כזה דבר-הם רק חיות דו רגליות. כל ההודעות של מקורות ערביים - עליהם תמיד מתבססת "תקשורתנו האובייקטיבית" הם שקרים שקרים שקרים שקרים

דובי123

New member
שכחת להוסיף את מרץ ויוסי שריד

גם אני לא שמעתי את הראיון -אבל זה לא יפתיע מענין שבדיוק כמו גושלום גם יוסי יודע רק לבא בטענות - לעולם לא יאמר משהו טוב האם שמענו ממנו ולו מיחלה טובה על כך שהטרור פחת או על כל דבר אחר בדיוק כמו גושלום גם הוא >>יודע רק להשמיץ

dar האחת

New member
יש יחדות צלפים

שיאתרו את המטרה וירו ואם לא שלא יגיבו. לא לכל דבר יש טעם להגיב אלא אם המדיניות היא מדיניות הנקמות אם אפשרת בכלל לכנו זאת כך. אתה צודק זה בעיקר בעיה של הדרג המדיני שלא לוקח את מלוא האחריות.

yakul

New member
אם הדברים היו כל כך פשוטים...

אז לא היו הרוגים גם מהצד של צה"ל. כנראה שמלחמה בטרוריסטים זה לא כל כך פשוט, וכמו בכל מקום וזמן בעולם בעימותים מלחמתיים תמיד יש הרוגים חפים מפשע. מלחמה זה לא מדע מדויק, יש הרבה אי וודאות.

dar האחת

New member
לכן מלחמה בטרור יש לה כללים אחרים

והיא לא מתבססת על ירי מטנק לצלף בודד מלחמה בטרור היא בעיקר מודיעינית ראה מה קרה לרוב הטרוריסטים מאולימפיאדת מינכן!! זו מלחמה בטרור. יש גם טעיות כמו בלילהמר אבל היא הרבה יותר נקודתית ואפקטיבית כלחימה בטרור!!

Deathatred

New member
אבל בהחלט יורים מטנק

על מקלען שמתבצר בבית או על מטוליסט. מה לעשות, כדורים רגילים לא חודרים קירות ויש צורך בנשק כבד יותר. קראי לי אוהב יהודים אבל חיי כוחותינו הם בעדיפות ראשונה.

דובי123

New member
הגיבו רק אחרי שנפגעו מהצד שלנו

כך לפי היומן.. והשאלה העולה מדוע זה תמיד יש להמתין עד שיפגעו?! אבל.. מה לנו ולעובדות?!... הרי העיקר להשמיץ!!

dar האחת

New member
ולזה בדיוק כוונתי את דברי

שהצבא עוסק בעיקר בנקמה , שהיא הרגש הטבעי ביותר המתעורר במצב זה וכצד שרוצה להוביל ליציאה מהבוץ העמוק, צריך להתעלות. איך אומרים אצלנו על תגובות מסוימות שאינן הולמות בעת צרה....לא נתפוס אדם בצערו אז אנחנו צריכים לדעת להתעלות, כדי להצליח. ביכולתנו זו, טמון עתידנו כאן בביתנו אשר במדינת ישראל!!

yakul

New member
עוסק בנקמה!?

מלומר שהעוצר הוא לא יעיל לצה"ל עוסק בנקמה?! אלה הם האשמות חמורות ושיקריות, אל לך להטיח אותם מבלי להביא הוכחות מוצקות. צה"ל לא עוסק בנקמה, צה"ל מבצא מה שהממשלה אומרת לו לעשות. תאמיני לי שחיילי צה"ל אינם קלים על ההדק, להפך, הם בעלי איפוק רב. את פשוט שומעת רק על הטעויות ועל המיקרים הרעים ולכן את רק זוכרת אותם ולא יודעת שעל כל מקרה רע יש עשרות מיקרים בהם טרוריסטים נוטרלו בהצלחה ובלי לפגוע באזרחים ובמגנים אנושיים, שספק אם הם חפים מפשע. וגם ראיתי כבר תמונות של ילדים פלשתינאים משתמשים באקדחים נגד חיילי צה"ל... גם אני יכול להאשים כל כך בקלות, מבלי שום הוכחה מוצקה ומבלי שתוכלי להוכיח כי אני טועה, בבקשה: "יוסי שריד הוא סוכן כפול של יאסר עראפת". תוכחי שאני טועה...

dar האחת

New member
לירות פגז של טנק על צלף

חילי צהל אכן מבצעים פקודות אין לנו חילוקי דעות. למה אתה חושב שמה שאני אומרת בא לי בקלות? אני חלק מהמערכת אני חלק מהעם הזה חלק מהצבא אז תגובותגובותיך מסוג זה מיותרות. כשאני כותבת דברים אלו ומבקרת זה עם הרבה מאוד צער ודאגה עמוקה.

Deathatred

New member
ממתי לירות אל עבר

אלה שיורים לעברך היא נקמה? מה שקרה ברפיח זה שקבוצת מחבלים ירתה טיל נ"ט ואש מקלעים אל עבר דחפור אזרחי שביצע עבודות במוצב טרמית מתוך קבוצת בניינים בפאתי רפיח. צה"ל הגיב בפגזי טנקים וירי מקלעים כבד. ושוב, למה את לא מבקרת את המחבלים שמסתתרים מאחורי אזרחים אלא נותנת הכשר וחסינות לאותם חלאות שפלות וחסרות כל מוסר?

דובי123

New member
נקמה? טפשות! עקב נסיון להצטייר כ"צד

כ"צדיק" צולפים על הטרקטוריסטים והצבא לא מגיב.... וכי לדעתך היה עליו אולי לאפשר פגיעה בטרקטוריסטים?! אז הצבא אשר מדיניותו היא הבלגה מגיב רק אחרי שהיה מי שנפגע - ע"מ שיהיה ברור שהיתה סיבה והכרח >> ואת מכנה זאת ... נקמה!! תפסיקי להזות!! מהיום אמור : הבא את אנשייך>> שים אום חשופים>> וקרא למחבלים כי ירצחו אותם בזמנם החופשי ללא מפריע... משהו אצלך מסובב לגמרי!!

למעלה