שאלה ליודעי דבר ,

שומפי

New member
שאלה ליודעי דבר , ../images/Emo11.gif

איך אני אמורה לדעת כמה להתאמן בבית ? כלומר שאני עובדת / מתרגלת בעיטה נגיד , כמה פעמים לבעוט ? או אותו כנ"ל לגבי אגרופים. ההרגשה שלי היא שאחרי 20 בעיטות או 30 בעיטות , אני לא משתפרת אלא מתעייפת . אז מה עושים ? אני לא ממש רוצה לדבר עם המדריך שלי כי אני לא רוצה שהוא יחשוב שאני מתלהבת ממנו (ואני כן ...) אז בבקשה תענו לי . תודה !

אבשלו

New member
אני לא יודע דבר

(אבל אני אהיה זה ברור לכולם, אבשלום בהתפרצות אגו או סופר אגו) לבעיתך יש שתי פתרונות: או שתמשיכי להתאמן אחרי שאת מתעייפת או שתפסיקי
וזו תשובה רצינית למרות החיוך! כי יכול להיות שאחרי שתמשיכי למרות העייפות תיראי שפתאום כן מלחיה לשפר ואפילו עקב כך זורמת בך אנרגיה חדש ואת רעננה (קרה לי ניסיון אישי). ויכול להיות שהגעת לגבול שלך כרגע (שימי לב כרגע לא בכלל) ולהתאמן יותר לא יביא לך תועלת אלא דווקה נזק. דבר זה קורה פעמים רבות , וזה בסדר כי אנחנו באומנות הלחימה בודקים את הגבולות שלנו לאן אנחנו יכולים להגיע, מה שניקרא באנגליpushing the envalope " את מרגישה שאת מתעייפת,תישמחי!זה סימן את בודקת ת הגבולות שלך! זוהי גם הדרך לבדוק מה נימצא מעבר להם, מה יכולה שומפי החדשה שנולדת כל רגע לעשות ולאן היא יכולה להגיע!! בנוסף את מוזמנת להתייעץ עם המורה שלך התלהבות זה סימן מצויין! זה יופי!! זה סימן טוב לאהבה שלך לשיטה ולעצמך! כמו כן אני מזמין אחרים להגיב לשומפי. ולך שומפי קודם כל להקשיב למה שאת שומפי רוצה בעיניין הזה (ותודה לבן על ההשראה)

האמת, אם את מתלהבת ממנו למה לא לדבר

בלי להכיר אותך (כושר, יכולת, בריאות וכו´), את סגנון וסוג האימונים הרגיל, ואת התרגיל הספציפי עליו את רוצה לעבוד, קצת קשה לתת תשובה נוסחתית. בדיוק לצורך זה ישנו המדריך (שמכיר אותך אישית, ויודע מה הוא לימד וכיצד להתאמן על זה). אם תפני אליו בצורה עניינית לחלוטין, קיים סיכוי סביר (אלא אם הוא גם מתלהב ממך, מה שאמור להיות טוב, לא?) שהוא יענה באופן מקצועי לחלוטין. בלי קשר - אל תהרגי את עצמך באימונים. הגוף בונה את עצמו בזמן מנוחה, כך שכדאי להשאיר יום אחד בשבוע חופשי מאימון (לפחות זה מה שלימדו אותי). כמו כן תבני את תכנית האימונים בצורה הדרגתית - אל תנסי לבעוט אלף פעם באותו יום שלמדת את הבעיטה - תתחילי מחמש בעיטות (המספרים לצורך הדוגמא בלבד), אחרי שבוע תעלי לעשר, אחרי חודש ל50 בעיטות ביום, ותוך חצי שנה או שנה תגיעי 10000 בעיטות ביום. כמובן שתגיעי ל10000 חזרות של כל בעיטה ואגרוף, כל טכניקה שלמדת וכל תרגיל ששיננת. זה אמור לקחת כ26 שעות כל יום, מה שאומר שתיאלצי לוותר על אוכל, שינה ושאר זוטות משניות שאינן מענינו של אמן לחימה אמיתי. המשיכי כך!

מצטער, מסרב לענות!

יש דברים שחייבים להישאר בין מורה לתלמיד/ה. אם לא נוח לך לדבר איתו, מצאי מורה אחר! ואני לא אומר זאת כדי להרגיז, אלא בגלל שההתקדמות שלך תלויה לחלוטין בתקשורת ביניכם . אם הבעיה אצלך ולא אצלו - עיבדי עליה: בררי לעצמך מראש מה בדיוק את רוצה לשאול, ולפני (או אחרי) השיעור גשי אליו, אמרי לו בשקט "שלום, יש לי שאלה על אימונים בבית", והמשיכי מכאן - ענינית, בלי לסטות מהנושא שלא לצורך. אם הבעיה אצלו - אז יש לך בעיה... אבל מדבריך לא זה המצב.

שומפי

New member
קודם כל - תודה על כל התשובות ../images/Emo24.gif

הבעיה היא לא במורה , אלא בי , אני מתלהבת ממנו ! זו לא בעייה לדעתכם ? מישהו שמע על מורה /מדריך ותלמידה שיצאו לדייט ? לי זה נראה ממש לא טוב . תגובות יתקבלו בברכה !

יש לי פתרון! ../images/Emo6.gif

במקום להתלבט לגבי היציאה עם מדריך... תעזבי את הקבוצה, תצטרפי לקבוצה לבנות בלבד שאנחנו מקימים, ובזכות המצווה הקב"ה ישלח לך הצלחה בתחום הרומנטי עם המדריך... מה את אומרת, עשינו עסק?

שומפי

New member
לאאאאא........ אני אוהבת את המדריך

שלי ! (לא אוהבת אוהבת )אבל תודה !

נירש

New member
המורה שלי לקרטה התחתן עם תלמידה שלו

ואח"כ היא המשיכה ללמוד איתנו ולא הרגשתי שום הבדל ביחס. נראה לי שזה תלוי בבנאדם - סה"כ אם מדובר במאמן מקצועי, הוא לא יתחיל להתייחס בצורה שונה.

אז את צריכה להגדיר לעצמך איזה

יחסים את רוצה איתו. את זוגתי פגשתי כשהגיעה ללמוד אצלי, והיא היתה תלמידה מן המנין שנתים. כשהיחסים בינינו השתנו, ראינו שאנחנו לא מסוגלים להיות מורה ותלמידה בשיעור ובני-זוג מחוץ לו. התוצאה היתה שהיא עברה ללמוד אל מורה אחר. אני לא אומר שזה בלתי-אפשרי - אני אומר שזה דבר שצריך לחשוב עליו מראש, ולדעת שזה לא פשוט. והשאלה הכי חשובה, היא אם את לומדת אצלו כי את מתלהבת ממנו, או כי את מתלהבת מהשיטה שהוא מלמד. בכל מקרה, הצעתי הקודמת בעינה עומדת: החליטי מראש מה את רוצה לשאול אותו, וגשי אליו לשאול בדיוק את זה - לא פחות ולא יותר. אם את רוצה לעשות עליו רושם טוב, התחילי ביחס רציני למה שהוא מלמד. אם את חוששת לדבר שטויות, אולי עדיף לשאול דוקא בנוכחות אחרים, בזמן-השאלות בשיעור: "מה עם להתאמן בבית? מה לעשות?" המשפט-וחצי הזה צריך להספיק בשביל לתת לו כיוון לענות, ובשבוע הבא תוכלי לשאול עוד משהו...

שומפי

New member
קודם התחלתי ללמוד וזה מאוד מצא חן

בעיניי. אחר כך שמתי לב למדריך . אפשר לשאול אם היא נגשה אליך או אתה אליה ? לא רוצה לחטט פשוט , יכול להיות שהמורה מעוניין אבל בגלל מעמדו הוא לא יעשה כולם ? (ברור לי שזה אינבידואלי ולכן אני שואלת עליך ). מחר אני באמת אשאל אותו איך להתאמן - כי אני ממש רוצה להתאמן בבית - נכנסתי "חזק" לקטע !

יכול להיות שהמורה

מעונין אבל בגלל מעמדו לא עושה כלום. יכול גם להיות שהוא "תפוס", או לא מעונין. שמעתי גם על מורים שדוקא עושים, ומנצלים את מעמדם לכך. שמעתי על כאלה שממש "קופצים" מתלמידה לתלמידה. אני מקוה בכל ליבי שהמורה שלך אינו כזה! אני גם מקוה שהוא מספיק דיסקרטי להימנע ממצבים שייתנו לו שם של אחד כזה, שלא בצדק. ואני מקוה, בכל מקרה, שתמשיכי להתאמן - בלי קשר ליחסים שלך איתו. אני יצרתי מצב, שאיפשר לזוגתי להתחיל איתי. לא הייתי עושה את הצעד הראשון בשום אופן, אבל איפשרתי לה לעשות אותו. משנעשה אותו הצעד, לא היינו יכולים לחזור להיות תלמידה ומורה. המצב אותו יצרתי היה דיסקרטי - לא סודי, אבל רוב התלמידים והתלמידות שלי לא ידעו עליו. גם כשכבר היינו זוג, לקח לתלמידי זמן לגלות שאנחנו יחד, למרות שגם זה לא היה סוד. לימוד אמנות-לחימה מצריך מחויבות לאורך זמן רב. כך גם כל מערכת-יחסים רצינית. היחסים בין מורה לתלמיד/ה הם מורכבים מאוד. לפעמים המורה צריך לנזוף בתלמיד, לתקן לו טעויות בנוכחות אחרים, לא לקדם אותו כשאינו ראוי... הדברים הללו מאוד מסבכים כל זוגיות, שהיא ממילא דבר מסובך. אני לא מכיר אף זוג שהתחילו כמורה ותלמיד/ה והמשיכו כך לאורך זמן. אולי יש, אני לא מכיר. את במצב לא פשוט, ואני מאחל לך שיצא ממנו רק טוב.

שומפי

New member
תודה לכולם על ההתיחסות ../images/Emo24.gif

אחרי האימון היום הבנתי שהוא ממש לא מעוניין (הוא לא תפוס - בדקתי !)ככה שאין "קייס". לא נורא , יותר טוב , ככה אני אוכל להתמקד באימון עצמו . הוא אמר לי להתאמן בבית מול מראה - כמה שיותר . מה דעתכם ? מה זה דוג´ו ?

שוקוקאן

New member
הי שומפי!

דוג´ו זה אולם האימונים. מילולית - "המקום ללימוד הדרך" (דו - דרך). יש הרבה "מילונים" למונחים של אמנויות לחימה ברשת - כדאי לחפש ב-google. (משהו עם dictionary או glossary). לגבי אימונים בבית - ראי שרשור מאתמול ("אימון בבית - לא בהכרח מועיל,לא?") - למרות שיש עוד הרבה מה לכתוב על העניין לדעתי (את יודעת, צריך גם לעבוד קצת בין השוטטויות בפורום...).

אימון מול מראה - רעיון מצוין!

מאפשר לך לראות מה את עושה נכון, ומה טעון שיפור: האם הגב ישר, האם העמידה נכונה, רגלים וידים במקום... ואפשר גם להתאמן על פוזות הירואיות בלי שיצחקו עליך...
עקרונית - הרעיון מצוין. חשוב לדעת על מה לעבוד, כלומר לבקש מהמורה נקודות לתשומת-לב: אם, לדוגמא, את צריכה לעבוד על גובה הבעיטה, אז את יכולה לבדוק במראה לאיזה גובה את בועטת; ואם את צריכה לעבוד על עמידה, אז כדאי לברר איך העמידה צריכה להיראות. בכל מקרה, בהצלחה! ויש עוד הרבה דגים בים...

קימו

New member
אימון מול מראה תמיד עובד עבורי

באימונים בדוג´ו המאמן נותן כל הזמן הערות לגבי דברים שצריך לתקן (עמידות, שלמות הטכניקות של התנועות ובעצם על מה לא...) בבית- כשאני מתרגל תנועות חזור והרגל (מושג חדש...) מול מראה- אני יכול לראות את הבעיות שהעירו לי עליהם באימון ולדעת מה אני צריך לתקן וככה לאט לאט לתקן את התנועות סך הכל- האימונים בדוג´ו אמורים לתת לך חומר לעבודה בבית ובבית , מחמת החוסר בפידבק ממישהו אחר- המראה מאפשרת לך לתת פידבק לעצמך אנחנו איתך בחיפוש אחרי ה"דג" הנבחר..

שומפי

New member
../images/Emo23.gif את כולכם ! אם אמצא ../images/Emo19.gif

אזמין את כולכם לחתונה ...(אל תכינו את הצ´קים עדיין - זה לא יקרה ב- 10 שנים הקרובות ...)
כבר היום התחלתי לעבוד מול מראה - ולעומת השעור שהיה היום - כבר השתפרתי ! יש לי בעייה ענקית של קואורדינציה ...אבל אומרים שזה משתפר אז...

|אזהרה| רק תיזהרי |אזהרה|

לא לבעוט במראה בטעות ולשבור אותה... זה קרה לי עם תמונה...
וכשאת מתאמנת בפוזות הרואיות מול המראה... תזהרי לא להפחיד את עצמך... גם זה קרה לי!

למעלה